Annonce
Horsens Posten

Eftertragtet superhelt redder genåbning af det store filmlærred for ægteparret Kræmmer: - 2022 bliver et godt år

Direktørparret Charlotte og Erling Kræmmer ser frem til at kunne genåbne deres biograf Megascope igen trods restriktioner. I 2021 var deres biograf nedlukket fem ud af årets 12 måneder. Det hverken forudser eller håber de på, at 2022 byder dem. Arkivfoto: Søren Alwan
Ægteparret Charlotte og Erling Kræmmer, der er indehavere af Megascope på Holmboes Allé, er efterhånden rutinerede, når det kommer til at genåbne deres biograf. Denne gang bliver de reddet af Spider-Man, mener de. 16. januar åbnes for biograferne efter en måned med lukkede døre.

Artiklen er blevet opdateret med de seneste ændringer af antal siddende deltagere til arrangementer i kulturlivet, her inklusive biografer. Et flertal i Folketinget har torsdag 13. januar fået hævet loftet fra 500 til 1500 personer opdelt i tre sektioner af 500 personer. Vedtagelsen træder i kraft søndag 16. januar, hvor næste genåbning finder sted.


Horsens: Film, film og atter film. Det er naturligvis drømmescenariet og ligeså dagsordenen hos Megascope på Holmboes Allé, hvor ægteparret Charlotte og Erling Kræmmer har set frem til igen at måtte byde biografgængere velkommen.

Annonce

Der er i dagene op til genåbning søndag 16. januar ikke den store nervøsitet at spore hos Erling Kræmmer. Tværtimod mener han efterhånden at have en vis rutine i at genåbne sin og hustruens biograf.

Men det skyldes også, at ægteparret først og fremmest finder det yderst godt at kunne åbne med filmen "Spider-Man - No way home", den længe ventet film med Marvels omfattende superhelte-univers, som i juledagene inden nedlukning skulle vise sig at blive et ganske stort trækplaster.

God genstart på året

- Før jul var vi ved at blive væltet af tilskuere, og nedlukningen fra 19. december kom som en hammer. Vi havde slet ikke regnet med at skulle nedlukke, men det blev vi jo modsat mange andre biografer verden over, siger Erling Kræmmer.

Han forklarer videre:

- Jeg har set tal ude fra verden på Spider-Man, der trækker tusindvis af folk til biografsæderne. Derfor ved jeg, at den film vil kunne gøre det godt for os, når vi genåbner. Det er jeg faktisk ikke i tvivl om.

Desuden har biografen med indehaverens egne ord "meget i pipelinen i 2022", og det er gode kort at have på hånden, mener han.

Sådan genåbner landets biografer

I weekenden udløber den seneste nedlukning, som landets biografer blev pålagt fra 19. december.

Den dato vedtog myndighederne onsdag at fastholde. Det betyder, at biografer igen fra og med 16. januar kan byde velkommen til film. Det skal dog ske med følgende restriktioner:

  • Krav om coronapas.
  • Krav om at skulle bære mundbind eller visir.
  • Biograferne er i kategori med spillesteder, sportshaller, museer og teatre samt steder, hvor der afholdes foredrag og konferencer, og her er kravet en deltagerbegrænsning på 1500 personer indendørs opdelt i sektioner af 500 personer per sektion.

- Jeg er fortrøstningsfuld og tror, folk nok skal komme i biografen. Vi lever gerne med de forbehold, vi bliver bedt om at tage. Hellere restriktioner end kompensationer, og jeg har en forventning om og tror på, at 2022 bliver et fantastisk filmår, hvis bare vi kan få lov at holde åbent, siger Erling Kræmmer.

Annonce

Billetsalg halveret

Megascope var sidste år nedlukket fem ud af årets 12 måneder, og det har sat sine tydelige spor for Megascope-parret.

- Vi trådte ud af 2021 med en halvering af billetsalget sammenlignet med året forinden, fortæller han, der ved, at hans og Charlotte Kræmmers 45 personaler også ser frem til at byde biografgængerne indenfor igen om få dage.

Erling og Charlotte Kræmmer har i skrivende stund desuden en række forhåndsreserveringer liggende til resten af måneden. Der er tale om bookinger af stedets sale fra arrangører, der ønsker at benytte stedet i forbindelse med blandt andet foredrag.

Hellere restriktioner end kompensationer, og jeg har en forventning om og tror på, at 2022 bliver et fantastisk filmår, hvis bare vi kan få lov at holde åbent.

Erling Kræmmer


Annonce
Horsens Posten

Næsten 800 nye smittetilfælde: Nu har hver femte indbygger i Horsens Kommune haft covid-19

Annonce
Horsens Posten

Bytorvets logo er blevet meget større - og det kan skifte farver

Annonce
Horsens Posten

En times ventetid og 100 mennesker i kø: Testcenter i Horsens er presset af covid-19-smitten

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

20-årig tænkte: Det er et lortejob. Nu er arbejdet med ældre det fedeste, hun kan forestille sig

Horsens Posten

Svømmehal får livreddertårn indendørs - og alle badegæster kan få lov at prøve kræfter med det

Horsens Posten

Gør det ondt? Hvornår får man varmen igen? Hvorfor er I nøgne?: Stil alle dine spørgsmål om vinterbadning direkte til formanden for Horsens vinterbaderklub

Horsens Posten

Ny chef om omfattende renovering af stort varehus: - Det har været nogle kaotiske uger

Horsens Posten

27-årig tog en kølig beslutning: Nu overtager han to Paradis-butikker

Horsens Posten

Gør det ondt? Hvornår får man varmen igen? Hvorfor er I nøgne?: Stil alle dine spørgsmål om vinterbadning direkte til formanden for Horsens vinterbadeklub

Horsens Posten

Særudstilling om Pretty Maids forlænges et halvt år

Horsens Posten

Guirlanden har lavet et nyt "maskineri", der bringer smilet frem på Gasvej

Horsens Posten

Store skiftedag i vente hos Mr - og nej, der er ikke tale om nyt tøj

Horsens Posten

Coronasmitten fortsætter opad i Horsens og særligt teenagerne er ramt - men gymnasierne er ikke "affolket", og eleverne bliver ikke syge

Annonce