Annonce
Horsens Posten

Corona og takeaway - sådan oplever nogle af byens restauranter december

Nytår og sushi går hånd i hånd med corona hos B-Sushi, hvor indehaver Benedikte Antonsen forventer langt mere travlhed end sidste år. Arkivfoto: Lars Juul
For en række af byens restauratører betyder skærpede corona-tiltag mindre travlhed også på takeaway-delen, mens der er stor efterspørgsel hos andre.

Horsens: Det er blandede meldinger, der lyder fra de af byens restauratører, som Horsens Posten har talt med efter de skærpede tiltag, der for restaurationsbranchen har betyder nedlukning, mens der gerne må langes takeaway over disken.

1 Det Ny Kronborg - Vi er faldet fra 1500 til cirka 300 kuverter

Restauratør Kenneth Duevig fra Det Ny Kronborg. Arkivfoto: Morten Pape

På Det Ny Kronborg fortæller medindehaver af stedet Kenneth Duevig, at man ikke har haft helt så meget at lave op til jul. Derimod ser det anderledes ud i forbindelse med nytår:

- Vi har oplevet en afmatning op til jul. For eksempel har vi stort set ingen julemad ud af huset, som vi ellers plejer. Normalt ligger vi på 1500 kuverter, men er i år nede på 300.

- I forhold til nytår kommer vi dog til at levere mere, end vi plejer. Vi har allerede solgt flere kuverter end sidste år på den her tid.

2 B Sushi - Vores nytår kommer til at stikke helt af

Restauratør Benedikte Antonsen fra B-Sushi. Arkivfoto: Lars Juul

Hos B-Sushi forventer indehaver Benedikte Antonsen travlhed:

- Vi har købt vores egen bil til at kunne levere takeaway lige til kundernes dør. Så nu kan man enten selv hente maden hos os eller få det bragt - alt efter behov. Vi er også begyndt at anrette vores sushi på fade, så det ser ekstra indbydende ud.

- Jeg synes virkelig, horsensianerne er mægtig flinke til at bakke op om vores takeaway. Ingen af vores 14 medarbejdere er hjemsendt. Vi har rigeligt at se til, og de, der nåede at bestille bord inden nedlukning, har stort set alle fået det konventeret om til takeaway.

- Og hvad angår nytårsaften, har vi allerede fået utrolig mange bestillinger ind. Folk er i god tid i år, og jeg forventer, at den del kommer til at stikker helt af.

- Lige nu er jeg af samme grund på jagt efter grossister, der kan hjælpe med ekstra råvarer.

3 Mammas og over Middel - Generelt lidt flere kuverter på nær i juledagene

Restauratører Morten Klitsgaard Knudsen og Jakob Lyreskov fra Restaurant Mammas og Over Middel. Arkivfoto: Søren E. Alwan

Hos restaurant Mammas og Over Middel melder medindehaver Morten Klitsgaard Knudsen om fremgang i leveringer såvel til juleaften som nytårsaften:

- I uge 52 begynder vi at koncentrere os om nytårsaften. Vi forventer at skulle lave omkring 700 nytårskuverter, altså lidt flere end sidste år. Sidste år til jul leverede vi 298 kuverter, og i år er forventningen 450 juleaftensmenuer. Vi har mange flere hold, vi skal levere til i år.

- Derimod er juledagene, første juledag med videre med julefrokost og klassiske julebuffet faldet. Sidste år lå vi på 500 mod i år i omegnen af 300.

- Men overordnet set klarer vi os over al forventning. Folk i Horsens har været rigtig gode til at støtte os. Mest i første runde og knap så meget i denne anden omgang. Men folk er stadig gode til at bestille hos os.

- Vi mærker meget, at faste kunde og vores omgangskreds bruger os meget. Og derudover har vi fået en del nye kunder, fordi vi har haft åben hele perioden.

- Så vi knokler videre og skal da også køre meget mad igennem, da vi ikke tjener på drikkevarer for tiden, som også plejer at være en stor del af indtjeningen for os.

4 Dinis - Satser på nytåret og er næsten i mål

Restauratør Dini Banowati fra restaurant Dini's. Arkivfoto: Morten Pape

Hos restaurant Dinis er indehaver Dini Banowati klar til at lave årets nytårsmenuer. Hun har valgt højst at tage imod 50 kuverter. I skrivende stund er de 40 afsat.

- Vi har valgt at holde lukket for takeaway fra uge 51. Jeg tog beslutningen, for jeg har ikke kunnet få takeaway-delen til at løbe helt rundt i forhold til mine ansatte og så videre. Så de er hjemsendt nu.

- Derimod har jeg valgt at åbne for nytårsmenuer, 50 kuverter i alt, som jeg og en ansat laver. På den måde kan jeg overskue det, og det vil komme til at give mening, også økonomisk. Der er åben for bestilling indtil 28. december eller indtil, jeg ikke har flere kuverter at tilbyde. Lige nu er de første 40 afsat.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

Tirsdagens coronatal: Det går langsomt med både smitte og vacciner i Horsens Kommune

Horsens Posten

Nej tak til bearnaisesovs og brune kartofler - Winnie Rahbek kan ikke se sig selv andre steder end som ansat i Bog & idé

Annonce