Annonce
Horsens Posten

Endelig bekræftet: Sønderbro Sogn kan åbne igen - med øjeblikkelig virkning

Sønderbro Kirke har blandt andet aflyst gudstjenester og udsat arrangementer på grund af nedlukningen. Arkivfoto: Morten Pape
For en uge siden betød høje smittetal, at Sønderbro Sogn blev omfattet af den automatiske nedlukning. Nu er den overstået.

Horsens: Sønderbro Sogn kan genåbne igen efter i en uge at have været omfattet af den automatiske nedlukning af sogne med for høje smittetal.

Styrelsen for Patientsikkerhed har ophævet påbuddet om nedlukning med øjeblikkelig virkning, oplyser Horsens Kommune i en pressemeddelelse.

Med ophævelsen af påbuddet genåbner alle private kultur- og træningsfaciliteter - biografer, fitnesscentre og faciliteter til indendørs idræt - ligesom alle grundskoler, sfo'er og klubtilbud, ungdoms- og voksenuddannelsesinstitutioner samt lokaler og lokaliteter, hvor der udøves kulturaktiviteter og idræts-, fritids- og foreningsaktiviteter.

Annonce

- Det er utrolig dejligt, at vi nu kan genåbne alle aktiviteter og tilbud i Sønderbro Sogn. Det har været en ærgerlig og beklagelig periode for både borgere og virksomheder, som nu heldigvis er overstået. Og jeg kan kun udtrykke stor beundring og respekt for den indsats, alle i sognet har gjort for at få smittetallene bragt ned, siger borgmester Peter Sørensen (S) i pressemeddelelsen.

Han oplyser til Folkebladet, at der fredag ikke registreret nye tilfælde i Sønderbro Sogn.

Incidenstallet er nu nede på 109, hvilket baserer sig på otte konstaterede tilfælde inden for den seneste uge. Da sognet lukkede for en uge siden, var antallet af smittede 39 og incidenstallet 531.

13 tilfælde i Horsens Kommune

For Horsens Kommune som helhed er der fredag registreret 13 nye tilfælde af covid-19. Peter Sørensen oplyser til avisen, at de er spredt rundt i postnumrene for Horsens, Brædstrup, Østbirk og Hovedgård.

- Der er ikke særligt mange i Horsens. Oplandet fylder mere end indre by, lyder det fra borgmesteren.

- Vi er tilbage ved den tendens, der gennem stort set hele coronaperioden har været i Horsens, med, at det er 20-59-årige, der er den primære gruppe, efter det de seneste syv-otte dage har været 0-19-årige, der har fyldt mest. På den måde afviger fredagen fra den seneste uge, men det kan være et øjebliksbillede, siger Peter Sørensen.

Det testjusterede incidenstal for kommunen lyder på 93, hvilket er langt fra grænsen på 250, hvor automatisk nedlukning af kommuner træder i kraft.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

Kor synger i Tobaksgården

Annonce