Annonce
Horsens Posten

Corona fik folk til at købe senge: Black friday er blevet til en hel måned

Michael og Annette Jakobsen brugte den stille marts måned til at tænke på strategi for både den fysiske og netbutikken. Fra april fik de travlt, da kunder slog til på et godt tilbud på sengetøj og også kom i tanke om, at sengen derhjemme måske skulle udskiftes. Et nyt black november-tilbud på hotel-sengetøj giver igen masser af kunder. Foto: Marianne Husted
Sengestudiet i Høegh Guldbergs Gade kan notere et år med stor omsætningsfremgang. Coronarestriktioner taget alvorligt. Derfor har Annette og Michael Jakobsen valgt at sprede deres tilbud ud på en hel måned, som de har døbt black november.
Annonce

Horsens: Sengestudiet i Høegh Guldbergs Gade  har ændret deres black friday til black november.

- I disse coronatider skal vi helst have spredt kunderne. En ekspedition kan nemt tage en time, når kunder skal købe en ny seng. Kommer der derfor mange kunder på én dag, vil det ud over mange kunder i butikken også give utilfredshed, siger indehaver Michael Jakobsen.

At det er coronatid, bliver taget alvorligt i butikken. Som det allerførste møder man den nødvendige sprit, men også mundbind, hvis man skulle have glemt, ligesom en udførlig og humoristisk plakat om den korrekte anvendelse af mundbind er slået op i indgangen.

Det er 3000 papkasser fyldt med hvidt hotel-sengelinned, som har fået mange til at finde vej til butikken i Høegh Guldbergs Gade.

Annonce

Slog til i en coronatid

Det var samme model, der fik gang i salget, da danskerne var kommet over det første corona-chok i marts.

Michael Jakobsen blev spurgt af en kollega fra Nordjylland, om han ville dele en container med sengetøj, der egentlig var tiltænkt salg til hoteller og Bed & Breakfast. Det sagde Michael Jakobsen ja til, mens hans kone og medindehaver Annette Jakobsen mente, det var en vovet handling midt i en coronatid.

- Vores omsætning faldt med 60 procent i marts i forhold til året før, fortæller Annette Jakobsen, som derfor var bekymret.

Annonce

Salget fordoblet i april og tredoblet i maj

Men satsningen viste sig at være god samtidig med, at parret fulgte rådet fra deres medierådgiver om fortsat at annoncere.


Vores salg blev fordoblet i april og tredoblet i maj.

Michael Jakobsen


- Vores salg blev fordoblet i april og tredoblet i maj, siger Michael Jakobsen.

Kunderne havde god tid. Planlagte rejser var måske blevet aflyst, og der var penge på kontoen.

Det betød, at når de alligevel var inde for at købe sengetøj, begyndte de også at kigge på senge som erstatning for de gamle derhjemme.

Annonce

Åbent under corona-krisen

Sengestudiet har på intet tidspunkt været corona-nedlukket.

- Vi valgte at holde åbent med de åbningstider, vi altid har haft. Samtidig har vi været meget omhyggelige med at overholde corona-restriktionerne, fortæller parret.

De brugte den meget stille marts måned til at arbejde med strategien for forretningen, udvide sortimentet og til at gøre meget mere ved netbutikken.

- Det betyder eksempelvis, at vi lige har sendt varer af sted til Farum og Frederiksberg, fortæller Michael Jakobsen.

Omsætningen har faktisk været så god, at de har kunnet udvide antallet af ansatte fra syv til ni. Og de vurderer, at når året er omme, vil de kunne notere en omsætningsfremgang på 25-30 procent i forhold til 2019.

Annonce

Sværere at skaffe varer

De mærker dog til corona-bølgen nummer to lige nu. Der er blevet længere leveringstid på varerne.

- Så vent ikke for længe, hvis der er noget bestemt, du gerne vil købt til julegave eller til din nye bolig, lyder rådet fra Annette Jakobsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce