Annonce
Horsens Posten

Efter et årti får Heart & Soul stadig spørgsmålet: - Hvem er I?

Efter 10. år med projekt Heart & Soul, der har butik på Torvet, er der stadig kunder, der ikke kender til formålet med den socialøkonomiske forretning, og det har vist Lene Krsitenesen, at det er sværere end som så at komme igennem med budskabet. Foto: Line Kyed
Efter fem år i Thonbogade flyttede Heart & Soul til Torvet i 2015 for at blive mere synlig. Men på den front er butikken stadig ikke i mål, fortæller indehaver Lene Kristensen.
Annonce

Horsens: - Vi har stadig kunder, der er overrasket over formålet med butikken. Hvem er I, lyder det. Det fortæller mig, at vi endnu ikke er i mål med at udbrede budskabet om butikkens virke.

Lene Kristensen går rundt i sin forretning Heart & Soul på Torvet. Stedet tilflyttede hun Fra Thonbogade for fem år siden i håbet om at gøre forretningen mere synlig. For synlighed, forklarer hun, betyder flere penge til byens udsatte familier.

- Det har bare vist sig at være mere svært at nå ud over scenekanten og få fortalt om det her butiksprojekt, end jeg havde regnet med, siger hun.

Den mission, der hen ad årene er blevet hendes metier, omend ulønnet, fortsætter hun ufortrødent med, så lang tid, der er plads og mulighed for det, forklarer hun, da avisen mødtes med hende i butikkens corona-nedlukkede caféområde.

Annonce

20 frivillige

I oktober sidste år rundede den socialøkonomiske forretning Heart & Soul 10. år som butik i midtbyen. I dag er 20 frivillige tilknyttet forretningen. De er alle med til at løfte såvel drift som kundebetjening, herunder også stedets café, der kom til i begyndelsen af 2019.

Under nuværende nedlukning har personale og Lene Kristensen været ved at etablere nyt køkkenområde bag ved forretningen. Det skal, forklarer hun, være endnu en af forretningens mange satsninger i arbejdet med at indsamle økonomiske midler til Horsens og Omegns udsatte familier.

- Der er brug for hjælp, og der er mange, der trænger til en håndsrækning.

- Lige nu er vi blevet meddelt, at fem babyer er på vej, og at mødrene har brug for hjælp til at etablere sig. Jeg har også lyst til at give børnene i de trængte familier lidt at forsøde hverdagen med - lidt legetøj og lignende. De har det særligt hårdt under den megen nedlukning, siger hun.

Annonce

Café udgør halvdelen

Stedets café har været en af de satsninger, Lene Kristensen kan se, er blevet en sund del af projekt Heart & Soul. Den er med til at indbringe en betydelig mængde økonomisk støtte, har hun kunnet konstatere.

- Folk har været gode til at besøge os, nyde vores bagværk og søde sager med videre og også købe noget af det med hjem. Caféen udgør allerede en betydelig størrelse af den samlede omsætning. Vi taler nok om cirka 50 procent efterhånden, siger Lene Kristensen.

Det nyetablerede og dermed ekstra køkkenområde i Heart & Souls baglokale er til den nye glutenfri mad, som Lene Kristensen og co vil introducere inden længe. Selv er hun glutenallergiker og sætter stor pris på velsmagende mad, som hun ikke altid har haft let ved at finde frem til. Det ændres der på nu, lyder det fra hende.

- Vi er i fuld gang med at afprøve og lave forskellige opskrifter. Helt generelt handler det om at brede sig ud på områder, hvor der kan være et fornuftigt salg. Jeg tror og håber, den glutenfrie mad vil blive taget godt imod af en hel del kunder, siger Lene Kristensen.

Annonce

En vandring

Hun beskriver sit arbejde som en evig vandring med det mål for øje at hjælpe nogle af de, der ikke har så meget at klare sig for. Senest har hun været i kontakt med en af de personer, der står for driften af de offentlige køleskabe, som man har stående i Aarhus til udsatte familier og hjemløse.

- Det er helt klart et område, jeg mener, vil gøre sig godt her i Horsens. For nogle kan det være svært bare at få penge til børnenes madpakker, og for en hel del hjemløse kunne det være en kæmpe hjælp, hvis de kunne hente overskudsmadvarer i opstillede køleskabe, siger Lene Kristensen.

Nu er de første 10 år med Heart & Soul gået. Hvor længe har du tænkt dig at blive ved med at drive butikken?

- Jeg har tænkt mig at blive ved med projekt Heart & Soul, så længe det kan lade sig gøre. Jeg kan faktisk ikke slet lade være, siger Lene Kristensen.


Det har bare vist sig at være mere svært at nå ud over scenekanten og få fortalt om det her butiksprojekt, end jeg havde regnet med.

Lene Kristensen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

En dobbelt danmarksmester, to dygtige fodboldtrænere og enhver svigermors drøm: Unge horsensianere hyldet hver for sig

Annonce