Annonce
Horsens Posten

Det mener en række butikker om den nye, fælles city-webshop

12 forretninger har indtil videre takket ja til tilbuddet om at lægge varer ind på den nye, fælles citywebshop, cityhorsensonline.dk, der til tiltænkt byens detailhandel. Blandt andet Merethe Hviid fra Kloster Frøknerne i Hospitalsgade har varer på siden, men hun har dog endnu ikke har haft held med at sælge noget derinde, fortæller hun. Arkivfoto: Marianne Husted
Horsens Posten har talt med nogle af byens butikker om cityforeningens nye online-handelsside, og hvorfor eller hvorfor ikke de har valgt at takke ja til initiativet.
Annonce

Horsens: Hos City Horsens er der høje forventninger til foreningens seneste initiativ, hvor medlemsbutikker gratis vil kunne lægge nogle af deres varer til salg på city-webshoppen cityhorsensonline.dk.

Men hvad mener forretningerne om idéen. Avisen har talt med nogle af byens butikschefer og -indehavere.

Annonce

Godt at være synlig

Hos lingeriforretningen Femina Lingeri og Skrædder i Hestedamsgade har indehaver Mette Frost netop valgt at benytte sig af webshoppen.

Mette Frost er foruden at være butiksindehaver også formand for detailhandelsudvalget i Horsens og næstformand i Business Horsens.

- Jeg har god erfaring med at være synlig på flere måder online. Jeg har min egen webshop, men oplevede under første corona-bølge, hvor god den daværende fælles webshop vielskerhorsens.dk var for salg af mine varer. Det samme aftræk, tror jeg, cityhorsensonline.dk vil kunne levere for os fremover.

Mette Frost forventer dermed, at den nye, online-handelsside bliver et godt supplement for hendes butik.

- Desuden kan det være en hjælp til de butikker, der ikke selv har en online-butik, siger hun, der lægger de varer ind på den nye, fælles portal, som, hun har erfaring med, sælger godt i den fysiske butik.

Annonce

Fået nye kunder

Hos butik By Mie, der åbnede sidste år, ser indehaver 54-årig Anne-Marie Wulff, "Mie", også positivt på den nye mulighed.

Hun har allerede fået ekstra, lokal opmærksomhed ved at være med på siden, forklarer hun.

- Jeg har nogle kunder, alle lokale, der er begyndt at handle hos mig, fordi de har set mig på cityhorsensonline.dk. Det er glædeligt, for 2020 var ikke just et let år at etablere sig i.

- Udover corona har Torvet været opgravet, og min hjemmeside blev hacket i tre uger i oktober, fortæller hun.

Hun har derfor ikke haft svært ved at takke ja til den nye side.

- Får man et tilbud som det her, siger man selvfølgelig ja tak. Eller, det gør jeg i hvert fald, lyder det fra Mie Wulff. Hun har valgt at lægge andet basistøj og accessories på den fælles city-side. Det er for at ramme mest muligt bredt, lyder forklaringen.

City Horsens Online

I skrivende stund er 16 butikker tilknyttet den nye fælles city-webshop. Heraf har 12 af butikkerne lagt varer til salg på siden.

Der er tale om følgende forretninger: Lottes, Kids Cool Shop, Hviid, MR Peter Markussen, Femina Lingeri & Skrædder, By Mie, Bang og Olufsen, Roots Denmark, Guldsmed Lind, Intersport, Benedikte, Kloster Frøknerne.

Mie Wulff har ikke kun tænkt sig at være en del af den nye city-webshop under corona. Planen er at fortsætte med at være synlig derinde.

- Jeg synes, det er et fedt initiativ. Min butik er så ny, at jeg ikke var med i foråret, da man havde et lignende initiativ. Ellers havde jeg også tilvalgt det dengang, siger hun.

Annonce

Ombestemte sig

Hos Benedikte lød det for nogle dage siden fra indehaver Benedikte Nørgaard:

- Jeg har valgt selv at køre onlinesalg. Jeg har ikke sat mig nok ind i deres idé, og jeg var heller ikke med i vielskerhorsens.dk i foråret, hvor jeg også havde mine egne kanaler og desuden havde styrtendes travlt. Jeg er bange for ikke at have varerne på lager og ikke at kan holde overblikket.

Et par dage senere kunne Benedikte Nørgaard dog melde, at hun nu ønsker at give den nye side en chance.

- Jeg blev nysgerrig og har undersøgt cityforeningens tilbud lidt nærmere. Jeg kan se, at idéen faktisk er ret god, og at jeg nok i foråret ikke har været opmærksom på potentialet i en sådan side. Derfor er jeg kommet med på siden med varer, jeg ved, jeg altid vil kunne skaffe med kort varsel, hvis jeg skulle løbe tør.

Annonce

Intet givet

Kloster Frøknerne i Hospitalsgade er en del af den fælles side. Men indehaver Merethe Hviid har endnu ikke haft gode erfaringer med at sælge sine varer på siden, fortæller hun.

- Selve idéen er en fin option, men den har ikke givet noget salg. Det vil nok kunne virke, men det kræver simpelthen mere handling - meget synlighed og markedsføring online. Tilbuddet drukner i mængden og er ikke profileret tilstrækkeligt, mener hun.

Annonce

Klemt af nedlukning

Hos Eventyrsport melder stedets marketing-medarbejder, tidligere butikschef i Horsens og nuværende medlem af detailhandelsudvalget, at man gerne vil være med.

Der er blot et dilemma, der lige nu forhindrer butikken i deltage aktivt på salgssiden:

- Vi er udfordret i forhold til, at vi under nedlukningen har sendt folk hjem og derfor ikke har nogen til at pakke og udlevere varerne.

- Det betyder, at vi ikke kan bakke initiativet op fra begyndelsen, fortæller Anne-Mette Søe Paulsen.

Hun har talt med citykontoret. Gennem dem har hun fået en city-medarbejder til at oprette butikken på den nye hjemmeside blot med navn og med henvisning til butikkens egen hjemmeside, som er åben under nedlukningen.

Det bliver nuværende butikschef Claus Dooretz, der kommer til at tage stilling til, om man som butik på sigt tilvælger den fælles handelsside. Det vil ske, når han atter kan vende tilbage til forretningen, vurderer Anne-Mette Søe Paulsen.

Annonce

Med på idéen

Fra butik Bang & Olufsen på Søndergade og Guldsmed Lind er der begge steder opbakning til siden.

- Det er for os en god måde at tænke ud af boksen på, lyder detr fra butikschef Daniel Østergaard.

- En rigtig god idé, der dog endnu ikke har givet os noget salgsmæssigt. Men jeg tror, det nok skal komme. Vi var med på forårets lignende tiltag, vielskerhorsnes.dk, og den gav rigtigt meget salg. Der solgte vi godt nok varerne med rabat, og det har naturligvis også spillet ind, siger Kirsten Lind fra guldsmedeforretningen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce