Annonce
Horsens Posten

Det anbefales: Intet slik eller ballade i år - hold jer til de nærmeste

Sundhedsstyrelsen opfordrer fortsat alle til at være ekstra opmærksomme på corona-situationen. Derfor fraråder man i år børn og unge at droppe slikindsamlinger fra dør til dør. Foto: Morten Stricker
Sundhedsstyrelsen opfordrer fortsat alle til at være ekstra opmærksomme på corona-situationen. Det gælder også i forbindelse med den kommende halloween lørdag 31. oktober.
Annonce

Horsens: - Sundhedsstyrelsen anbefaler i øjeblikket, at vi alle fortsat har fokus på smitteforebyggelse og forsøger at begrænse vores sociale omgang med andre. Det gælder både i forhold til, hvor mange vi samles, hvor længe vi er sammen, og hvor mange forskellige personer vi mødes med.

Sådan lød det fra Sundhedsstyrelsen op til efterårsferie. Kravet blev af statsminister Mette Frederiksen (S) understreget fredag aften, hvor nye corona-restriktioner blev præsenteret - tiltag, der sker på anbefaling fra sundhedsmyndighederne, lød det.

De nye restriktioner er blevet indført for at bremse epidemien med coronavirus, og det budskab gør sig derfor også gældende i forhold til den forestående halloween 31. oktober.

Allerede op til efterårsferie understregede Sundhedsstyrelsen:

- Ved halloween og andre efterårsarrangementer bør I finde på andre aktiviteter end fakkeloptog, udklædningsfester og slikindsamling fra dør til dør, da det er arrangementer, der kan være forbundet med risiko for smittespredning.

Også Horsens Kommune vil op til halloween være tydelige i deres opbakning til de foreliggende anbefalinger.

Det fortæller kommunikationschef i Horsens Kommune Lars Bjørn Petersen.

- Vi anbefaler, at alle følger myndighedernes udmelding. Vi vil som kommune desuden sørge for at bakke op om budskabet på en række af vores kanaler, siger han.

Annonce

I mindre skala

Sundhedsstyrelsen udtaler desuden, at man alternativt arrangerer en halloween-fest for en mindre gruppe, der i forvejen ses ofte, eksempelvis nærmeste familie eller nærmeste venner. Og med fredagens udmelding vil der her være tale om maksimum 10 personer.

I forhold til de ellers så populære slikindsamlinger henviser styrelsen ligeledes til, at man for sine børn erstatter traditionen med andre aktiviteter såsom:

- Udhuling af græskarhoveder, en udendørs-skattejagt eller klippe klistre-værksteder. Hvis man serverer slik så sørg for, at det er indpakket eller portionsanrettet, lyder det.


Vi anbefaler, at alle følger myndighedernes udmelding. Vi vil som kommune desuden sørge for at bakke op om budskabet på en række af vores kanaler

Lars Bjørn Petersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce