Annonce
Horsens Posten

Eksplosivt høje smittetal og 151 nye tilfælde i dag: Flere sogne i Horsens by har krydset kritiske grænser

Grafen her viser antallet af smittede om ugen - fra mandag til søndag. De seneste uger er smitten eksploderet i Horsens Kommune. Arkivfoto/grafik: Morten Pape/Datawrapper
Coronasmitten buldrer videre i Horsens Kommune, og nu er det særligt i sognene i selve Horsens, at smitten er høj. Til gengæld er antallet af indlagte på regionshospitalet faldet siden i sidste uge.

Horsens: På daglig basis sætter Horsens Kommune lige nu kedelige coronasmitte-rekorder. Antallet af nye positive tilfælde vokser eksplosivt.

Borgmester Peter Sørensen (S) oplyser tirsdag eftermiddag til avisen, at der er registreret 151 nye coronatilfælde inden for det seneste døgn.

Og kigger man på antallet af smittede om ugen, så bød den seneste - uge 49 - på 834 konstaterede tilfælde, hvilket viser den eksplosive stigning, når man sammenligner med de 550 og 378, der blev registreret i de to uger inden. I starten af oktober var der på en uge kun 19 tilfælde.

Annonce

Det høje antal smittede kommer ikke bag på Peter Sørensen:

- Det er ikke overraskende, når man også kigger på de nationale tal. Der ligner Horsens en stor del af resten af landet. Der er en forventning om, at omikron-varianten tager mere fat, og tallene bliver endnu højere, siger han med henvisning til de oplysninger, han har fået fra sundhedsmyndighederne.

Peter Sørensen ved ikke, om der er registreret omikron-tilfælde i Horsens Kommune. Han har ikke fået oplysninger fra Region Midtjylland om, at det skulle være tilfældet.

- Men det vil overraske mig, hvis der ikke er, tilføjer han.

Stigning i Horsens-sogne

Fordelingen af de mange smittetilfælde, der er registreret i Horsens Kommune den seneste uge, viser, at selve Horsens by efterhånden også er hårdt ramt.

Klostersogn, Vor Frelsers, Torsted og Tyrsted sogne er alle kravlet over de tre kritiske punkter for coronasmitte, hvor der kommer anbefalinger om særlige tiltag i sognene. De tre kriterier er et incidenstal over 800, 20 eller flere smittede og en positivprocent over 3,0 - alle tre målt over en periode på en uge.

Alle fire sogne har over 100 smittetilfælde den seneste uge.

Tolstrup, Hansted, Hatting og Vær sogne er fortsat også en del af de sogne i kommunen, der har for høje smittetal. Det samme er Nim, men her er man på vej i den rigtige retning.

Annonce

Færre indlagte

Mens smittetallene vokser og vokser, så er antallet af indlagte med covid-19 på regionshospitalet i Horsens faldet siden sidste uge, hvor der fredag var 11 indlagte. Mandag lyder tallet på seks.

Peter Sørensen henviser igen til sundhedsmyndighederne, når han fortæller, at vaccinen ifølge oplysningerne derfra skulle have en effekt:

- Det, jeg får at vide, er, at hvis man er vaccineret, så rammer sygdommen formentlig ikke så hårdt, som hvis man ikke er vaccineret.

Det, jeg får at vide, er, at hvis man er vaccineret, så rammer sygdommen formentlig ikke så hårdt, som hvis man ikke er vaccineret.

Peter Sørensen (S)

Han anbefaler derfor, at man tager imod vaccinationen, både første, andet og eventuelt tredje stik, hvis man er blevet tilbudt det.

Og med en forventelig stigende smitte på vej opfordrer borgmesteren også til, at man husker at holde afstand, bruge mundbind og følge de andre råd og retningslinjer.

- Og så er almindelig omtanke vigtigere end nogensinde, siger han.

Annonce
Horsens Posten

Coronasmitten fortsætter opad i Horsens og særligt teenagerne er ramt - men gymnasierne er ikke "affolket", og eleverne bliver ikke syge

Annonce
Horsens Posten

Tårnhøje smittetal i Horsens Kommune: I fire sogne har hver 20. indbygger fået covid-19 den seneste uge

Annonce
Horsens Posten

Når man kommer ud på den anden - og bedre - side

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

Store skiftedag i vente hos Mr - og nej, der er ikke tale om nyt tøj

Horsens Posten

Coronasmitten buldrer afsted i Horsens: Over 500 smittede det seneste døgn

Horsens Posten

Vinderne i DM i standup er netop fundet - kender du dem?

Horsens Posten

50 fremvisninger på en måned - nu er lille fritidshus på Elbæk Skovvej solgt

Horsens Posten

Graven skal ændres fra ærgerlig til attraktiv: Nu er første skridt på vejen vedtaget - og det kommer fra en uventet kant

Horsens Posten

Gravkøerne kører, men nye boliger i "den engelske gade" bliver forsinket - formentlig et års tid

Horsens Posten

Oh no, bæredygtighed

Horsens Posten

Kvinde fra Horsens købte et ekstra skrabespil og vandt 300.000 kroner

Horsens Posten

Byens Bedste bliver fejret fredag den 11. marts - det sker på Fængslet

Horsens Posten

Han har tjent sin første løn i ni år: At have et job betyder mere end penge

Horsens Posten

Læs her hvorfor: 29-årig med akademisk uddannelse er ny butikschef hos Kaiser Sport & Ortopædi i Horsens

Horsens Posten

Kom med indenfor - de planlægger åbning til marts og er i fuld gang med at gøre tidligere Hekkenfeldt til et nyt gå i byen-sted

Annonce