Annonce
Horsens Posten

Corona presser Café Vivaldi: Vi kan ikke sige noget, der bare er tæt på en åbningsdato

Sådan her har det længe set ud midt på Søndergade i Horsens. Arkivfoto: Nicolai Svante Skovgård
Corona-restriktionerne gør det ikke nemt at være spisested, og blandt andet derfor er Café Vivaldi stadig ikke klar til at åbne i Horsens.

Horsens: Det er mere end halvandet år siden, den populære café-kæde Vivaldi meldte sin ankomst på Søndergade i Horsens, og i næsten lige så lang tid har facaden på lokalerne været prydet med "Her åbner Café Vivaldi".

I de seneste måneder har der været sporadisk aktivitet fra diverse håndværkere, og efterhånden trækker spørgsmålet sig på: Åbner den café egentlig snart?

Det korte svar er nej. Det mere uddybende kommer udviklingschef i Vivaldi Gruppen Thomas Munkholm med:

Annonce

- Vi kan ikke sige noget, der bare er tæt på en åbningsdato, men vi forventer, det bliver i første halvdel af 2021. Vi er sat bagud på flere parametre på grund af den pandemi, der hærger, siger han.

Forsigtige med økonomien

Et af parametrene er det økonomiske. Den oprindelige plan om at få åbnet cafeen i Horsens er med andre ord ramt af, at kædens andre steder skal kæmpe med corona-restriktioner.


Vi er nødt til at holde fokus på hele forretningen, og vi prøver at være lidt forsigtige i forhold til vores udgifter.

Thomas Munkholm, udviklingschef i Vivaldi Gruppen


Selv om det bestemt ikke er gratis at have lokaler til at stå ubrugte hen, er det altså det, kæden foretrækker lige nu:

- Vi er nødt til at holde fokus på hele forretningen, og vi prøver at være lidt forsigtige i forhold til vores udgifter, siger Thomas Munkholm og uddyber:

- Det er helt generelt for alle restauranter, at man er ramt af retningslinjerne, og at man ikke kan have det samme antal gæster. Derfor arbejder vi med en forsigtighed - også fordi, vi ikke kan spå om fremtiden. Der bliver jo ved med at komme nye retningslinjer, siger han.

Annonce

En anmelder kom forbi

Oven i arbejdet med at holde styr på regler og retningslinjer fik Café Vivaldi besøg af en mildest talt knap så begejstret madanmelder fra Berlingske, der gav en stjerne til oplevelsen og ikke lagde fingre i mellem i sin beskrivelse.

"Forretten var et rædselskabinet af gastronomiske forbrydelser," lød overskriften i Berlingske, der - når ret skal være ret - heller ikke henvender sig til samme målgruppe som cafékæden.

Det er sjældent godt at få en dårlig anmeldelse - og slet ikke i en i forvejen udfordrende periode - men Thomas Munkholm kan ikke vurdere, om det har kostet direkte på omsætningen.

- Det er svært at sige, om det har haft nogen betydning, for den kom ud samtidig med mundbindskravet. Så det er svært at give den skylden. Men den gik viralt, for selv om det var Berlingskes anmeldelse, ville flere andre medier bruge den og kommentere på den, siger han.

Annonce

Glæder sig til åbning

Når Café Vivaldi endelig kan slå dørene op i Horsens, bliver det i en by, hvor madtilbuddene strømmer til.

Posthuset Horsens er lige åbnet med otte street food-boder, Lilli Gyldenkildes Torv har pustet nyt liv i fast food-markedet, i Rædersgade åbner snart en ny buffetrestaurant, og Bytorv Horsens har The Burger Concept på plads og Dalle Valle på vej.

Café Vivaldi klemmer sig ind mellem Granbar og Jørgensens Hotel på gågaden, hvor der vil være plads til udeservering, og ellers vil det være med samme koncept som i kædens 19 andre cafeer.

- Vi glæder os selvfølgelig til, at vi på et tidspunkt kan åbne, for det har været et langt projekt, og det bliver dejligt med et punktum. Det bliver en Café Vivaldi, som man kender den – vi er jo en kæde - men samtidig vil den være toptunet, siger Thomas Munkholm.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

Lærte at flette af købmanden på Endelave:  Nu har Lene demonstreret fletteteknik i mange lande

Horsens Posten

Kor synger i Tobaksgården

Horsens Posten

Borgmester bliver bademester for en dag: Peter Sørensen springer i bølgerne til officiel indvielse

Annonce