Annonce
Horsens Posten

- Der er brug for unge ledere, som gerne vil gøre noget godt

Andreas Kisom Nielsen og Veronica Sbalzer nyder at være medlemmer af den internationale organisation AIESEC, som har fokus på lederskab og personlig udvikling. Foto: Marianne Husted
Unge studerende fra 126 lande mødes i AIESEC. Organisationen har også en afdeling i Horsens, hvor man udvikler sit potentiale og sine lederegenskaber. De hjælper også med at arrangere professionelle praktikophold og udvekslingsophold som frivillige.
Annonce

Horsens: Danske Andreas Kisom Nielsen, 22 år, har som frivillig lagt strøm ind i et beboelseskvarter på Sri Lanka. Italienske Veronica Sbalzer, 24 år, læser mechanical engineering på VIA Horsens og er faldet godt til både på studiet og i byen.

Det meste kan de takke den store internationale ungdomsorganisation, AIESEC, for, er de enige om. Den har fem afdelinger i Danmark. Fire i de store universitetsbyer og en i Horsens.

Veronica Sbalzer er ny præsident for den lokale klub. Andreas Kisom Nielsen, 22 år, der bor i Horsens og studerer erhvervsjura i Aarhus, er aktivt medlem. En til to gange om ugen mødes de med andre studerende i AIESEC. Sproget er engelsk. Miljøet internationalt. Og den store mission er at udvikle lederskab og udnytte den enkeltes potentiale. Som de siger:

- Der er brug for ledere, som gerne vil gøre godt.

De 18 medlemmer lige nu kommer fra lande som Polen, Belgien, Venezuela og Rumænien. Men der kommer mange flere nationaliteter til, når de fra denne måned sætter gang i medlemskampagnen, er Veronica og Andreas overbevist om.

Hos AIESEC kan de hente erfaringer med alt det, man ikke nødvendigvis får på skolebænken. For eksempel at arrangere en konference eller at hjælpe udenlandske studerende med en professionel praktikplads på en dansk virksomhed eller et korterevarende frivilligt arbejde.

Vi arbejder hen imod en bedre verden.

Veronica Sbalzer, præsident for AYESEC Horsens

Annonce

Fra USA til Horsens

Veronica Sbalzer har haft mod på en international tilværelse lige siden, hun tog sin studentereksamen hjemme i Brescia nær Milano. Først valgte hun at tage til USA som aupair for at forbedre sit engelske sprog. Her besluttede hun sig for at læse til ingeniør på en international uddannelse. Det måtte gerne være i Skandinavien. Første positive svar kom fra VIA Horsens, så det blev her, hun begyndte sin uddannelse for to et halvt år siden.

Det var også her, hun stiftede bekendtskab med AIESEC, der ud over mange internationale venskaber har hjulpet hende med at finde ud af, hvad hun virkelig brænder for. Hun havde overvejet en overbygning i finans efter sin bachelor. Efter at have prøvet kræfter med forskellige organisatoriske opgaver kunne hun nu i stedet tænke sig at koble sin ingeniøruddannelse sammen med noget management.

Annonce

Værn mod elefanter

Andreas Kisom Nielsen surfede rundt på nettet efter frivillige job, da han stødte på AIESEC. Fra at tænke at medlemskab kunne være fint på cv'et, er det blevet til et glødende engagement. Han har benyttet sig af at blive sendt til Sri Lanka som frivillig, hvor de i hans team forsynede nogle beboere i yderområdet af Colombo med strøm. Det praktiske formål var at forhindre elefanter i at trænge ind og spise af beboernes afgrøder, men det blev også et lærestykke i at samarbejde.

Selv har han hjulpet to medlemmer fra Tunesien og Indien til et frivilligt arbejde hos Horsens Musikskole. Her underviste de i international musik. Andreas Kisom Nielsen arbejder også med at skaffe medlemmer professionelle praktikpladser i Horsens-området. F.eks. bliver der efterspurgt internationale praktikanter inden for software. Ofte ender studerende med international baggrund med at få tilbudt ansættelse i Danmark på områder, hvor mangler arbejdskraft.

- Vi kommer ud af vores komfortzone, beskriver Veronica Sbalzer det.

Også i gruppen, der mødes på VIA Horsens, udfordrer de hinanden - blandt andet ved at øve sig i at holde taler.

AIESEC udvikler unge ledere

AIESEC er verdens største frivillige ungdomsorganisation, drevet af unge.

Den findes i 126 lande.

Organisationen har fire afdelinger i de store danske universitetsbyer og en i Horsens.

Den arbejder for at skabe en bedre fremtid og udvikle unge ledere, som kan berige andre, søge løsninger, være verdensborgere og have en forståelse for egne personlige styrker.

Det er en ikke-politisk og non-profit organisation med rådgivende status over for FN. Blandt tidligere medlemmer er modtageren af Nobels fredspris, Martti Ahtisaari fra Finland.

Organisationen tilbyder tværkulturelle udvekslinger. Den hjælper med professionelle praktikpladser og frivilligt arbejde over hele verden.

Blandt værdierne er at vise integritet, handle bæredygtigt og stræbe efter det bedste.

AIESEC blev oprettet i 1948 ud fra den betragtning, at der var behov for større kulturel forståelse.

Kilde: AIESEC in Denmark

Annonce

Rekrutterer nye medlemmer

Hvert år i februar og september bliver der gjort en ekstra indsats for at hverve medlemmer. De stiller op med stande og har også tænkt sig at være synlige i gadebilledet en weekend eller to.

De vil blandt andet slå på, at studerende får adgang til et internationalt og socialt netværk. Nye internationale medlemmer bliver hentet i lufthavnen, hjulpet på plads i de nye omgivelser og inviteret til sociale arrangementer. AIESEC træder også til, hvis der er noget, som fungerer knap så godt.

- I vores organisation ønsker vi at bidrage på en positiv måde, som Veronica udtrykker det.

Det handler også om at slå på bæredygtighed, være med til at mindske fattigdom og reducere madspild.

Som i alle andre ungdoms-foreninger bliver der naturligvis også festet.

Andreas Kisom Nielsen og Veronica Sbalzer vil gerne arbejde for en verden i balance. I organisationen AIESEC med afdeling i Horsens udfordrer de unge hinanden med emner som bæredygtighed og mindre madspild. Foto: Marianne Husted
Annonce

Drømme for fremtiden

Andreas Kisom Nielsen stiler efter et job som virksomhedsjurist og vil med tiden gerne have med ledelse at gøre. Veronica drømmer om et ingeniør-job i Danmark.

- Det er roligt i Danmark. Alt fungerer. Og i modsætning til de fleste kan jeg virkelig godt li' vinter, siger hun.

Man kan se mere om AIESEC via linket https://www.aiesec.dk/membership. Derefter kommer man til et interview, og er man enig i værdierne i den upolitiske organisation, er man velkommen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens Posten

Næste sæson er på plads: Seniorteatret præsenterer forbudte sange, velkendte kunstnere og et knald af en nytårskoncert

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce