Annonce
Horsens Posten

Ejer brugte coronatiden til at opdatere Corfitz

Anders Pilgaard har brugt de sidste 14 dage inden genåbningen af Corfitz til en større renovering. Loftet fra stuetagen til førstesal er blevet brudt, så der er kommet en hel ny rumfornemmelse i restauranten. Foto: Marianne Husted
Der er lavet en større åbning mellem stueetage og førstesalen, som har fået en grundig overhaling, mens restauranten har været lukket.
Annonce

Horsens: Indehaver Anders Pilgaard, Corfitz, har som alle andre været godt træt af den lille ondartede corona-virus, som fik regeringen til at lukke cafeer og restauranter fra 15. marts og frem til 18. maj. Men skal der siges noget positivt om lukningen, så er det, at Anders Pilgaard fik tid til at gennemføre den renovering, han længe havde drømt om.

Der er igen som for år tilbage blevet en stor åbning mellem stueetagen og førstesal. Gulve og lofter er blevet pillet op. Tilbage står de gamle bjælker i et råt udtryk, mens der rundt om åbningen er blevet sat rækværk op magen til det, der er anvendt ved trappen.

- Rækværket lå gemt i et skur og var blevet helt rød af rust, så det trængte til en ordentlig omgang slibning og maling, siger Anders Pilgaard.

Hvis der kun sætter sig en enkelt gæst ved hvert af vores 19 borde på Søndergade, ja, har vi jo kun 19 frem for 75 udendørs-gæster.

Anders Pilgaard

Normalt har han fokus på, at folk får serveret kaffe, mad og drikkevarer. Men i de sidste 14 dage inden genåbningen var han tømrer, murer, elektriker, snedker og maler, og nu kan han vise en restaurant frem, som ud over den store åbning, der binder de to etager flot sammen, også har fået lysegrå lofter.

- Jeg haft travlt med at blive færdig til genåbningen, men heldigvis har familie givet en hånd med, siger han, der mener, at en restaurant bliver nødt til at forny sig med jævne mellemrum.

Derfor er den tidligere vognport-grønne farve på døre blevet erstattet af en mere afdæmpet grå. Gamle vinduer, som er blevet brugt som loftsdekoration med skjulte led-pærer, er pillet ned, mens den gamle disk, som stammer fra Rosenborg Slot, er bibeholdt. Det samme er magasin-holdere, som bliver brugt til opbevaring af vin.

Annonce

Spritstandere og online-menukort

Anders Pilgaard har brugt meget tid sammen med bogholder og revisor for at finde rede i de forskellige hjælpepakker. Og så har han nøje tænkt igennem, hvordan man som café og restaurant er med til at forhindre smittespredning. Overalt står der spritflasker. Og tre spritstandere er undervejs. På de enkelte borde kan man scanne QR-koden til menukortene, så man på sin telefon kan tage stilling til, hvad ordren skal lyde på. De fysiske menukort, der normalt skifter hænder mange gange i løbet af en dag, er gemt væk. Hvis kunden ønsker et menukort, får man udleveret et engangs-ark.

Også personalet har indøvet en ny måde at holde tallerkener på, så de rører mindst muligt ved tallerkenfladerne, ligesom de ansatte sørger for hele tiden at spritte hænderne af.

- Det er blevet vores ansattes opgave at finde plads til vores gæster, så vi overholder afstandskravet, siger han, der kalder det at være "corona-politi".

Personalet skal nemlig også holde øje med, om folk rykker for tæt sammen, rykker rundt på stole, eller om der er kø til toilettet.

Nu er der igen synlige bjælker og et nærmest fransk bistro-gitter på førstesal af Corfits, hvor manden bag hele forandringen - indehaver Anders Pilgaard - nu kan nyde værket. Foto: Marianne Husted
Annonce

75 pladser ude og 75 pladser inde

Corfitz har 75 pladser ude og 75 pladser inde, men det betyder ikke nødvendigvis, at der er plads til 150 gæster.

- Hvis der kun sætter sig en enkelt gæst ved hvert af vores 19 borde på Søndergade, ja, har vi jo kun 19 frem for 75 udendørs-gæster, forklarer Anders Pilgaard.

Anders Pilgaard er glad for at være tilbage i en mere normal hverdag med personale og gæster. Normalt har han været ret god til at tage en pejling på, hvornår presset vil være stort eller knap så stort på Corfitz. Men lige nu har han svært ved at forudsige, hvor travlt der bliver i caféen og restauranten, som holder åbent 363 af årets 365 dage.

Dog kan han allerede efter få dages åbning konstatere en god lokal opbakning.

Gelænderet lå i et skur og havde antaget en rustrød farved. Nu er det slebet ned og er blevet malet i en flot sølvfarve. Foto: Marianne Husted
En frodig plante, som ikke kræver vand, pynter i den nye åbning hos Corfits. Foto: Marianne Husted
Så er der igen udendørsservering hos Corfits. Kunderne bliver anvist plads af personalet, og de kan bestille via en QR-kode, så man undgår at at bruge menukort, som kan have været i mange hænder i løbet af den dag. Foto: Marianne Husted
Sådan bærer personalet tallerknerne - for at have mindst mulig berøring med tallerkenfladerne - alt for at gøre det trygt for kunderne at slå sig ned hos Corfitz. Foto: Marianne Husted
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

Skovbørnehave på vej

Annonce