Annonce
Horsens Posten

Det kan mødre og småbørn også få i Bytorv Horsens: En snak med en sundhedsplejerske og mor til otte hver onsdag formiddag

Laura Antoft fra Torsted får et par gode råd med på vejen af Marianne Højer Andersen, som forældre på barsel kan møde hver onsdag formiddag hos Bytorv Horsens. Og lille Freja på fem måneder nyder at være i den private sundhedsplejerskes hænder. Foto: Marianne Husted
Privat sundhedsplejerske stiller sig til rådighed hver onsdag formiddag i butikscentrets babylounge. Hun ser på børnenes motorik og besvarer de mange spørgsmål, som forældre på barsel kommer med.

Horsens: Marianne Højer Andersen giver Freja på fem måneder et lille støttende puf, så hun kan trille rundt på det spraglede babytæppe i glade farver. For enden af tæppet sidder Frejas mor, Laura Antoft, og får svar på de spørgsmål, hun har. Blandt andet får hun en forklaring på, hvordan hun kan støtte sin lille datter med motoriske øvelser på det udviklingstrin, Freja befinder sig på lige nu.

Det er i babyloungen i Bytorv Horsens, det foregår. Forældre på barsel og deres små børn kan hver onsdag formiddag søge råd og vejledning hos den private sundhedsplejerske Marianne Højer Andersen.

Laura Antoft kom tilfældigt forbi babyloungen og benytter sig af muligheden for at få sundhedsplejerskens bud på, hvorfor hendes lille piges ben nærmest kan gå i krampe. En anden mor får sundhedsplejersken til at kigge på en eventuel skævhed i ryggen på datteren.

Annonce

I Marianne Højer Andersens hænder virker babyerne tilpasse, og sundhedsplejersken er tilfreds med det, hun ser. Alligevel har hun den indstilling, at mødrene for en sikkerheds skyld skal få det tjekket hos henholdsvis læge og kiropraktor.

- Lav eventuel en video og skriv ned, hvornår disse kramper forekommer, inden du går til læge, råder hun Frejas mor.

10-15 mødre dukker op

Andre mødre har slået sig ned i de græsrønne loungemøbler for at stille sulten hos deres babyer med en ammetår eller en lunet flaske, mens de lytter med og diskuterer den usikkerhed, man som nybagt mor kan gå med. Marianne Højer Andersen vurderer, at der i snit dukker 10-15 mødre op i den halvanden time, hvor hun har træffetid.

"Du er så lækker", udbryder Marianne Højer Andersen, da hun hilser på lille Freja. Foto: Marianne Husted

Marianne Højer Andersen er med i et netværk under AC Horsens, og det var på den måde, hun mødte repræsentanterne for Bytorv Horsens. Her blev de enige om, at hun foreløbig frem til sommer er at finde en gang om ugen i babyloungen. I denne uge holder hun dog fri.

Der er forældre, som prioriterer at bruge penge på at vælge den sundhedsplejerske, de gerne vil have.

Marianne Højer Andersen

- Jeg ser mig selv som et supplement til den kommunale sundhedspleje. I nogle kommuner er der skåret ned på sundhedsplejen - også til førstegangsfødende. Der er også forældre, som prioriterer at bruge penge på at vælge den sundhedsplejerske, de gerne vil have, siger hun.

Annonce

Mor til otte med masser af erfaring

Hun driver virksomheden "Family Health", der tilbyder privat sundhedspleje med tilbud som "Tryg & Sund Start", hvor hun besøger familier under graviditeten, og når baby er født. Temapakker til eksempelvis mødregrupper og pakker med babymassage er også blandt mulighederne.

Da hun af en mor bliver spurgt, om hun selv er mor, lyder svaret:

- Ja, jeg har otte børn i alderen 14 til 33 år, smiler hun, der udover at være uddannet sygeplejerske og sundhedsplejerske også kan skrive pædagog på sit cv.

Hun mener, at pengene til sundhedspleje burde følge det enkelte barn.

- Vi har opdraget vores unge til at vælge individuelle og selvstændige løsninger. Jeg kan mærke, at der er et stort behov blandt familierne for selv at bestemme, hvordan deres liv skal være, siger hun og understreger, at hun naturligvis har stor respekt for sine kolleger i den kommunale sundhedspleje.

Baby nyder en omgang gymnastik på det spraglede tæppe. Man skal støtte børn på det udviklingstrin, de befinder sig på, lyder rådet fra sundhedsplejersken. Foto: Marianne Husted

https://modules.wearehearken.eu/horsens-folkeblad/embed/9714.js

Annonce
Horsens Posten

Bar røv i 60’erne og Giro 413: Kom med på en tidsrejse gennem tre årtier med musik, mennesker og mad

Annonce
Horsens Posten

Hvad laver de i City Horsens?

Annonce
Horsens Posten

Har du også prøvet det? At have en klassekammerat, som på trods af svære odds har klaret sig godt

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

Ny type butik i bytorvet har fået særlige vilkår: Centerdirektør ser det som en håndsrækning og et bidrag til både nytænkning og variation for centret

Horsens Posten

Slip væk fra zombier på Fængslet: 'Løvens Hule'-deltagere spærrer dig inde bag lås og slå

Horsens Posten

Sleepbag rykker ind i nye gamle lokaler: Vi udvikler os og kigger ud i Europa

Horsens Posten

Fødselsdagsfest i fangernes gamle fort: Se hvad Fængslet har skabt gennem 10 år

Horsens Posten

Evan Blender nyder at komme på byens beværtninger: Nu vil han og sønnen skrive en bog om de brune værtshuse i Horsens

Horsens Posten

Som barn flygtede Admir med sin familie fra krigens rædsler i Bosnien - nu er deres integrations-succes endt på museum

Horsens Posten

Vise mænd fejrede 100 år med en gave, der vokser: 100 børn og borgmesteren har givet nyt liv til byens gamle losseplads

Horsens Posten

Farvel og tak: Nedrivningen af Fakta er i gang, men byggetilladelsen til Coop365-discount er endnu ikke på plads

Annonce