Annonce
Horsens Posten

Efter høje smittetal: To nye testcentre skal hjælpe med at bringe coronasmitten i Horsens ned

I denne uge åbner yderligere to steder, hvor det bliver muligt at blive testet for corona-virus i Horsens Kommune. Arkivfoto: Morten Pape
Mandag åbnede Falck et nyt kviktestcenter på Sandøvej, og onsdag åbner endnu et testcenter på Bankagervej.

Horsens: Mulighederne for at blive testet for smitte med coronavirus bliver udvidet markant i Horsens i denne uge.

Mandag slog Falck dørene op til et nyt kviktestcenter på Sandøvej 16, hvor man - via en vatpind i næsen - i løbet af et kvarters tid kan få svar på, om man er smittet med coronavirus.

Og onsdag slår endnu et testcenter dørene op. Det er Region Midtjylland, der opretter et nyt test-sted i Ungdomsskolens lokaler bag Føtex på Bankagervej.

Her kan borgerne blive PCR-testet via podning i halsen uden forudgående tidsbestilling - og få svar på testen i løbet af cirka et døgn. Tilbuddet gælder personer helt ned til to år.

Det nye teststed, der skal supplere det allerede eksisterende testcenter på Langmarksvej, bliver oprettet for at forsøge at dæmme op for de seneste ugers høje smittetal i Horsens. Kommunen har lige nu et af de højeste incidenstal - antal smittede pr. 100.000 borgere - i Danmark.

Annonce

Pas på i ferien

Det er Horsens Kommune, Region Midtjylland og Sundhedsstyrelsen, der er blevet enige om, at det giver mening at sende ekstra testkapacitet til Horsens, oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

Og den ekstra testkapacitet glæder fungerende borgmester i Horsens Kommune Andreas Boesen (S).

- Da muligheden for at skrue op for antallet af covid-19-test i Horsens viste sig, sagde vi selvfølgelig straks ja tak. Jo flere vi kan få testet, jo større er chancen for at få brudt smittekæderne, og det er vejen frem i bekæmpelsen af coronaen, siger Andreas Boesen, der også peger på, at vinterferien er et ekstra godt argument for at øge antallet af coronatest i Horsens.


I ferien skal man ofte se andre - familie eller venner - og jeg kan kun opfordre til, at man passer godt på sig selv og sine nærmeste og overholder Sundhedsstyrelsens retningslinjer.

Andreas Boesen (S), fungerende borgmester i Horsens Kommune


- I ferien skal man ofte se andre - familie eller venner - og jeg kan kun opfordre til, at man passer godt på sig selv og sine nærmeste og overholder Sundhedsstyrelsens retningslinjer, siger Andreas Boesen.

Annonce

Få hurtigt svar

På Sandøvej 16 startede Falck mandag med at teste borgere efter at have indgået en aftale med Region Midtjylland om levering af de såkaldte kviktests via podning i næsen. Her kan man få svar stort set med det samme på tre forskellige måder.

- Man kan få svar via sundhed.dk, men man kan også vente i testcentret og få direkte svar kort tid efter podningen. Alternativt kan man vælge at gå igen og så blive ringet op, hvis man har afleveret en positiv test. Er den negativ, ringer vi ikke, siger Rasmus Ehlers, der er centerleder i Falcks lyntestcentre i Horsens og Hornsyld.

Falcks testcenter på Sandøvej åbnede mandag og nåede her at teste 233 borgere. Foto: Rasmus Ehlers, Falck

Mandag testede Falck i Horsens 233 borgere, men der er kapacitet til mange flere, og Rasmus Ehlers håber, at borgerne vil benytte sig af muligheden, når den nu tilbydes gratis af Region Midtjylland som et supplement til PCR-testene.

Annonce

Tæt på vaccinationscentret

Falck har fået opgaven, efter regionens aftale med SOS International blev annulleret. SOS International havde oprettet sit testcenter i Bytorv Horsens, men Falck har af flere grunde valgt lokationen i Horsens vestlige industrikvarter:

- Det var muligt at få med kort varsel, men det ligger også tæt på vaccinationscentret, og der er god plads til, at mange kan komme i bil og parkere her. Der går også bus hertil, så det er i det hele taget nemt at komme til og fra, siger Rasmus Ehlers.

Falcks lyntestcenter har åbent alle dage fra klokken otte til 20, og det er på Falcks hjemmeside muligt at holde sig opdateret med køtider - dog med det forbehold, at der på kort tid kan komme mange mennesker, og så kan Falck ikke nå at opdatere hjemmesiden.

Falck har desuden et testcenter i Hornsyld ved Skolen i Midten, der er åbent på hverdage klokken 14-19 og i weekenden klokken 11-16.

Rasmus Ehlers gør opmærksom på, at der løbende kommer ændringer fra regionen i forhold til åbningstiderne, og det er derfor en fordel at tjekke Falcks hjemmeside, før man kører hjemmefra.

Det nye teststed på Bankagervej åbner onsdag og vil i første omgang være åbent i den kommende uge - dog med mulighed for forlængelse. Det er muligt at blive testet dagligt uden tidsbestilling mellem klokken ni og 16.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

Nej tak til bearnaisesovs og brune kartofler - Winnie Rahbek kan ikke se sig selv andre steder end som ansat i Bog & idé

Annonce