Annonce
Horsens Posten

Elementer på Torvet undrer Heart & Soul-indehaver: Hvorfor står de alle lige her?

Et stort torv og fire større elementer foran butik Heart & Soul, hvor butiksindehaveren undrer sig over, hvorfor så meget er placeret så tæt på hinanden og foran netop hendes forretning. Foto: Line Kyed
En større blomsterkumme, En reklamesøjle, en lygtepæl og en affaldsspand. De elementer er alle opstillet foran butik Heart & Soul på Torvet, hvis butiksindehaver er glad for Torvets renovering, men dog undrer sig over den massive opstilling foran hendes forretning.
Annonce

Horsens: Lene Christensen undrer sig, mens hun kigger ud på Torvet. Helt praktisk er hun ikke sikker på, at den markedsparasol, der er gjort plads til foran butikken, kan være der for Torvets lygtepæl.

Men det, der undrer hende mest, er de fire elementer i form af en skraldespand, blomsterkumme og reklamesøjle samt lygtepæl, som alt sammen skal samles et sted - foran butikken.

- Det tager noget af udsynet for dem, der går på Søndergade op mod Torvet. De vil ikke kunne se mine varer. Det skygger reklamestanderen for. Og når der blive plantet et træ der, hvor blomsterkummen står, bliver det ikke bedre, siger Lene Christensen.

Hun understreger, at det ikke er sagt i vrede, men i ren og skær undren over, hvad tanken har været, da man planlagde det nye torv og har valgt at opstille så mange bastante elementer inden for få meter på det ellers så store torv.

Annonce

Et samlet æstetisk udtryk

Arkitekt Lene Holmgaard, som er Horsens Kommunes projektleder på gågadeprojektet, forklarer, at man i stedet for at sprede tingene, af æstetiske årsager og for at skabe et samlet udtryk for Torvet, har valgt at placere de fire elementer tættere på hinanden i grupper.

- Det er et bevidst valg for at tilføre Torvet et samlet æstetisk udtryk.

- Ved at placere eksempelvis en lygtepæl tæt ved et træ bliver lyset filtreret og træets blade reflekteret af lyset. Det er med til at skabe effekt og sammenhæng, forklarer hun.

Lene Holmgaard fortæller, at det er samme grundtanke, der ligger bag området længere oppe på Torvet, hvor Beringsøen og stedets legeområde er placeret tæt ved hinanden.

Der er stillet spørgsmål ved placeringen af reklamestanderen på Torvet - at den dækker for de varer, forretningen stiller ud på gaden, så man ikke kan se varerne nede fra Søndergade. Hvad er tanken bag den placering i forhold til butikkerne?

- Reklamestanderne kan jo også betragtes som et blikfang, så Søndergades besøgende kan se, der sker noget oppe i den anden ende. Den er ment til at skulle være med til at trække folk til Torvet, fortæller Lene Holmgaard.

Hvad så med stedets skraldespande. Er der også en mening med deres placering?

- Hvad angår skraldespandene, så er de mobile og kan flyttes i samarbejde med vores drifts-afdeling. Åbner der en forretning, der genererer meget affald, kan de eksempelvis rykkes hen i nærheden af denne, forklarer Lene Holmgaard, der har været og løbende er nede og tale med en del af de handlende i forhold til input og spørgsmål.

Lene Christensen fra butik Heart & Soul er bekymret for, at den reklamestander og det kommende træ ved blomsterkummen vil tage alt udsyn til hendes gadevarer. Foto: Line Kyed


Reklamestanderne kan jo også betragtes som et blikfang, så Søndergades besøgende kan se, der sker noget oppe i den anden ende. Den er ment til at skulle være med til at trække folk til Torvet.

Lene Holmgaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

Kære læsere - tip os gerne

Annonce