Annonce
Horsens Posten

Klumme: Det største gys er lige nu usynligt

Journalist Line Kyed. Foto: Morten Pape

Halloween står for døren. Lygtegræskar er skåret, der er pyntet ude som inde. Nu venter vi blot på den store, sjove aften, hvor vi skal skræmme og gyse til den helt store guldmedalje.

Det betyder, at det i princippet igen er blevet tid til plastik-skeletter, små spøgelser og "farlige" genfærd på gader og stræder.

Men vi ved det jo godt - det største gys er beklageligvis lige nu usynligt og langt fra sjov og ballade.

Og når det optræder synligt, er det i form af en grøn, rund illustration - for ikke at tale om de synlige symptomer, den grimme virus desværre også kan bære med sig.

Så boh og bøh – den sjove allehelgensaften, hvor børnene plejer at rende fra dør til dør i deres udklædning og råbe "slik eller ballade" eller "trick or treat", bliver på en anderledes formel end tidligere år.

Det er i hvert fald opfordringen fra sundhedsmyndighederne og regeringen i en tid, hvor det største skræmsel desværre ikke er et plastik-skelet, men en strittende virus - der stadig stritter i alle retninger og kommer på tværs af vores livsbaner og levemåder.

På tværs kommer den også af de gængse normer – alt det, de fleste har lært og er blevet opdraget med.

”Husk at give et fast håndtryk, når du møder andre mennesker” - og hold venligt posen helt frem til hr. og fru. Jensen, hvis du kan se, de har lyst til at give dig et stykke halloween-snolder.

Jeg kan dog se, at halloween-producenter har været i fuld gang med at gradbøje udfordringen.

I år er ekstra lange trick and treat-poser på ekstra lange fold ud-stanghænder blevet produceret – så kan børnene stå i hvert fald en meter eller mere fra de mennesker, hvis dør de banker på hos.

Alligevel kommer det ikke til at være billedet 31. oktober - altså trick or treat i gaderne.

Men så må vi halloween-fejre på andre måder. Det fortæller den halloween-begejstrede Linea Lundsmand om i avisen denne uge.

Vi har fået lov til at komme på besøg hos hende og se alt det gys og pynt, hun udsmykker sin have og sit hjem med.

Og netop i den sammenhæng skal der samtidig lyde en stor tak til Horsens Postens læsere. Det er nemlig nogle af jer, der har været med til at anbefale os at aflægge Linea Lundsmand et besøg, da vi forleden slog en efterspørgsel op på vores Facebook-side.

For vi kan stadig række hinanden en hånd, og de fleste gør det faktisk gerne – ikke en fysisk hånd, nej nej,  men så i hvert fald en virtuel og et par stykker i overført betydning. Det er i hvert fald min erfaring.

Det er faktisk heller ikke værst, når det nu skal være midt i en underlig og alvorlig tid, hvor det største gys jo desværre kan optræde iblandt os, uden vi kan se det - strittende, skræmmende grumt og ganske usynligt.

Halloween bliver anderledes i år med det store, strittende og usynlige gys til corona, som vi alle må forholde os til. Foto: Line Kyed


Så boh og bøh – den sjove allehelgensaften, hvor børnene plejer at rende fra dør til dør i deres udklædning og råbe "slik eller ballade" eller "trick or treat", bliver på en anderledes formel end tidligere år.

Line Kyed
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce