Annonce
Horsens Posten

De unges nye kulturhus har fået navn: Platform K

Det nye kulturhus for unge, Platform K. Illustration: Horsens Kommune
Der arbejdes på højtryk på Madevej med første fase af byens nye kulturelle mødested, som skal stå klart til efteråret. Julie Due Steffensen fra Grus er blevet inddraget for at udvikle huset, der henvender sig til byens unge- og studiemiljø.

Horsens: Hvor skal du gå hen, når du er ung studerende, har lyst til at være sammen med andre unge om en kulturel oplevelse, lytte til noget musik eller bare mødes over en kop kaffe?

Platform K, lyder svaret. Det er ifølge en pressemeddelelse fra Horsens Kommune navnet på det nye kulturhus på Madevej, hvor byens unge og alle andre interesserede fra efteråret kan mødes til talks, musik eller på den nye café, hvor man også kan tænde for sin computer. Kort fortalt skal det være de unges eget sted, som på længere sigt også skal huse et nye musikspillested.

Behovet for et mødested er stort med Campus Horsens og de mange studerende, forklarer Jeppe Vind, leder af Kulisselageret, der sammen med Det Gule Pakhus har brugt tiden under coronanedlukningen til blandt andet at udvikle det nye kulturelle mødested.

Annonce

Julie fra Grus er med

Ny i gruppen bag Platform K er Julie Due Steffensen, ejer og stifter af kulturcafeen Grus i Kongensgade. Hun skal hjælpe med at sætte gang i cafeen i det nye hus. Hun skal også bidrage med sine erfaringer i at planlæge de mange events, der skal være i huset.

Også KulisseLageret og Det Gule Pakhus har rygsækken fyldt med erfaringer, som kan bruges, når et nyt kulturhus skal sættes på skinner.

Annonce

Ny epoke for livemusikken

KulisseLagerets koncerter vil løbende blive flyttet til Platform K, mens der skabes økonomi til  at bygge et helt nyt spillested i området. Spillestedsleder Jeppe Vind og hans medarbejdere ser frem til at blive en del af Platform K.

-  Med nye kolleger og dygtige frivillige er vi godt rustede til en ny epoke for både livemusikken og det udøvende musikmiljø i Horsens, siger han.

Simon Lundvig, daglig leder af Det Gule Pakhus, glæder sig til at kunne invitere en masse nye brugere indenfor i de nye kulturelle fællesskaber og projekter, fremgår det af en pressemeddelelse. Han ser også frem til at videreføre de mange aktiviteter, som gennem årene har skabt musikalske fællesskaber og venskaber på tværs af alder og interesser.

Huset, der skal bygges som en udvidelse til Det Gule Pakhus på Madevej og med tiden sikre en sammensmeltning med spillestedet KulisseLageret, skabes i etaper.

Byggeriet af det nye café- og eventområde er netop sat i gang. Allerede fra september vil de første koncerter og events gå hånd i hånd med duften af kaffe og croissanter.

Moderne studenterhus klar til august

Første etape af det nye kulturhus, Platform K, henvender sig til de flere tusinde studerende i det nye Campus Horsens.

Byrådet har afsat fem millioner kroner til formålet.

Ungekulturhuset får adresse på Madevej og er en tilbygning til de eksisterende bygninger, der rummer Det Gule Pakhus.

Det indeholder en café med studiemiljøer og med plads til hverdagsarrangementer og events.

Der skal også etableres øvelokaler og på længere sigt et spillested, der skal fungere som rytmisk kraftcenter i Horsens.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

Bedsteforældredag på Glud Museum

Annonce