Annonce
Horsens Posten

Få udenlandske middagsgæster og nye samtaleemner på bordet

Familierne får besøg af to unge studerende - og har man selv unge i huset, kan de også få en god anledning til at øve sprog. Privatfoto
Familier i Horsens og studerende ved VIA møder hinanden ved spisebordet. Inden den nye sæson søger VIA nye værtsfamilier.
Annonce

Horsens. I seks år har der været en helt speciel kontakt mellem internationale studerende på VIA og familier i Horsens.

Under overskriften Dine with a Dane inviterer en værtsfamilie nemlig to internationale studerende til middag to gange i løbet af et semester.

Efter sommerferien begynder en ny sæson, og VIA er derfor på udkig efter danske familier, der har lyst til at møde unge mennesker fra andre verdensdele, der bringer deres historie, sprog og kultur ind til et dansk spisebord – og hér oplever, hvordan en dansk familie lever og arbejder.

For de internationale studerende er det en chance for at øve sig i at tale dansk. For familierne kan en fremmedsproget studerende til gengæld være en mulighed for at træne sprogkompetencer.

Eller, som en værtsfamilier, der ønsker sig en græsktalende studerende, fordi de interesserer sig for græsk kultur og historie og vil øve sig i deres græskkundskaber. En anden familie ønsker italienske studerende, fordi familiens datter er gift med en italiener, og familien har et hus i Italien. Mulighederne er mange, fremhæver VIA.

De unge udenlandske studerende vil meget gerne møde danske familier og høre om deres hverdag. Privatfoto
Annonce

Sådan bliver man vært

Er man interesseret i at være vært, kan man skrive til Lone Knakkergaard, som sammen med sin mand, har været værtsfamilie i flere år, og som er meget begejstret for Dine with a Dane. Mailadressen er loneknakkergaard@outlook.dk

Man skal fortælle lidt om sig som familie, sine interesser, bopæl, og om man har særlige ønsker til de studerendes nationalitet, sprog eller interesser.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

Skovbørnehave på vej

Annonce