Annonce
Horsens Posten

De bruger deres pensionisttilværelse på noget, de virkelig brænder for

Alf Jensen og Anna-Marie Illum brænder for genbrug og det overskud, salget skaber til Folkekirkens Nødhjælp. Foto: Folkekirkens Nødhjælp
Folkekirkens Nødhjælps genbrugsbutik på Sønderbrogade nyder godt af to ildsjæle, som selv får indhold i tilværelsen af det frivillige arbejde.

Horsens: Alf Jensen og Anna-Marie Illum er som et gammelt ægtepar, selv om de aldrig har været gift med hinanden. Begge er 72 år og vaskeægte ildsjæle, der har dedikeret deres seniorår til genbrugsbutikken på Sønderbrogade i Horsens, hvor de er to af butikkens tre ledere.

På vagtplanen i den store frokoststue, hvor der altid er friskbrygget kaffe på kanden og plads til en snak, står der, at makkerparret arbejder henholdsvis to og tre dage om ugen. Men i virkeligheden kan de aldrig helt lægge arbejdet på hylden.

- Når jeg holder fri og er ude at gå tur, så har jeg pludselig Alf i røret, der begejstret råber "nu har vi solgt stolen", fortæller Anna-Marie i et højt toneleje, der gengiver Alfs begejstring over den solgte stol.

Annonce

Alf griner:

- Jeg kan ikke lade være, siger han forlegent.

Der skal penge i kassen

I Horsens gælder det om at få penge i kassen til nødhjælp.

- Her i Horsens er vi gode til at sætte os ind i, hvad varerne er værd, og vi går også gerne en ekstra mil for vores kunder. Det gør arbejdet sjovere, og vi tjener flere penge, fortæller Anna-Marie.

Flere penge i kassen er sød musik i Alfs ører. Som den købmand, han er, vil han se resultater og lukker ikke øjnene for en god handel.

- En af vores kunder var på udkig efter VHS-bånd. Og dem havde jeg en masse liggende af derhjemme, så jeg spurgte, hvilke han manglede og kørte hjem efter dem. Så solgte vi ham 30 styk. Jeg kan ikke få armene ned, når vi tjener flere penge, end vi gjorde sidste år, siger Alf.

Annonce

Lønnen har aldrig været rettesnor

Når Alf og Anna-Marie, der har været genbrugsfrivillige i henholdsvis tre og 15 år, sorterer tøj, med glæde og ganske gratis.

- Jeg tror, at jeg kan tale for os begge, når jeg siger, at ingen af os nogensinde har været drevet af at modtage en stor lønseddel, siger Anna-Marie.

Alf er enig. Det er det kollegiale, kundekontakt, det at føle sig nyttig og have meningsfulde gøremål at tage sig til, der motiverer dem.

- For mig er det indhold i hverdagen. Indhold som har en betydning ud over mig selv, fortæller Anna-Marie.

Annonce

Frivillige af sind

Det er et særkende ved Alf og Anna-Marie, at de gerne vil hjælpe andre. Og det har de gjort som frivillige i fodboldskole, kirke, ved foredrag, korsang og sommerskole.

- Jeg har ikke lært ordet nej. Og så har jeg et svagt punkt for mennesker, der har brug for hjælp. Så hvis jeg kan give dem en god oplevelse, der gør en forskel, så gør jeg gerne det, siger Alf.

Anna-Marie nikker:

- Det ligger bare til os. Man skal hjælpe, så længe man kan.

Artiklen er skrevet af Caroline Ryberg Albæk, journalist hos Folkekirkens Nødhjælp

Folkekirkens Nødhjælps genbrugsbutikker

  • Flere end 3000 frivillige er beskæftiget i Folkekirkens Nødhjælps genbrugsbutikker
  • Præsteparret Ruth og Herluf Andersen åbnede Folkekirkens Nødhjælps – og Danmarks - første genbrugsbutik for 50 år siden i Aarhus. Ideen fik de efter et besøg i hjælpeorganisationen Oxfarm i England.
  • Siden er interessen for genbrug vokset. Blandt andet jager kunderne det unikke, ligesom stadig flere bevæger sig væk fra brug-og-smid-væk-kulturen.
Annonce
Horsens Posten

Næsten 800 nye smittetilfælde: Nu har hver femte indbygger i Horsens Kommune haft covid-19

Annonce
Horsens Posten

Bytorvets logo er blevet meget større - og det kan skifte farver

Annonce
Horsens Posten

En times ventetid og 100 mennesker i kø: Testcenter i Horsens er presset af covid-19-smitten

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

20-årig tænkte: Det er et lortejob. Nu er arbejdet med ældre det fedeste, hun kan forestille sig

Horsens Posten

Svømmehal får livreddertårn indendørs - og alle badegæster kan få lov at prøve kræfter med det

Horsens Posten

Gør det ondt? Hvornår får man varmen igen? Hvorfor er I nøgne?: Stil alle dine spørgsmål om vinterbadning direkte til formanden for Horsens vinterbaderklub

Horsens Posten

Ny chef om omfattende renovering af stort varehus: - Det har været nogle kaotiske uger

Horsens Posten

27-årig tog en kølig beslutning: Nu overtager han to Paradis-butikker

Horsens Posten

Gør det ondt? Hvornår får man varmen igen? Hvorfor er I nøgne?: Stil alle dine spørgsmål om vinterbadning direkte til formanden for Horsens vinterbadeklub

Horsens Posten

Særudstilling om Pretty Maids forlænges et halvt år

Horsens Posten

Guirlanden har lavet et nyt "maskineri", der bringer smilet frem på Gasvej

Horsens Posten

Store skiftedag i vente hos Mr - og nej, der er ikke tale om nyt tøj

Horsens Posten

Coronasmitten fortsætter opad i Horsens og særligt teenagerne er ramt - men gymnasierne er ikke "affolket", og eleverne bliver ikke syge

Annonce