Annonce
Horsens Posten

Effektlageret kommer ikke til at åbne på Holmboes Allé igen: Flytter i stedet til tre gange så store lokaler

Mere plads er den mest væsentlige grund til flytningen, og det har coronapandemien givet flere eksempler på. I butikken på Holmboes Allé må Effektlageret godt lukke over 50 kunder ind ud fra kvadratmeterkravet, fortæller Mikkel Matzen (t.h.). Men fordi den er så tætpakket, har de vurderet, der ikke skulle være mere end 10. Foto: Morten Pape
For 14 år siden rykkede Effektlageret til Holmboes Allé, fordi lokalerne i Kattesund blev for små. Nu er det samme sket igen, og derfor flytter butikken til Vejlevej.

Horsens: Hvis regeringen og sundhedsmyndighederne åbner for de fysiske butikker første marts, kommer Effektlageret på Holmboes Allé 14 i Horsens ikke til at åbne med. Ikke i første omgang. Og i hvert fald ikke på den adresse.

For mens netbutikken og click and collect vil fortsætte ufortrødent, skal der også være tid til at flytte i nye lokaler. Effektlageret rykker nemlig til Vejlevej 70, hvor der tidligere har været et Kiwi-supermarked.

Der er tale om en omfattende flytning og opgradering af det nuværende. Antallet af kvadratmeter mere end tredobles til omkring 1700 kvadratmeter, men pladsen er også ved at være nødvendig.

- Man kan sige, at det er på en trist baggrund, at vi har fået endnu mere travlt på det seneste, siger indehaver Niels Munk-Madsen med henvisning til coronavirussens indtog, der har sat ekstra skub i fiskeri og outdoor-salget.

- Der opstod en ny kultur blandt danskerne. Når man ikke kunne komme til Gran Canaria, så måtte man ud at sove i shelter eller ud at fiske i stedet, fortæller Mikkel Matzen, der er afdelingschef.

Annonce

Flere års fremgang

Coronavirus fik Effektlagerets onlinesalg og click and collect til at stige væsentligt, og i løbet af sidste år måtte den fysiske butik holde lukket om mandagen, så netbutikken kunne følge med.

De ansatte skulle pakke ordrer, og butikslokalerne måtte agere lager for alle de pakker, der skulle sendes afsted - en anden grund til, at større lokaler og især et større lager er nødvendigt.

Men det er ikke på grund af coronavirus, at Effektlageret flytter:


Vi har haft en positiv udvikling i mange år, og det er nok i de sidste fem, at vi har manglet plads.

Niels Munk-Madsen, indehaver af Effektlageret


- Vi har haft en positiv udvikling i mange år, og det er nok i de sidste fem, at vi har manglet plads. Vores rammer har ikke kunnet følge med, og vores lager er blevet for lille og upraktisk.

- Vi havde samme snak, da vi for 14 år siden rykkede fra Kattesund til Holmboes Allé. Skulle vi fortsætte med at drive den samme lille forretning, eller skulle vi vokse og tage næste spring, siger han.

Annonce

Stor eller størst?

Nu tager de næste spring og åbner det, Mikkel Matzen beskriver som Danmarks største butik inden for den specifikke kombination af outdoor- og fiskeriudstyr. Niels Munk-Madsen er mere påpasselig, og derfor står der "Danmarks store fiske- og outdoorbutik" på de to bannere på butiksfacaden.

Den nye adresse har to store fordele. For det første drøner mange horsensianere forbi hver eneste dag. For det andet er den væsentlig nemmere at finde for dem, der kommer langvejs fra, da motorvejsafkørslerne ved henholdsvis Horsens Nord og Syd stort set leder bilister direkte ind på Vejlevej. Foto: Morten Pape

Størst eller ej - der er ingen tvivl om, at det er mange kvadratmeter. Det skinner tydeligt igennem, når man ser det stort set tomme og endnu ikke indrettede butikslokale.

Der er skilte på gulve og vægge, som markerer, hvor de forskellige leverandørers produkter skal være henne, og netop her kommer størrelsen til udtryk.

Flere af Effektlagerets største partnere vil nemlig gerne bruge penge og kræfter på at lave såkaldte shop-in-shops - butikker i butikken - hvilket ikke er muligt i et tætpakket lokale som det på Holmboes Allé.

- Vi har en masse gode leverandører, og for dem er det her en enestående mulighed for at præsentere deres brand, så de sætter alt ind på at gøre det lækkert, siger Niels Munk-Madsen, der forventer, de første håndværkere fra partnere begynder i uge otte, og derefter vil der løbende være gang i indretningen.

Annonce

Satser på kundeoplevelsen

Effektlageret har kunder fra både nær og fjern. Der kan godt komme en bilfuld outdoorentusiaster fra Sjælland, som skal bruge lang tid på at undersøge de mange produkter. En mulighed, der ikke findes på internettet, og derfor satser Effektlageret stort på det med de nye lokaler:

- Der er ikke mange steder, hvor man kan se og opleve tingene og få viden og vejledning. Vi kommer til at have plads til, at man kan slå teltene op, man kan prøve en bedchair eller lægge sig i en sovepose, og så kan man snakke med nogen, der har forstand på produkterne, siger Mikkel Matzen, der især hæfter sig ved sidstnævnte.

Effektlageret startede i 1975 som postordrefirma, fortæller Niels Munk-Madsen (t.v.).  - Det var salg via kataloger og annoncer, så historikken med fjernsalg har vi med os. Det kræver, at man er lige så seriøs omkring sin netbutik som med den fysiske, siger han. Med nye og forbedrede lagerlokaler, forventer Niels Munk-Madsen, at Effektlageret bliver endnu hurtigere med levering, hvilket er et væsentligt konkurrenceelement for netbutikkerne. Foto: Morten Pape

Han siger, det er lykkes at plukke nogle dygtige medarbejdere ud, som kender til kundebetjening, men som vigtigst af alt selv er bidt af de ting, de sælger.

- Det er nogle gutter, der er outdoor helt ind i knoglerne. Som kunde møder man nogle mennesker, der ved, hvad de snakker om. De tager ud og fisker, når de har fri og igen om morgenen, inden de skal møde på arbejde, siger han.

Annonce

Ikke kun for nørder

For at favne dem, der har planer om at bruge flere timer i butikken, kommer der et stort loungeområde i midten af butikken, som Niels Munk-Madsen og Mikkel Matzen er særligt glade for. Her kan børnene lege, eller man kan selv tage en pause med en kop kaffe.


Man behøver ikke skulle bestige Mount Everest eller skulle slå rekorder i laksefiskeri for at komme her.

Niels Munk-Madsen, indehaver af Effektlageret


Og der vil være plads til de mange arrangementer, Effektlageret tilbyder, når coronavirus ikke spænder ben for dem.

Niels Munk-Madsen og Mikkel Matzen (på billedet) fortæller, at fordelingen mellem webshop og butik er cirka 70-30, og de forventer, det fortsætter sådan efter flytningen. Derfor nyder de ikke kun godt af et større butikslokale, men også af mere lagerplads. Foto: Morten Pape

For Niels Munk-Madsen er det vigtigt at understrege, at butikken ikke kun er for hardcore outdoor-mennesker eller fiskere, der skal bruge Garmin-udstyr til båden for 50.000 kroner.

- Vi har også de helt almindelige kunder, der skal bruge gummistøvler til at gå ude i haven. Man behøver ikke skulle bestige Mount Everest eller skulle slå rekorder i laksefiskeri for at komme her. Det er ikke kun for dem, der nørder, siger han.

Hvornår horsensianerne kan besøge den nye Effektlageret-butik, er endnu uvist, men Niels Munk-Madsen og Mikkel Matzen satser på en åbning lige efter påske. Så længe coronavirus er i luften, tør de ikke sætte en nærmere dato på, og de ved heller ikke, hvad mulighederne bliver for en åbningsfest.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce