Annonce
Horsens Posten

Det viser rundspørge: Vi tager godt imod gågaden

Foto: Mads Dalegaard
Horsens Kommune er parat til at gå i gang med næste etape af den store midtbyplan.
Annonce

Horsens: Det er blevet sjovere at slentre ned ad Søndergade og Jessensgade og opholde sig i gågademiljøet. Det er konklusionen efter, at vi på Horsens Posten tog temperaturen blandt folk på gaden og i butikkerne.

Det gælder både hos de 40, som er med i rundspørgen, og hos de, som ikke ønskede at optræde med foto og navn og derfor ikke er taget med. Der lød et par bemærkninger om, hvad det har kostet med den gennemgribende renovering, og hvad man ellers havde kunnet få for pengene.

Som I kan læse, er det vidt forskelligt, hvad der tiltaler de forskellige. For nogle er det helt jordnært: At det er dejligt at være ovre en lang periode med gadearbejde og rod i gågademiljøet. Hos andre er det især de mange nye opholdsrum, belægningen, og at der er grønt at kigge på.

Horsens Kommune er nu klar til at gå videre med helhedsplanen, som der blev taget hul på i 2008 i samarbejde med Gehl Architects og ved at inddrage borgerne i, hvordan de så på byen og gågadens indretning. Det er det, man i dag kan se det færdige resultat af. Næste opgave bliver at kigge nærmere på blandt andet

Så mange sten - og så meget kostede det

  • 60 millioner kroner - det har renoveringen af Jessengade, Søndergade og Torvet kostet. Med i beløbet er arkitektkonkurrence m.m., som gik forud for renoveringen.
  • Tre år har det taget, fra arkitekter i 2017 blev bedt om at deltage i den indledende konkurrence, og hvor siden Buus Anlægsgartner gik i gang med den omfattende renovering, som er afsluttet sommeren 2020.
  • Der er brugt ca. 230.000 brosten.
  • Ca. 20.000 fliser i Søndergade.
  • Ca. 22.000 fliser på Torvet.
  • 15.000 mandtimer.
  • Midtbyen bliver renoveret i følge den helhedsplan, som blev udarbejdet i 2008-2009 med borgerinddragelse. Renoveringen foregår i etaper.

Åboulevarden og binde den sammen med midtbyen.

Projektet med Jessensgade, Søndergade og Torvet begyndte med arkitektkonkurrence i 2017 og er slut nu.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

Kulturdage i Gedved er tilbage

Annonce