Annonce
Horsens Posten

Citymanager: Vi skal tænke i oplevelser

City Manager Michael Kongsmark, City Horsens, tror, at en mangfoldighed i butikslivet vil blive efterspurgt af fremtidens kunder. Foto: Morten Pape
Michael Kongstad er glad for, at butikslivet tænker i nye måder at indrette sig på. Et godt eksempel er The Square og butikker, hvor der er fokus på oplevelser.
Annonce

Horsens: Michael Kongstad, City Horsens, tilstår, at han nærmest er forelsket i ideen om, at små specialbutikker slår sig sammen om et lejemål. Det er et godt bud på den måde, som fremtidens butikker kan indrette sig for at imødekomme forbrugernes ønsker om oplevelser.

- The Square er et koncept, som man nærmest ikke en gang kan opleve i New York, siger en begejstret city manager om butikken på hjørnet af Torvet, der både huser pladebutik, café og cykelsmed.


The Square er et koncept, som man nærmest ikke en gang kan opleve i New York.

Michael Kongsmark


Han har fulgt projektet udvikle sig fra idé til virkelighed. Og han har også sammen med bl.a.  borgmester Peter Sørensen været på besøg for at lade sig inspirere.

Annonce

Gade med frisører

Michael Kongstad vil gerne arbejde for flere anderledes koncepter. Det kunne eksempelvis være at opfordre frisører, massører, fodplejere og negleklinikker til at samle sig i en af de små gader.

- Kunderne ville vide, at det var gaden, man skal søge til, når det gælder personlig pleje, siger han, der peger på, at når flere forretninger af samme type finder sammen, styrker de hinanden.

Annonce

Vi vil gerne hygge os

- Jeg kunne også se for mig, at en skomager og en barber gik sammen om et lejemål, siger han, der mener, at man kan forestille sig mange konstellationer.

- Det er vigtigt, at vi i bybilledet får skabt nogle kulturstationer, hvor man selvfølgelig kommer for at handle, men også for at hygge sig.

Han peger på, at det igen er blevet populært at gå til barber. Blandt andet fordi man hygger sig med at få skæg og hår ordnet, samtidig med at man får serveret en øl eller smager på whisky.

- Vi skal have en mangfoldighed i butikslivet. Nethandlen vokser, men de fysiske oplevelser følger ikke med. Dem kan man få i en by som Horsens, siger han, der finder det vigtigt at gribe de nye tendenser i tiden.

Annonce

City Horsens hjælper på vej

Han og City Horsens står parat til at hjælpe de gode ideer med at folde sig ud.

- Vi beskæftiger os med formidling af kontakter, og folk med en god idé er altid velkomne til at henvende sig, siger han, der gerne hjælper forretningsdrivende med at få omsat deres tanker til virkelighed.

Det er ikke altid ligetil, men ved fælles hjælp kan meget lykkes, er hans erfaring.

Lige nu kan city manageren glæde sig over, at der igen er masser af folk i strøggaderne.

Og han ved, at der er adskillige butikker, som kommer til at indfri deres budgetter for april, maj og juni - et budget, som vel at mærke blev lagt længe inden corona-krisen.

Som Michael Kongsmark siger på godt jysk: "Det går ikke så ringe endda".

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

Skovbørnehave på vej

Annonce