Annonce
Horsens Posten

Citychef: Butikkerne holder dampen oppe

City Manager Michael Kongsmark, City Horsens, er imponeret af, hvordan der tages initiativer i detailhandlen. Arkivfoto: Morten Pape
City Horsens bistår med blandt andet kurser for at hjælpe butikker med salg i en coronatid.
Annonce

Horsens: Citychef Michael Kongsmark ser butikschefer og indehavere, som er gode til at holde dampen oppe, selv om de har været nedlukket siden 23. december.

- Nogle bruger tiden til at bygge helt om som hos Stanley, andre får malet og frisket op, siger han.

- Det er fedt at se, at folk griber chancen og er så handlingsorienterede, fortsætter han.

De fleste har valgt at holde salget kørende via de sociale medier.

- De bliver ikke bare siddende derhjemme, men sørger for at holde motivationen i top. Der er ingen, der bliver fede af det, men det betyder, at de ikke starter på nul - men på indeks 20-30, når butikkerne igen må holde åbent.

Det betyder også, at de har fået solgt ud af lagervarer.

- Lederne i alle Bestseller-butikker er blevet bedt om at møde ind. Det gør pokker til forskel, om du dagligt møder ind i din butik og får set på, om der skal skiftes ud i vinduerne, eller der er andet, der skal gøres. Det skaber en lille smule mere glæde, fortsætter Michael Kongsmark, der sidste lørdag selv oplevede mange folk i gågaderne, som kiggede på vinduesudstillinger.

Han tror, at mange har det som køer, der venter på at blive lukket ud på græs. Den samme fornemmelse har de citychefer, som han sidder i netværksgruppe med.

- Vi trænger til at komme ud at handle i de fysiske butikker. Folk har penge i baglommen. De har ikke været på vinterferie, og om kort tid får de udbetalt de sidste to ugers indefrosne feriepenge.

Cityhorsensonline er et af de midler, som er med til at holde gang i butikslivet.

- Vi ser det primært som en markedsføring af byen, siger han, der ved, at de enkelte butikker selv er blevet stærke på salg via de sociale medier.

Som forening inviterer City Horsens medlemmerne på webinar i uge 6, hvor ejere og butikdledere kan hente tips og tricks til, hvordan de styrker deres online-salg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

Horsens-borgmester glæder sig over lempelser - men havde håbet og troet på mere

Horsens Posten

Jublende citychef: Det bliver som at lukke køerne ud på græs

Horsens Posten

En dobbelt danmarksmester, to dygtige fodboldtrænere og enhver svigermors drøm: Unge horsensianere hyldet hver for sig

Annonce