Annonce
Horsens Posten

Coronavirus buldrer videre i Horsens: Første uge med fircifret antal smittede - og præcis 26.000 testede

Grafen her viser antallet af smittede om ugen siden starten af marts 2020. Den seneste uge har budt på en ny rekord med præcis 1000 smittetilfælde. Arkivfoto/grafik: Morten Pape/Datawrapper
For første gang er der et fircifret antal covid-19-smittede på en uge i Horsens Kommune. Antallet af indlagte er fortsat lavt.

Horsens: Præcis 1000 covid-19-smittede de seneste syv dage. Og præcis 26.000 testede personer.

Sådan lyder corona-tallene for Horsens Kommune i tirsdagens opgørelse fra Statens Serum Institut. Begge dele er højere end nogensinde.

Tallene baserer sig på PCR-testede, hvor der er godt et døgns forsinkelse fra testtidspunkt til analysesvar, og dermed gælder de syv dage over perioden fra mandag til og med søndag i sidste uge.

Annonce

Forrige uge var der 834 smittede, og ugen før det lå tallet på 550, så stigningen i smitte er ikke længere så stor og så eksplosiv, som den var i starten af december. Der er dog stadig tale om et rekordhøjt antal smittede inden for en uge.

Antallet af testede er en anelse højere, end det var i den forrige uge, der med 24.684 var den foreløbige højdespringer.

Høj smitte i Horsens

Et kig på den geografiske fordeling viser, at alle sogne inden for Horsens-byskiltet har smittetal, som er over de grænser, hvor sundhedsmyndighederne anbefaler særlige tiltag. Det er Klostersogn samt Vor Frelsers, Sønderbro, Torsted, Tyrsted og Vær sogne.

De tre kriterier er et incidenstal over 800, 20 eller flere smittede og en positivprocent over 3,0 - alle målt over en periode på de seneste syv dage.

De tiltag der er taget i brug, er primært henvendt mod skoler og dagtilbud, og da skoleeleverne er sendt hjem, og juleferien kalder, har indsatsen ikke særlig stor indvirkning.

Derudover er smitten høj i de fire relativt store sogne Ørridslev, Tolstrup, Hatting og Hansted, hvor henholdsvis Hovedgård, Gedved, Hatting og Egebjerg ligger.

I størrelses-kategorien derunder er det blandt andet Søvind, Sønder Vissing, Yding og Voerladegård, der har høje smittetal.

Af de større sogne er der endnu ingen alarmklokker, der ringer i Brædstrup, mens Tamdrup og Østbirk sogne også har relativt lave smittetal.

Mens smitten buldrer afsted, er det værd at bemærke, at antallet af indlagte på Regionshospitalet Horsens fortsætter med at være i den lave ende. Region Midtjylland oplyser ikke det præcise tal, men der er tale om "færre end fem".

Annonce
Horsens Posten

Coronasmitten fortsætter opad i Horsens og særligt teenagerne er ramt - men gymnasierne er ikke "affolket", og eleverne bliver ikke syge

Annonce
Horsens Posten

Tårnhøje smittetal i Horsens Kommune: I fire sogne har hver 20. indbygger fået covid-19 den seneste uge

Annonce
Horsens Posten

Når man kommer ud på den anden - og bedre - side

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

Store skiftedag i vente hos Mr - og nej, der er ikke tale om nyt tøj

Horsens Posten

Coronasmitten buldrer afsted i Horsens: Over 500 smittede det seneste døgn

Horsens Posten

Vinderne i DM i standup er netop fundet - kender du dem?

Horsens Posten

50 fremvisninger på en måned - nu er lille fritidshus på Elbæk Skovvej solgt

Horsens Posten

Graven skal ændres fra ærgerlig til attraktiv: Nu er første skridt på vejen vedtaget - og det kommer fra en uventet kant

Horsens Posten

Gravkøerne kører, men nye boliger i "den engelske gade" bliver forsinket - formentlig et års tid

Horsens Posten

Oh no, bæredygtighed

Horsens Posten

Kvinde fra Horsens købte et ekstra skrabespil og vandt 300.000 kroner

Horsens Posten

Byens Bedste bliver fejret fredag den 11. marts - det sker på Fængslet

Horsens Posten

Han har tjent sin første løn i ni år: At have et job betyder mere end penge

Horsens Posten

Læs her hvorfor: 29-årig med akademisk uddannelse er ny butikschef hos Kaiser Sport & Ortopædi i Horsens

Horsens Posten

Kom med indenfor - de planlægger åbning til marts og er i fuld gang med at gøre tidligere Hekkenfeldt til et nyt gå i byen-sted

Annonce