Annonce
Horsens Posten

En tredjedel af Endelaves beboere har fået det første stik

Jørgen Knudsen var den første endelavit, der lagde arm til, da Region Midtjylland torsdag begyndte at vaccinere beboerne på Endelave. Det var en af øens læger - Lis Frederiksen - der satte sprøjten i armen på den 83-årige. Foto: Claus Fisker, Ritzau Scanpix
Godt 50 af beboerne på Endelave fik torsdag den første del af vaccinen, der skal beskytte dem mod smitte med coronavirus.
Annonce

Endelave: Godt 50 endelavitter fik torsdag formiddag den første dosis af den vaccine, der skal sikre dem mod smitte med corona-virus.

Det første stik blev givet kort efter klokken 11, da den ene af øens to læger, Lis Frederiksen satte sprøjten i armen på 83-årige Jørgen Knudsen.

De godt 50 doser vaccine ankom til øen med færgen fra Snaptun kl. 9.30, og vaccinationerne blev givet i gymnastiksalen på øens skole.

Beslutningen om at lade vaccinerne komme til Endelave i stedet for at bede endelavitterne rejse til fastlandet for at lade sig vaccinere, er taget af Region Midtjylland.

Regionen har besluttet, at alle øboere i regionen skal vaccineres på den ø, de bor på, i stedet for at skulle rejse ind til et vaccinationscenter på fastlandet. Håbet er, at det kan få flere af de ældre øboere til at lade sig vaccinere, når de ikke skal rejse for at få vaccinen.

Og den beslutning glæder bl.a. borgmester i Horsens Kommune Peter Sørensen (S).

- Det er vigtigt, at de mest udsatte beboere på Endelave, som i første omgang vaccineres, ikke behøver at løbe en eventuel smitterisiko ved at skulle sejle ind til fastlandet men kan blive på deres ø i trygge omgivelser, siger han i en pressemeddelelse fra kommunen.

Annonce

Gik, som det skulle

Det tog omkring to timer at vaccinere de godt 50 beboere på Endelave, der var i målgruppen for dagens vaccinationsindsats, og alt gik, som det skulle, oplyser kommunens sundheds- og ældrechef Charlotte Gjørup.

- Det var en helt igennem god dag på Endelave, oplyser hun til Horsens Folkeblad.

Målgruppen for vaccinationsindsatsen var øboere over 65 år, der får praktisk hjælp og personlig pleje, øboere over 85 år, personer der varetager kritiske funktioner - samt enkelte kronisk syge og deres pårørende.

Vaccinedoser til godt 50 øboere ankom torsdag morgen med færgen til Endelave. Foto: Claus Fisker, Ritzau Scanpix
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

En dobbelt danmarksmester, to dygtige fodboldtrænere og enhver svigermors drøm: Unge horsensianere hyldet hver for sig

Horsens Posten

Butikker holder i, men der er dystre toner: Vores sunde forretning smuldrer. Denne nedlukning er hårdere. Det kan næsten ikke blive værre

Annonce