Annonce
Horsens Posten

Det er helt sort - nej hvidt

Klumme
Annonce

Fitness online med venner og kolleger.  Fodbold med billeder af nogle af kampens seere.

Vi har alle et behov for fællesskab og sammenhold, som ikke bare forsvinder, selvom vi nærmer os et år med isolation, hvor familieliv, arbejdspladser og fritidsaktiviteter udøves i hver vores stuer.

Så mens klaverundervisningen er i gang via streaming på børneværelset, ser hele familien frem til aftenens fodboldkamp. Om det måtte være en topkamp eller fyldt med dødbolds-situationer er ikke så vigtigt længere. Vigtigt er derimod, at vi på den måde kan mærke hinanden og fornemme den hob af mennesker, der følger med i det samme, som netop vi gør.

Det er sammenhold. Det virker rart og kan få mig til at føle, jeg er en del af et større projekt. Bingo!

Eller rettere banko. For virtuelt bankospil har vist sig også at kan trække folk til her i Horsens og omegn - helt op mod 1200 borgere, melder arrangørerne. Vi søger fællesskabet - det er tydeligt, og det er ikke til at tage fejl af.

Forleden på en gåtur så jeg en af de mange opstillede corona-restriktioner, her ved en fodboldbane. Og med ét savnede jeg foreningslivet. Den følelse gled over i, at det pludselig virkede helt surrealistisk med de opstillede regler på planchen, corona-reglerne der gjaldt frem til 18. december for der at blive slået helt af banen af den totale nedlukning.

Jeg læste på skiltet.

Det er da helt sort, tænkte jeg.

Nej det er da hvidt for tiden - i hvert fald udenfor, kunne den spøjse bemærkning så være.

Sort, hvid eller en helt tredje farve, så fortalte skiltet mig også, at der naturligvis er en vej frem. Ikke altid en let vej. Men vi finder jo en uden tvivl, og det kommer helt konkret også til at ske, når holdsporten igen - om end sikkert med forbehold - atter får lov at åbne.

Omveje, genveje måske sideveje - bare ikke flere afveje, tak, tænkte jeg, inden jeg begav mig videre ud i naturen. Undervejs summede jeg lidt videre over mit skilte-møde:

Der er mange fællesskaber, fremdrift og initiativer, der måske fremstår mere tydelige end nogensinde lige nu. Det må betegnes som en genvej. Tjek. 

Der er meget fælles gejst at spore. Endnu en genvej. Tjek.

Vi er fælles, også når vi er sammen om at forarges online. Hmm, kan identificeres som en mulig afvej, måske for nogle en sidevej. Men okay, det kan også være en ventil at forarges sammen med andre - dermed en genvej. Tjek.

Vi danner rum, og vi færdes i rum og kan blandt andet på de sociale medier opbygge nye rum og interesser.

På Horsens Postens redaktion vil vi også gerne invitere dig ind i avisens rum - tip os derfor meget gerne, hvis du har en historie, som du gerne vil dele med læserne. Vi hører gerne fra dig.

Og butikkerne hører gerne fra os alle, når de åbner igen. I denne uge har vi blandt andet talt med tøjbutik Ann Å og med en række andre forretninger. Alle venter de på genåbningen til marts.

Vi skal frem - og det kommer vi også, selv hvis det bliver med forholdsregler. Lige nu er vi bedt om fortsat at rette ind, men det kan vi også, specielt når det giver mening og virker logisk.

Så gå ikke ud på sporet, der kommer tog.

Gå ikke ud på isen, kære medborgere, den kan ikke bære - eller forsamlingsforbuddet kan ikke bære det. Sådan lød det i hvert fald fra kommunen ved redaktionens deadline.

Så ingen skøjteløb i år, men så lad os da mødes på kælkebakken i stedet, nu hvor "Det er så hvidt herude..."


På Horsens Postens redaktion vil vi også gerne invitere dig ind i avisens rum - tip os derfor meget gerne, hvis du har en historie, som du gerne vil dele med læserne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

Horsens-borgmester glæder sig over lempelser - men havde håbet og troet på mere

Horsens Posten

Jublende citychef: Det bliver som at lukke køerne ud på græs

Horsens Posten

En dobbelt danmarksmester, to dygtige fodboldtrænere og enhver svigermors drøm: Unge horsensianere hyldet hver for sig

Annonce