Annonce
Horsens Posten

Et lucky punch at Preben kom på træskærerholdet

Træspånerne lægger sig fint alle vegne, når Erling Pontoppidan giver den hele armen i trævækstedet. Foto: Per Algreen/Horsens Kommune
Træskærerne holder åbent hus for at flere kan få øjnene op for glæden og hyggen ved at være med på holdet - for der er plads til flere.
Annonce

Horsens: Selvom det er nemt at finde vej ned i kælderen på Ceres Centret, hvor træskærerværkstedet holder til, så kniber det lidt med tilgangen. Der er stadig god plads på de fire hold, som startede for to år siden.

For at skærpe interessen holder værkstedet derfor åbent hus og byder på fremvisning og en kop kaffe. Det sker tirsdag 22. oktober klokken 10-14.

Det skriver Horsens Kommune i en pressemeddelelse.

Folk i træskærerværkstedet er i alderen 60 plus og førtidspensionister, som elsker at dyrke deres store hobby; at snitte, save og skære i træ og så naturligvis at snakke sammen. Det sociale samvær er mindst lige så vigtigt som træarbejdet.

Preben Thomsen (t.v.), Bjarne Rasmussen og Erling Pontoppidan mødes hver tirsdag på Ceres Centret klokken 10 -14 for at dyrke deres store hobby: at snitte, save og skære i træ. Foto: Per Algreen/Horsens Kommune
Annonce

For både mænd og kvinder

- Både mænd og kvinder er velkomne, og vi er da også så heldige at få to kvinder med efter nytår, men vi har en fornemmelse af, at mange ikke kender til tilbuddet, og hvis de gør, at de så har lidt svært ved at komme ud af busken, siger Anne-Mette Lund Klausen, der er aktivitetsmedarbejder på Ceres Centret.

Og det har hun ret i, mener 71-årige Preben Thomsen, der selv er så heldig at have tre gode venner at følges med hver tirsdag.

- Vi mænd er nok ikke så gode til at komme afsted, men det er vildt hyggeligt at komme her, og man behøver ikke at kunne noget på forhånd. Der er altid en frivillig vejleder til stede, som kan hjælpe.

Og ind i mellem får vi os en god snak om alt muligt - samtaler som kan føre til venskaber og fælles aktiviteter uden for værkstedet.

Annonce

På udkig efter eksotiske træstykker

Selv kalder Preben det for et lucky punch, at han kom afsted og fik vennerne med.

- Min kone skubbede til mig, og måske fortryder hun det lidt nu, for hver gang vi er ude at rejse, skal jeg gerne have nogle eksotiske træstykker med hjem, som jeg kan snitte i, og det kan være svært at have i kufferten.

Til gengæld kan familie og venner så glæde sig over Prebens store produktion af træting, der blandt andet omfatter skakbrikker, fyrfadsstager, skåle - og senest en frø.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

Fem fra politirapporten

Horsens Posten

Loppemarked i Pipkvarteret

Horsens Posten

Fire komikere i ét show

Horsens Posten

Nabokrigen raser i ny bog

Annonce