Annonce
Horsens Posten

En overrasket mormor og hjemmeskolelærer - det har været en fantastisk mulighed

Mormor Lone Buck er denne uges vinder af Horsens Postens "Ugens Smil - Du gør det godt". Lone Buck har siden seneste nedlukning med overskud og glæde hjemmeundervist og passet sine børnebørn for sine to døtre. Hun modtog med prisen en stor buket blomster fra Tromborg Blomster på Sundvej fredag med børnebørnene Silke, 7, Lykke, 9, og Sander 12 år omkring sig. Foto: Line Kyed
Lone Buck mistede sidste år sin mand og valgte derefter at flytte til Horsens for at være tættere på sine børn og børnebørn. Siden nedlukningen har hjemmeundervist sine børnebørn.
Annonce

Horsens: Det var en meget overrasket og rørt mormor, Lone Buck, der denne uge modtog Horsens Postens "Ugens Smil - Du gør det godt"-pris.

Avisen overraskede hende fredag formiddag ved hjemmet i Knudsgade sammen med indehaver af Tromborg Blomster, Regitze Høeg Henriksen, der havde medbragt en stor buket blomster. Tre af i alt fire børnebørn, som under nedlukning er blevet passet og hjemmeundervist af deres mormor, havde holdt tæt og ventede spændt på, dørklokken skulle ringe.

- Vidste I virkelig besked, lød det fra Lone Buck, der kunne fortælle til avisen, at hun lige skulle i form som lærer i de første dage af nedlukningen.

- Jeg var helt smadret om aftenen de første dage, for det er jo lang tid siden, jeg har haft små børn. Men jeg har virkelig nydt det så meget og set det som en fantastisk og enestående mulighed for at have tid sammen med mine skønne børnebørn, sagde hun.

Annonce

Mistede sin mand og flyttede

Lone Buck flyttede for knapt et år siden til Horsens fra Thisted. Hun er i dag pensionist, men har tidligere arbejdet som kvalitetschef på Aalborg Universitetshospital, Thisted.

I foråret 2020 mistede hun sin mand og tog derefter beslutningen om at rykke tættere på sine to børn og fire børnebørn.

- Min ene datter bor i Odder og den anden her i Horsens. Det er utroligt rart at være kommet tættere på dem alle, og det bliver så mærkeligt, når de næsten alle skal i skole igen fra på mandag, sagde en rørt Lone Buck, hvis fjerde barnebarn Ferdinand, 9, ikke var til stede, da billedet blev taget.

Indstillingen fra Lone Bucks datter, Ulla Buck:

Jeg vil indstille min mor Lone Buck.

Hun mistede hendes mand, min far, i foråret 2020. Vi var på ferie i Thailand, da hele Danmark og verden lukkede ned. Far døde en måned efter hjemkomsten. Derefter er hun flyttet til Horsens fra Thisted. Et stort spring og lidt svært at falde til i en ny by på grund af Covid19-restriktionerne.

Det har været et rigtig hårdt år især på grund af isolation og dermed meget lidt social kontakt.

Nu fungerer hun som hjemmeskolelærer for vores piger på syv år og ni år, så vi kan passe vores arbejde.

Hun er en uvurderlig hjælp og fortjener helt sikkert en blomsterhilsen, så der er lidt smukt at kigge på i denne tid.

Du gør det godt - Ugens Smil

19. januar spurgte Horsens Posten på avisens Facebook-side læserne, hvem, de synes, fortjener en smuk buket for et varmt smil og en håndsrækning i en kold tid, hvor det meste er lukket ned?

150 valgte at nominere en bekendt. Blandt nomineringerne er både institutionspersonale og -ledere, nær familie, veninder og venner samt kolleger.

Avisen har læst samtlige nomineringer igennem og udvælger til avisen de næste uger en person, der vil modtage en buket blomster fra Tromborg Blomster på Sundvej.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

Horsens-borgmester glæder sig over lempelser - men havde håbet og troet på mere

Horsens Posten

Jublende citychef: Det bliver som at lukke køerne ud på græs

Horsens Posten

En dobbelt danmarksmester, to dygtige fodboldtrænere og enhver svigermors drøm: Unge horsensianere hyldet hver for sig

Annonce