Annonce
Horsens Posten

Coronasmitten sætter flere ny rekorder i Horsens: Aldrig har der været så mange smittede på én uge eller på ét døgn

Grafen viser antallet af coronasmittede om ugen - målt fra mandag til søndag - siden marts 2020. Altså kan man se, at den seneste uge, uge 48, havde det klart højeste antal smittede i Horsens Kommune hidtil. Arkivfoto/Grafik: Morten Pape/Datawrapper
Uge 48 bød på det højeste antal konstaterede smittetilfælde i Horsens Kommune hidtil, mens antallet af coronasmittede søndag nåede et trecifret antal for første gang.

Horsens: Kommer der flere restriktioner? Det snakkes der sikkert om flere steder i disse dage, og både direktør i Sundhedsstyrelsen Søren Brostrøm og statsminister Mette Frederiksen (S) har nævnt, at der bør gøres noget for at begrænse smitten, som buldrer derudaf.

Og udviklingen i Horsens Kommune taler tydeligt ind i netop de bekymringer. For den buldrer også afsted i denne del af landet.

Målt per uge er den seneste - uge 48 - den med klart flest konstaterede smittetilfælde i Horsens Kommune.

Annonce

Fra mandag til søndag er der konstateret 549 smittetilfælde, og det er både væsentlig højere end de 378 ugen før og væsentlig højere end samme periode sidste år, hvor det jo endte med markante og langvarige restriktioner hen over jul, nytår og vinteren.

Med i ligningen skal det siges, at der heller aldrig er blevet testet så mange, som der blev i sidste uge. I alt blev der foretaget 22.598 pcr-tests på borgere i kommunen.

Søndag satte negativ rekord

Med så høje smittetal i Horsens Kommune gælder der stadig en række tiltag, som kommunen blev anbefalet at iværksætte, da den krydsede et incidenstal på 400.

Det tal ligger i tirsdagens opgørelse fra Statens Serum Institut på 612,6. Incidenstallet er smittede den seneste uge per 100.000 indbyggere.

I selvsamme opgørelse fremgår det også, at der alene søndag blev fundet 104 positive svar blandt alle de horsensianere, der lod sig pcr-teste. Det er første gang, kommunen rammer et trecifret antal inden for et døgn.

Det er primært de 6-11-årige, der afleverer de positive svar. Næsten en tredjedel står den relativt smalle aldersgruppe for, mens størstedelen af de resterende tilfælde findes blandt 20-64-årige.

Baseret på smitten i sognene kan man se, at det særligt er Stensballe og henholdsvis det nordlige og sydlige Horsens, der har flest smittede, mens også Nim, Egebjerg og Gedved har høje smittetal. I Hansted og Tolstrup Sogn, hvor de to sidstnævnte byer ligger, er der tale om faldende smittetal.

Annonce

Ikke så mange indlagte

At der endnu ikke er kommet yderligere restriktioner skyldes flere ting, som også viser, at selv om smittetallene er rekordhøje, så er coronavirussens greb om landet ikke så alvorlig, som den tidligere har været.

Antallet af indlagte er godt nok højt, men det er flere gange blevet fortalt af blandt andre Søren Brostrøm, at patienterne er indlagt i kortere tid, og særligt de vaccinerede danskere har et mildere sygdomsforløb.

Der er i skrivende stund 465 indlagte med covid-19 i Danmark - ifølge Region Midtjylland er der 10 indlagte på Regionshospitalet i Horsens.

Derudover ser det ud til, at vaccinen har en effekt blandt de ældre, hvor der er rigtig høj tilslutning. Færre bliver smittet, og færre bliver indlagt end for et år siden, viser tallene fra Statens Serum Institut.

Annonce
Horsens Posten

Coronasmitten fortsætter opad i Horsens og særligt teenagerne er ramt - men gymnasierne er ikke "affolket", og eleverne bliver ikke syge

Annonce
Horsens Posten

Tårnhøje smittetal i Horsens Kommune: I fire sogne har hver 20. indbygger fået covid-19 den seneste uge

Annonce
Horsens Posten

Når man kommer ud på den anden - og bedre - side

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

Store skiftedag i vente hos Mr - og nej, der er ikke tale om nyt tøj

Horsens Posten

Coronasmitten buldrer afsted i Horsens: Over 500 smittede det seneste døgn

Horsens Posten

Vinderne i DM i standup er netop fundet - kender du dem?

Horsens Posten

50 fremvisninger på en måned - nu er lille fritidshus på Elbæk Skovvej solgt

Horsens Posten

Graven skal ændres fra ærgerlig til attraktiv: Nu er første skridt på vejen vedtaget - og det kommer fra en uventet kant

Horsens Posten

Gravkøerne kører, men nye boliger i "den engelske gade" bliver forsinket - formentlig et års tid

Horsens Posten

Oh no, bæredygtighed

Horsens Posten

Kvinde fra Horsens købte et ekstra skrabespil og vandt 300.000 kroner

Horsens Posten

Byens Bedste bliver fejret fredag den 11. marts - det sker på Fængslet

Horsens Posten

Han har tjent sin første løn i ni år: At have et job betyder mere end penge

Horsens Posten

Læs her hvorfor: 29-årig med akademisk uddannelse er ny butikschef hos Kaiser Sport & Ortopædi i Horsens

Horsens Posten

Kom med indenfor - de planlægger åbning til marts og er i fuld gang med at gøre tidligere Hekkenfeldt til et nyt gå i byen-sted

Annonce