Annonce
Horsens Posten

Få pulsen op - derhjemme i stuen

Der er stor interesse om at finde alternative træningsmuligheder, nu hvor fitnesscentre med mere er lukkede. Og der er mange muligheder, siger Peder Helbæk Pedersen hos Intersport. Han ses her sammen med kollegaen Vickie Daugaard. Foto: Lone Bering.
Man kan sagtens få motion, selv om man opholder sig derhjemme og for tiden ikke rigtigt vover sig uden for til løbeturen. Og det har mange i den senere tid benyttet sig af, siger Peter Helbæk Pedersen fra Intersport på Torvet.
Annonce

Horsens: Hos sportsbutikken Intersport mærker man en stigning i interessen for udstyr til hjemmetræning: Sjippetov, elastikker, håndvægte, bolde yogamåtter. Det er oftest kunder, der på grund af lukning af fitnesscentret, karentæne eller bare tilbageholdenhed ved at komme ud blandt for mange andre, som har kastet sig over hjemmetræning.

Det fortæller Peter Helbæk Pedersen, som tilføjer, at det er en rigtig god idé:

- Mange oplever, at fitnesscentret er lukket ned. Nu skal man så finde et alternativ. Nogle løber en tur i skoven, andre tager en cykeltur. Men mange er begyndt at træne derhjemme i stuen eller på terrassen. Og man behøver bare få midler, forklarer han.

Man kan godt bruge stuegulvet til at få pulsen op, foreslår Peter Helbæk Pedersen hos Intersport på Torvet. Foto: Lone Bering
Annonce

Yogamåtte eller elastik

- Man kan sagtens få pulsen op ved en sjippetur i stuen. Man kan nå langt på bare en 20 minutters sjippetur, forklarer Peter Helbæk Pedersen, der tilføjer, at man for at skåne gulvet evt. kunne tage en gummimåtte eller andet, som mange alligevel har under skrivebordsstolen, og bruge den som underlag.

Nogle af sjippetovene har omgangstæller og ekstra vægt i håndtag. Men man kan også anskaffe et helt enkelt sjippetov til omkring 70 kr.

Han siger, at en træningselastik også er god at træne med. Både muskler og kondition.

- Man kan udfordre sig selv yderligere ved også at bruge f.eks. ankelvægte, som kan bruges i mange sammenhænge. Dem bruger jeg f.eks. selv meget ved min egen træning, siger han.

Øvelser på yogamåtten kan også gøres mere udfordrende med ankelvægtene.

Blandt andet træningsudstyr nævner han an ab-roller, der træner core, ryg og skuldre, og en functionel trainer, der er en lang rem, som kan svinges over f.eks. en bjælke i loftet.

Og så er der naturligvis de større ting som motionscykler, romaskiner og elipse trainere. Men det er det enkle udstyr, som kunderne lige nu efterspørger, forklarer han.

Annonce

Find selvdisciplinen frem

Det vanskeligste er at finde selvdisciplinen frem. Nogle har vanskeligere ved det end andre. Men med et enkelt træningsudstyr – f.eks. en elastik – er det nemmere at komme i gang. Det virker ikke så uoverskueligt. Og man kommer langt med bare 20 minutter, siger Peter Helbæk Pedersen.

- Selv løber jeg gerne en tur i disse tider. Ved Bygholm Sø bl.a., hvor løbere og andre er gode at holde afstand. Eller bruger jeg sjippetov og håndvægte lige nu, hvor fitnesscentrene er lukkede, siger Peter Helbæk Pedersen, som har fitnesstrænet seriøst gennem de seneste otte år.

- På google kan man finde gode træningsprogrammer for det enkelte motionsudstyr, eller man kan kigge ind i butikken og få gode råd. Vi dyrker alle aktivt en eller flere motionsformer, forklarer Peter Helbæk Pedersen.

Træningsudstyr til stue eller terrasse er populær i denne tid. Foto: Lone Bering
Et helt enkelt stykke udstyr: Et sjippetov. Bare 20 minutter med pulsen oppe er et godt skridt på vejen til at holde formen ved lige, mener Peter Helbæk Pedersen. Foto: Lone Bering
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

Skovbørnehave på vej

Annonce