Annonce
Horsens Posten

Daniel og Katrine overtog restaurant i et corona-år: Vi er glade for, at vi gjorde det

Daniel Lopez og Katrine Schnohr overtog Tequila Sunrise efter forældrene i 2020 midt i corona-tiden – og nu er midt i anden nedlukning. Onsdag åbnede de for takeaway og havde travlt med det i køkkenet. Foto: Morten Pape
Daniel Ubric Lopez driver sine forældres livsværk videre sammen med kæresten Katrine Schnohr. Tequila Sunrise i Smedegade skal fortsat være en familierestaurant med de kendte mexikanske retter. Men det unge par har også mange planer for stedets fremtid.

Horsens: For tre år siden havde hverken Daniel Ubric Lopez, 29 år, eller Katrine Schnohr, 26 år,  tænkt den tanke, at de skulle være indehavere af Tequila Sunrise i Smedegade i Horsens.

Det er heller ikke sikkert, de havde turdet binde an med at familierestauranten, hvis de havde vidst, at de ville løbe ind i et år med corona-epidemi og hele to omgange med nedlukning.

Men i dag - et år efter at de overtog restauranten - er det unge par glade for, at de kastede sig ud i det.

Da Horsens Posten er på besøg, er der efter en uges ferie blevet tændt for gryderne med mexikansk kødsauce, der simrer i flere timer, inden den bliver til fyld i de tortillas, enchiladas og burritos, de leverer som takeaway. Daniel Ubric Lopez og Katrine Schnohr har været i sommerhus i Skagen sammen med puddelhunden Alba. Det har været afslapning, men også tid til at tale om udviklingsplaner og føre lidt regnskab.

Daniel Lopez,  29 år, og Katrine Schnohr, 26 år, har overtaget hans forældres livsværk, Tequila Sunrise. De havde ikke lige forestillet sig covid-19-pandemien med de mange konsekvenser for blandt andet restaurationslivet. Det har dog ikke fået dem til at klynke. I stedet har de sat fuldt fokus på takeaway. Foto: Morten Pape

- Det er på sådanne afbræk, vi får udviklet vores ideer, siger Katrine Schnohr, der for et år siden blev færdig med sin bachelor i design og iværksætteri fra Via University i Aarhus.

Annonce

En særlig restaurant

Daniels forældrene - spanskfødte Ramon Ubric Lopez og danske Jytte Ubric Lopez - åbnede restauranten i 1986. Det var med det formål at at drive en hyggelig restaurant og lave mexikansk mad fra bunden med udgangspunkt i nogle gamle familieopskrifter. De indrettede restauranten i autentisk rustik stil med tilhørende lukket gårdhave. Da Ramon Ubric Lopez nærmede sig pensionsalderen, var de tæt på lukke at restauranten, da der ikke var købere, som ville drive Tequila Sunrise videre i samme stil.

- Det fik os til at sige ja til at drive deres livsværk videre, fortæller Daniel Ubric Lopez, der nærmest er vokset op med salsa i sutteflasken, som han humoristisk beskriver det. Han har altid været med i restauranten og som ung arbejdet i den.

Daniel Lopez og Katrine Schnohr skiftes til at stå i køkkenet og tilberede mexikansk slowfood efter gamle opskrifter, som stammer fra Daniels familie. De er også meget optaget af den personlige kontakt med gæsterne. Foto: Morten Pape

Det var dog ikke restaurantvejen, han valgte, da han skulle uddanne sig. Daniel Ubric Lopez er pædagog og måtte sige farvel til Horsens Byskole og et job, han var meget glad for, da parret besluttede sig for i fællesskab at drive restauranten videre.

Annonce

Har haft travlt

Parret fik en god start med reception og mange kunder, da de overtog restauranten 2. januar 2020. De fik god hjælp af hans forældre til at komme i gang, og der var stor opbakning fra de  trofaste stamgæster.

- Vi havde overhovedet ikke tænkt på, at der var noget, der hed corona, siger Katrine Schnohr.

Men det fik de lært, da restauranten lige som alle andre restauranter midt i marts måtte lukke for gæster. Og derefter måtte leve med restriktioner, begrænsede åbningstider for helt at lukke ned igen i december.

- Vi har valgt ikke at klynke over det. Det nytter jo ikke noget, siger Daniel Ubric Lopez.

Annonce

Skylder Horsens en stor tak

I stedet satte han og Katrine fokus på takeaway. I foråret holdt de åbent for takeaway fra torsdag til lørdag. Nu kan man bestille mexikanske retter, øl og vin fra tirsdag til lørdag.

- Vi skylder virkelig folk i Horsens en stor tak. Der er en stor opbakning, oplever både vi og vores kolleger i restaurationsbranchen, kommer det dybtfølt fra Daniel Ubric Lopez, som også er taknemmelig for sammenholdet i branchen.

Katrine tilføjer:

- Kollegerne køber takeaway hos os, og vi hos dem, ligesom vi henviser til hinanden.

De synes, det har været sjovt at udvikle på takeaway-delen af deres forretning. Det fik dem til at købe ny emballage og at arbejde med, hvordan takeaway-maden præsenterer sig bedst. De har også arbejdet med markedsføring af restauranten på de sociale medier.

Desuden kan de melde om en rekordgod sommer med gæster fra nærmest hele Danmark.

Annonce

Tro mod stilen - tilføjet egne ideer

Tequila Sunrise skal drives videre, tro mod stedets dna, understreger parret.

- Vi er familierestauranten med den personlige betjening. Vi kommer ind og hilser på  gæsterne og spørger til maden. Vi savner helt vildt vores gæster, siger Daniel.


Vi savner helt vildt vores gæster.

Daniel Ubric Lopezi


De har også en iværksætter i maven - og mange nye ideer. Det kan være events som en børnenes dag, smagninger af mexikansk vin og meget mere, som de endnu ikke vil røbe.

- Vi har meget på tegnebrættet, lyder det entusiastisk fra Katrine.

Annonce

Fra Aarhus til Horsens

Daniel og Katrine har opgivet en hel del for at kunne drive restauranten. Blandt andet en god lejlighed midt i Aarhus. Nu bor de i lejligheden lige oven over restauranten. Daniel har måttet holde igen med fodbold-træning og kampe, og det er heller ikke blevet til helt så meget med at se vennerne.

Men det er det hele værd, lyder det fra begge. De er sikre på, at de kan genoptage interesser og det sociale liv, når restauranten kommer i normal gænge, og de kan ansætte flere ud over de tre unge piger, som har deres del af æren for, at det trods corona er gået i godt hos Tequila Sunrise.

Og så håber de inden for overskuelig fremtid at kunne gennemføre den aflyste tur til Mexico, hvor de vil hente yderligere inspiration til at udvikle deres nye "barn" - men velkendte restaurant i Horsens.

Tequila Sunrise

Ramon og Jytte Ubric Lopez åbnede i 1986 den mexikanske restaurant i Smedegade 10.

Sønnen Daniel Ubric Lopez og hans kæreste Katrine Schnohr overtog i 2020 restauranten.

Ramon kommer fra Spanien, men længere tilbage i familien er der mexikanske rødder - og gamle opskrifter på mexikansk mad.

Ud over den mexikansk-indrettede restaurant er der også en overdækket gårdhave med plads til 30 gæster.

Opskrifterne hos Tequila Sunrise er stadig en forretningshemmelighed, men hvidløg er i hvert fald en vigtig ingrediens i mage at retterne. Foto: Morten Pape
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

Nej tak til bearnaisesovs og brune kartofler - Winnie Rahbek kan ikke se sig selv andre steder end som ansat i Bog & idé

Annonce