Annonce
Horsens Posten

Den søde ventetid - og den trælse ventetid

En af de mange køer, som på det seneste har kunnet iagttages til kvik- og pcr-test rundt om i landet. Her fra Svendborg. Denne novemberdag var der en pause i regnbyerne. Andre dage har regnen stået ned i stænger. Foto: Andrea Bisgaard Hansen

Julestemningen blev tændt i mit sind, da mit lille barnebarn hoppede rundt som en lille duracell-kanin med den Pokemon-julekalender, som han havde fået af sine bedsteforældre. Det sendte mig lige lukt tilbage til barndommens land, hvor min mor sørgede for at fylde rosiner, pebernødder eller en smule slik i de Santa Claus-julestrømper, som min faster havde sendt hjem til os fra New York, hvor hun arbejdede i nogle år.

Min mor fortalte så levende om julemanden, at hun blev nødt til at afsløre hemmeligheden om julemanden for min bror det år, hvor han var begyndt i skole. Han troede fuldt og fast på julemanden, men skulle trods alt nødigt drilles af skolekammeraterne.

Denne første søndag i advent lyste forventningens glæde ud af øjnene på den lille fireårige gut, for hvem det største er, når han kan liste sig til at se noget om Pokemon på tv-skærmen. Det mest imponerende er, at han er blevet så stor, at han har accepteret konceptet med at vente.

Annonce

Der er vi voksne nok ikke altid. I hvert fald ikke når vi venter på at blive pcr-testet eller få en kviktest, som ofte kræves, selv om vi er blevet vaccineret. Det gælder, når smittestop-app'en har meddelt, at man har været i nærheden af en corona-smittet. Eller når kolleger, familiemedlemmer eller andre er blevet smittet. Ja, så er der ikke andet at gøre end at stille sig op i køen.

At der kan opstå kø, er til at forstå i en tid med stærkt stigende smittetal. Men hvorfor skal vi stå udenfor i blæst, regn og sne, mens vi venter? Kunne det dog ikke gøres bare lidt bedre?

Eller hvorfor skal forældre proppe et lille halvandet år gammelt og feberhedt barn ind i en bil og køre 25 kilometer til eneste ledige testtid, fordi en negativ coronatest er kravet, hvis en læge skal tilse barnet?

"Der er så meget, kvinder ikke forstår", hed det i en reklame for Danske Spil. Og jeg vedstår gerne, at jeg ikke forstår, at myndighederne ikke kan finde nogle haller eller fabriksbygninger, eller sætte nogle telte op, som er store nok til, at de kan rumme de ventende i stedet for at lade folk i alle aldre stå udenfor i ventekøen, mens det regner, og vinden er ved at blæse folk omkuld.

Jeg forstår heller ikke, hvorfor test-stationerne ikke bliver placeret så bynært, at man ikke behøver en bil eller et par raske gåben for at benytte stedet. Det ville være optimalt med teststeder eksempelvis nær banegårde og andre steder, hvor mange mennesker har deres gang. Jo nemmere adgang, jo flere vil med garanti blive testet.

Til gengæld forstår jeg, hvis der er spænding om, hvem der løber med titlen Byens Bedste. Denne uge kan du glæde dig til at læse alt om Byens Bedste i et tillæg, hvor de 30 nominerede til titlen bliver præsenteret mere indgående.

Forhåbentlig giver det dig lyst til at stemme på de ti, som du synes har fortjent det skulderklap, som hæderen er et udtryk for.

Du kan stemme ved at benytte skemaet på hsfo.dk/byensbedste - og du kan også indløse billet til den store awardfest på Fængslet den 13. januar, hvor de ti vindere i alt fra byens bedste træningssted til byens bedste specialbutik afsløres.


Det ville være optimalt med teststeder eksempelvis nær banegårde og andre steder, hvor mange mennesker har deres gang.

Annonce
Horsens Posten

Coronasmitten fortsætter opad i Horsens og særligt teenagerne er ramt - men gymnasierne er ikke "affolket", og eleverne bliver ikke syge

Annonce
Horsens Posten

Tårnhøje smittetal i Horsens Kommune: I fire sogne har hver 20. indbygger fået covid-19 den seneste uge

Annonce
Horsens Posten

Når man kommer ud på den anden - og bedre - side

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

Store skiftedag i vente hos Mr - og nej, der er ikke tale om nyt tøj

Horsens Posten

Coronasmitten buldrer afsted i Horsens: Over 500 smittede det seneste døgn

Horsens Posten

Vinderne i DM i standup er netop fundet - kender du dem?

Horsens Posten

50 fremvisninger på en måned - nu er lille fritidshus på Elbæk Skovvej solgt

Horsens Posten

Graven skal ændres fra ærgerlig til attraktiv: Nu er første skridt på vejen vedtaget - og det kommer fra en uventet kant

Horsens Posten

Gravkøerne kører, men nye boliger i "den engelske gade" bliver forsinket - formentlig et års tid

Horsens Posten

Oh no, bæredygtighed

Horsens Posten

Kvinde fra Horsens købte et ekstra skrabespil og vandt 300.000 kroner

Horsens Posten

Byens Bedste bliver fejret fredag den 11. marts - det sker på Fængslet

Horsens Posten

Han har tjent sin første løn i ni år: At have et job betyder mere end penge

Horsens Posten

Læs her hvorfor: 29-årig med akademisk uddannelse er ny butikschef hos Kaiser Sport & Ortopædi i Horsens

Horsens Posten

Kom med indenfor - de planlægger åbning til marts og er i fuld gang med at gøre tidligere Hekkenfeldt til et nyt gå i byen-sted

Annonce