Annonce
Horsens Posten

Cityforening: Alt er på standby - nu gælder det om at holde corona i skak og butiksdørene åbne

Alle større city-arrangementer er indtil videre aflyst på grund af corona-situationen. Foto: Mads Dalegaard
Hos City Horsens kigger man afventende frem mod black friday. Som det ser ud nu er samtlige større arrangementer aflyst.
Annonce

Horsens: Knap var sommerferien ovre, før City Horsens måtte aflyse de første, større efterårs-arrangementer, høst- og oktoberfesterne.

Nu har man på baggrund af statsministerens seneste udmelding og corona-restriktioner, der løber frem til 4. oktober, måttet aflyse foreningens kommende åben by night-arrangement.

Den skulle have fundet sted 2.-4. oktober.

- Kommunen ser ikke, på baggrund af statsministerens udmelding 11. september, at vi går med nogle større arrangementer lige nu. Det ser cityforeningen naturligvis heller ikke.

- Lige nu gælder det om at holde corona i skak og butiksdørene åbne. Vi er også afventende i forhold til black friday, siger city manager i City Horsens, Michael Kongsmark.

Annonce

Indkøb på andre tidspunkter

Michael Kongsmark fortæller, at man løbende har kontakt med kommunen og stedets kulturafdeling for at drøfte situationen og alternative løsninger.

- Det handler om at holde aktiviteterne på et lavt niveau. Vi får ikke ros, hvis vi går ud og markedsfører os for meget med større initiativer.

- Kommunen valgte senest at gå med Horsens Hideouts. Det format med mindre arrangementer her og der i baggårde med videre kunne vi ikke umiddelbart spejle os i. Vores events er beregnet til at samle langt flere mennesker, så det gav ikke mening for os, siger Michael Kongsmark.

I stedet for at puste et større arrangement op planlægger city manageren at sende materiale ud til butikkerne, så de kan pynte deres forretninger og derved signalere, at butiksdørene stadig er åbne.

Hvilke konsekvenser skønner du, aflysningerne af cityforeningens arrangementer kan have på sigt?

- Det er et godt spørgsmål, for får det økonomiske konsekvenser - eller flytter vi salget over på nettet? Pengene er der, og umiddelbart kan jeg jo se, at folk handler, men fordeler, til forskel fra tidligere, indkøbene hen over ugen og på andre tidspunkter, end de ellers ville gøre. Den tendens er også meldingen fra butikkerne.

Michael Kongsmark forklarer endvidere, at han ikke fornemmer, butikkerne som sådan mangler noget aktivitet lige nu. Det er indtil videre tåleligt for butikkerne, lyder det.

Hvis det viser sig, at forretningerne klarer sig udmærket uden events - overvejer I så til at lægge jeres energi andetsteds på sigt?

- Nej, for vi mener, de typer arrangementer er med til at skabe noget merværdi for byen og detailhandlen velvidende, at indeks i forbindelse med større arrangementer i gågaden altid suser op, mens der i dagene op til den type begivenheder, typisk ikke er så meget salg, forklarer Michael Kongsmark.


Kommunen ser ikke, på baggrund af statsministerens udmelding 11. september, at vi går med nogle større arrangementer lige nu. Det ser cityforeningen naturligvis heller ikke.

Michael Kongsmark
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce