Annonce
Horsens Posten

DSV opfører Europas største logistikcenter ved Horsens

Horsens Kommune har netop haft sit største salg af erhvervsjord nogensinde. DSV vil bygge Europas største logistikcenter. Foto: Horsens Kommune
Horsens Kommune sælger 500.000 kvm. jord til DSV, som investerer ca. to mia. kr. i et nyt logistikcenter. Også en ny omfartsvej er på tegnebrættet.
Annonce

Horsens: Et moderne logistikcenter på et 700.000 kvadratmeter stort areal i Lund ved Horsens skal sikre plads til DSV's nuværende aktiviteter og fremtidige vækst. Det er det største byggeri, DSV har opført, og det er det største i Europa med kun én lejer.

Det skal øge effektiviteten og produktiviteten, lige som det skal skabe grønne besparelser, fremgår det af en pressemeddelelse fra Horsens Kommune.

- Vi ønsker at samle alle vores aktiviteter inden for Air & Sea, Road og Solutions på én lokation for at sikre effektiv drift og endnu bedre løsninger for vores kunder, udtaler Simon H. Galsgaard, adm. direktør for DSV Road Denmark, i en pressemeddelelse.

Han fortsætter, at Horsens ligger strategisk rigtigt i Norden og Europa, som DSV opererer i, og at man hos DSV gerne vil beholde de dygtige medarbejdere ved at blive i Horsens.

Kontorbygningen bliver ca. 18.000 kvadratmeter, cross-dock-terminalen til omfordeling af varer bliver ca. 50.000 kvadratmeter, og endelig kan der komme mellem 200-269.000 kvadratmeter logistikfaciliteter.

Annonce

Rekordsalg af erhvervsjord

For Horsens Kommune er der tale om et historisk stort salg af erhvervsjord.


Jeg selvfølgelig rigtig glad for, at DSV har valgt at placere deres nye logistikcenter i vores kommune.

Borgmester Peter Sørensen


- Mig bekendt er det her det største erhvervsjordssalg i Horsens Kommunes historie, og jeg er selvfølgelig rigtig glad for, at DSV har valgt at placere deres nye logistikcenter i vores kommune. DSV har i dag ca. 750 arbejdspladser i Horsens, og med udvidelsen vil det stige til over 1000, siger Peter Sørensen, borgmester i Horsens Kommune.

Annonce

Ny omfartsvej

Som en del af aftalen planlægger Horsens Kommune at anlægge en omfartsvej, der vil lede store dele af den tunge trafik fra erhvervsområdet til Horsens C-afkørslen. Formålet er at give erhvervsvirksomhederne i området lettere adgang til E45 og at aflaste den meget trafikerede Silkeborgvej. Det vil samtidig være til gavn for de bilister, der pendler til og fra Horsens ad Silkeborgvej og krydser E45 ved Horsens V.

Anlæggelsen af den nye vej koster ca. 45 mio. kr. og bliver finansieret af indtægterne fra jordsalget og almindelig byggemodning af Erhvervspark Vega.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

Anne Dorte Michelsen - solo

Horsens Posten

Biblioteket: Vild med kaniner

Annonce