Annonce
Horsens Posten

Der er delte meninger om vores evne til at holde afstand

I alt 73 borgere har på Horsens Postens Facebook-side delt deres mening om vores evne til at holde afstand til hinanden i midtbyen.
Spørgsmål fra avisen har fået folk til tasterne.
Annonce

Horsens: Er vi stadig gode til at holde afstand, og kan vi finde ud af at være sammen i midtbyens gader på behørig afstand?

Det spurgte Horsens Posten for et par uger siden avisens læsere om i en artikel.

Spørgsmålet fik en del til tasterne på avisens Facebook-profil, hvor i alt 73 i skrivende stund har delt deres mening med avisen og hinanden.

Så hvordan går det så egentligt med den ene meter, vi er blevet bedt om at holde til hinanden i den her corona-tid? Her er nogle af kommentarerne:

- Det går virkelig dårligt. Langt de fleste holder ikke afstand, og mange gør det heller ikke, når de står i kø. Det er helt utroligt. Det er som om, folk glemmer, at årsagen til, at det ikke er gået værre med coronaen i Danmark, netop er fordi, vi har taget forholdsregler - herunder holdt afstand. Sygdommen har ikke ændret sig - den er præcis lige så smitsom og farlig, som den hele tiden har været, skriver Susanne Pedersen.

- Nej det er folk bestemt ikke. Folk på gågaden, gågadens butikker og i centret er fuldstændig ligeglade og opfører sig, som intet er galt. Opdeling af “gaden” inde i centret - min bare... folk vader rund der, hvor det passer dem. “Tag hensyn til hinanden”, siger alle myndighederne, og “folk er gode til at vise hensyn”... Nej de er ikke. Folk skulle tá at vågne lidt op og tá ansvar for andres liv, ytrer Kristina Dammand Mortensen.

- Nej, den sygdom er hurtig glemt. Vi skyndte os hjem, sidst vi var inde i byen, fortæller Inge-Lise Askhøj.

I den lidt anden ende af skalaen lyder kommentarerne blandt andet fra Line Skovgaard Hviid - "Både og".

Berit Jensen istemmer:

- Det kunne gå bedre nogle steder, mens Finn Lerchenfeld Jensen fortæller:

- Jeg går ofte på Søndergade, og min erfaring er, at de fleste er gode til at holde afstand, selvom der selvfølgelig altid er nogle, som ikke kan finde ud af det eller er ligeglade.

- Jeg syntes det går fint, har ikke oplevet nogen form for manglende hensyn, om det så er i Jem & Fix, Harald Nyborg, fakta eller andre forretninger og på gågaden, udtrykker Kim Kristiansen.

Og så er der Martin Egholm, der vælger at udtrykke sin mening på denne måde:

- Chancen for at blive smittet i Horsens er vel noget nær det samme, som at en fugl flyver ind i din mund.

På Søndergade har Horsens Kommune opsat standere, hvorpå det blandt andet lyder "Kære besøgende i gågaden. Tak fordi du handler lokalt. Husk stadig at holde god afstand til andre."

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

Musikalsk Europa-rejse

Annonce