Annonce
Horsens Posten

Erfaren herre står bag nyåbnet tegnestue

Tidligere tømrermester og selvstændig, Thomas Löwenstein, vil tilbyde private borgere bolighjælp, og så tegner han også huse og tilbygninger i sit nyåbnede enkeltmandsfirma, Löwen Tegnestue ApS. Foto: Morten Pape
49-årig Thomas Löwenstein drev i 20 år eget tømrerfirma i byen. Senest har han i tre år været franchisetager i et rådgivningsfirma. Nu har han åbnet sin egen tegnestue.
Annonce

Horsens: Nogle kender ham som manden bag tømrerfirmaet Tømrermester Löwenstein. Andre har måske lagt mærke til det stilrene, nordisk inspirerede sommerhus, han selv byggede i Hamborg-kolonien for år tilbage. Eller måske har man de seneste år stødt på ham gennem rådgivningsfirmaet Factum2.

49-årig Thomas Löwenstein har åbnet sin egen tegnestue fra hjemmet på Skovbrynet i Tyrsted. Herfra byder han på en større pallette af boligrådgivning.

Det er primært ønsket om at kunne være selvstændig rådgiver, der har fået ham til at etablere sig under navnet Löwen Tegnestue ApS.

I november opsagde han sin franchise gennem tre år hos Factum2 for at kaste sig ud i sin egen mindre business med base fra sit hjem, hvor han er bosat med sin kæreste Charlotte Jensen og parrets 14-årige datter Line.

Han forklarer om sit valg:

- Jeg har i lang tid haft lyst til gennem eget firma at kunne rådgive private boligejere i langt flere boligmæssige områder, end jeg tidligere har tilbudt. Det drejer sig om køb, salg og vedligehold af bolig eksempelvis, hvis der er uoverensstemmelser ved BBR, eller der er brug for råd til det rette indeklima og bygningsskader. Der kan også være tale om, at man ønsker hjælp til udarbejdelse af tilstandsrapporter, energimærker, byggeansøgninger eller vil booke et el-tjek og så videre.

- Jeg har derudover valgt at åbne med en tegnestue. Lige nu tegner jeg på et enfamiliehus i to plan og på en tilbygning til en villa, fortæller Thomas Löwenstein, der også tegner ombygninger og renoveringsprojekter samt sommerhuse.

Selvfølgelig kunne jeg tænke mig at have et par ansatte, men der skal være grundlag for at kunne ansætte. Derfor ser jeg lige tiden an.

Thomas Løwenstein

Annonce

Bekendte har meldt sig

Han er oprindeligt udlært tømrer i 1991, har læst til bygningskonstruktør og byggesagkyndig for senere at blive energikonsulent og dernæst bygningsrådgiver. Desuden arbejder han i dag som syn- og skønsmand for Teologisk institut i Aarhus.

På sin nyoprettede hjemmeside, www. lowentegnestue.dk, er Thomas Löwenstein desuden i gang med en vidensbank. Den skal fungere som gratis rådgivning.

- Jeg har planer om løbende at udbygge med gratis råd og vejledning, lige nu blandt andet om fugt, energiformer og radon. Siden er under udvikling og vil med tiden også komme til at bestå af informationer om tag, tagkonstruktioner, murværk og dampspærre. Samtidigt skal den sende et signal til potentielle kunder om, at de trygt kan ringe til mig, hvis de ønsker hjælp til større og mindre boligprojekter og -udfordringer, siger Thomas Löwenstein.

Indtil videre udgør Løwen Tegnestue udelukkende dets ejer. Men Thomas Löwenstein vil ikke afvise, at det forbliver sådan.

- Selvfølgelig kunne jeg tænke mig at have et par ansatte, men der skal være grundlag for at kunne ansætte. Derfor ser jeg lige tiden an. Lige nu har jeg et par samarbejdspartnere, en arkitekt i Kolding og et ingeniørfirma her i Horsens. Så må jeg se, om jeg om nogle år også har en række ansatte, siger Thomas Löwenstein, der i den sammenhæng fortæller, at nogle bekendte har meldt sig, hvis han med tiden skulle få brug for at ansætte medarbejdere i sit firma.

49-årig Thomas Löwenstein drev i 20 år eget tømrerfirma i byen. Nu har han åbnet Löwen Tegnestue ApS fra sit hjem på Skovbrynet 15 i Horsens. Foto: Morten Pape
Thomas Löwenstein er i de her dage ved at tegne på en privat bolig, men tilbyder også rådgivning og tegningsarbejde i forbindelse med tilbygninger, renoveringsprojekter og ombygninger. Foto: Morten Pape
Thomas Löwenstein er oprindeligt udlært tømrer i 1991, har læst til bygningskonstruktør og byggesagkyndig, og så er han energikonsulent og bygningsrådgiver. Han er bosat på Skovbrynet med sin familie. Foto: Morten Pape
Löwen Tegnestue består indtil videre af Thomas Löwenstein selv. Men han vil ikke afvise, at der med tiden kan komme medarbejdere til i firmaet. Foto: Morten Pape
Det er primært ønsket om at kunne være selvstændig rådgiver, der har fået Thomas Löwenstein til at etablere sig som selvstændig på ny. Foto: Morten Pape
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce