Annonce
Horsens Posten

E-sport får eleverne til at møde op til undervisningen

Mads og Jakobs fravær faldt markant, da e-sport blev tilbudt som en del af undervisningen. Nu underviser de begge andre elever i gamer-sporten. Foto: STU
Siden STU startede e-sport op som en del af undervisningen, er elevernes fravær faldet og samværet imellem dem er styrket.
Annonce

Horsens: Det hele begyndte med en elev i et individuelt forløb, som pædagog Sarah Geertsen fra STU (Særligt Tilrettelagt Ungdomsuddannelse) ønskede at motivere til at dukke op til timerne, hedder det i en pressemeddelelse fra Horsens Kommune.

Sarah havde hørt lidt om e-sport, og om hvordan computerspil på konkurrenceplan kan styrke unges indlæring, fællesskab og strategiske tænkning. Et besøg til STU i Hillerød, der anvender e-sport i undervisningen, fik for alvor sat skub i processen:

Penge til at finansiere gamer-udstyr mm., fandt de via ubrugte midler til studieture, som var blevet aflyst pga. Covid19. Så i maj, da skolen startede igen efter corona nedlukning, blev der købt maskiner og udstyr og indrettet lokaler til gamerrum.

Annonce

Fysisk fællesskab i en digital verden

Fra sommerferien 2020 har STU kunnet tilbyde e-sport som en fast del af undervisningen én gang ugentligt til et hold på 22 elever. Tiltaget har gjort eleverne mere motiveret og engageret i undervisningen. To mønstereksempler på det er Mads og Jakob, som er gået fra 85 procent fravær - til 100 procent fremmøde. Begge er endda begyndt at undervise i e-sport på STU:

- Før  smuttede jeg tidligt. Jeg gad ikke være her. Det fede ved e-sport er, at man har noget fælles at snakke om, fortæller Mads, der er på sidste år af sin uddannelse i STU.

Og Jakob supplerer:

- Man bliver god til at læse og kommunikere, når man spiller, og man lærer en masse sprog - både engelsk, fransk og tysk, udtaler Jakob, som nu går på Ungdomsskolen i Gedved, men stadig er tilknyttet STU som underviser.

De 22 elever, der er i gang med e-sport er fordelt på 3 hold; et nybegynder og et øvet counterstrike-hold samt et League of Legends hold.

- Mange af vores elever har svært ved at bede om hjælp - både i klassen og derhjemme. Men for at blive god til at spille, er du nødt til at samarbejde, fortæller pædagog Jeppe Jensen.

Fysisk udfoldelse, søvn og nærende kost indgår som vigtige elementer i e-sport undervisningen. I første omgang afprøver man e-sport undervisning på ét hold, men det er meningen, at tiltaget skal implementeres i hele STU.

Søndergade-renoveringen byder på flere bænke, træer og hyggelige byrum. Foto: Morten Pape
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce