Annonce
Horsens Posten

Paw og Tina overtog farmors hus i Lille Amalienborg: Det bedste sted at bo for en børnefamilie

Tina Boon Højsgaard med tvillingerne Aksel og Johannes på fem et halvt år - og lille Vera på halvandet år - nyder at være flyttet fra lejlighed og ind i rækkehuset på Boligselskabet 28. Det er ikke kun omgivelserne og huset, de sætter pris på. Også fællesskabet, hvor man passer på hinanden, trives de i. Foto: Marianne Husted
Familie med tre små børn fik muligheden for at overtage farmors hus i Boligselskabet. Det er et godt sted at vokse op for børn, siger Paw Maj Lynggaard, der selv har haft sin barndom i den lille oase midt i byen.

Horsens: Lille Amalienborg er ikke alene verdens bedste sted at bo. Det er også en bebyggelse fyldt med familiehistorie.

Sådan lyder det fra Paw Maj Lynggaard, 29 år, og Tina Boon Højsgaard, 28 år. Parret med tre små børn var ikke i tvivl, da de fik tilbudt at overtage farmors hus på adressen Boligselskabet 28.

Paw Maj Lynggaards farmor levede det meste af sit liv i rækkehuset, som  har været rammen om mange sammenkomster i familien. Paw Maj Lynggaard er født og opvokset i nabohuset. Hans kæreste Tina Boon Højsgaard kender området som et lille stykke paradis.

Annonce

Parret har tvillingerne Aksel og Johannes på fem et halvt år, der efter en aktiv dag i børnehaven slapper af i hjørnesofaen med spil, mens Vera på halvandet år fortærer resterne, hun har fundet i en af storebrødrenes madkasser.

- Med barn nummer tre var det begyndt at knibe med pladsen i vores fire værelses lejlighed i Gothersgade, forklarer Tina Boon Højsgaard.

Godt sted at vokse op

De er en af de få børnefamilier i Lille Amalienborg, der netop er rundet 100 år. De håber, at der med tiden bliver flere legekammerater til deres børn. Det er nemlig et godt sted at vokse op.

Det var den helt rigtige beslutning at rykke til Lille Amalienborg, hvor Paw Maj Lundgaard er vokset op i nabohuset, mens farmor boede i det hus, som de nu har overtaget. Her er der eftermiddagshygge med Vera på halvandet år og kæresten Tina Boon Højsgaard. Foto: Marianne Husted

Det ved Paw Lynggaard alt om. Han kom til verden i nummer 26.

- Vi har som børn spillet fodbold på den store plæne i runddelen og cyklet Tour de France på de mange små stier, siger han, der arbejder som lagerarbejder hos Jysk.

Nu er det tvillingerne, der denne sommer skal cykle rundt i havebyen på deres spritnye mountainbikes.

Annonce

Farmor røg cerutter

Parret overtog huset sidste sommer og rykkede ind i vinter. Der skulle lægges nyt gulv i stueetagen, der består af et stort rum med køkken, spise- og opholdsstue. Og så skulle alt males.

- Farmor røg cerutter, så det krævede knofedt og en ordentlig omgang maling at få bugt med lugten, siger Tina Boon Højsgaard, der læser til pædagog.

Nu har de indrettet sig med et stort fælles værelse i kælderen til tvillingerne og marsvinene  Johnny og Conrad, mens lille Vera har fået værelset ved siden af forældrenes soveværelse på førstesal.

I kælderen har Paw Maj Lynggaard fået indrettet et stort værelse til tvillingerne Johannes og Aksel. Foto: Marianne Husted

De har mange flere planer for huset. På ønskesedlen står blandt andet et nyt køkken og et nyt loft. Den lille baghave skal også have en omgang og ændres, så børnene bedre kan lege i den.

- Heldigvis har vi en meget hjælpsom familie. Både mine og Paws forældre bor  i nærheden, siger Tina Boon Højsgaard, der føler, at familien har fået god plads i huset med kælder, stue og førstesal med i alt 136 kvadratmeter.

Annonce

Fællesskabet - taget godt imod

Familien værdsætter, at der er blevet taget godt imod dem. De andre beboere har givet udtryk for, at det er rart med børn og unge familier. Familien er endda blevet tilbudt en hjælpende hånd med børnepasningen, og Tina Boon Højsgaard har indkasseret flere rosende bemærkninger, når hun på sin ladcykel cykler af sted med børnene.

De har da også valgt at blive en aktiv del af fællesskabet. De var med til den store jubilæumsfest på Scandic Bygholm Park og nød alle de anekdoter, der blev fortalt om beboerne gennem tiderne. Sankthansfesten deltog de også i.


Før boede vi et sted med mange børnefamilier, men vi har meget mere med hinanden at gøre her.

Tina Boon Højsgaard


- Selv om vi før boede et sted med mange børnefamilier, har vi her meget mere med hinanden at gøre her, oplever Tina Boon Højsgaard.

Annonce

- Her stod fars pladespiller

Paw Maj Lynggaard nyder, at der følger så meget familiehistorie med huset. Nogle af de indvendige skabe har hans far sat op, og faren har også haft tjansen med at passe den fælles flagstang.

Vera nyder pladsen i sit eget værelse. Foto: Marianne Husted

- Far har udpeget, hvor hans pladespiller stod, da han var ung, fortæller Paw Maj Lynggaard, der har fået fortalt, at det ikke var lige populært blandt alle beboere, at de unge spillede høj musik.

Han har også fundet et Shu-bi-dua-mærkat, som hans far som stor dreng klistrede op i kælderen.

Paw Lynggard som lille i de hvide bukser. Privatfoto
Annonce

Glade for at bo tæt på byen

Familien nyder, at de bor tæt på alt - uanset om det er Bilka, et byggemarked eller havnen. Og de har heller ikke langt til legepladser eller deres kolonihave med jordbær og kartofler.

- Og så har vi jo selv her i Boligselskabet en stor og ny legeplads, som børnene kan bruge mange timer i, siger Tina Boon Højsgaard.

Der er god plads på stier og på den store legeplads til at cykle i havebyen Lille Amalienborg. Foto: Marianne Husted

Lige om hjørnet venter sommerferien med masser af hyggestunder i rækkehuset, kolonihaven og byen - og masser af is, lover far Paw Lynggaard. En uge i sommerhus på Langeland står også på sommerens kalender i familien, der er godt i gang med at slå rødder i Lille Amalienborg.

Annonce
Annonce
Horsens Posten

Kærligheden begyndte med en sprog-app: Nu har kinesiske Shirley og danske Mads været kærester i et år

Annonce
Annonce
Horsens Posten

Tag til åben gedestald

Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

Nygifte Kamilla Stilling overrasket efter frokost med familien: Udnævnt til humørdronning ved sammenkomst i Vitus Berings Park

Horsens Posten

Corona-status: Folketinget har rykket grænsen for nedlukning - det kan man godt være ligeglad med i Horsens

Horsens Posten

Hold ud, hold ud, kære unge mennesker - bare nogle få uger endnu

Horsens Posten

Endelig besked om studiestart: Flere vil i gang med en uddannelse på VIA i Horsens end sidste år

Horsens Posten

Se billederne af "dagens oplevelse på Endelave": Redningshelikopteren kom helt tæt på

Horsens Posten

Kirkens Korshær manglede en præst til gudstjenester i varmestuen: Så sprang 89-årig til som vikar

Horsens Posten

Torsdag er der sommerklub for børn på biblioteket

Horsens Posten

Insero Horsens uddeler penge til lokale projekter: Største beløb går til ny bevægelsespark

Horsens Posten

68-årig cykler sammen med to kammerater 3100 kilometer fra Nordkap til Gedved

Horsens Posten

Repair Café på biblioteket: Lad være med at smide ud - her kan du få repareret det, du ellers ville kassere

Horsens Posten

Mozart i Vor Frelsers Kirke

Horsens Posten

René og Dorthe rykkede fra hovedstaden til Horsens: Det var nødvendigt for ægteskabet at købe en campingplads

Horsens Posten

Ny hørecenter i Horsens - hver sjette dansker har problemer med hørelsen

Horsens Posten

Hvad er et vaskeægte sommerhit? Forretninger peger på den største succes lige nu

Horsens Posten

Kære mænd: Hold hjernen frisk og tag med biblioteket på travetur

Horsens Posten

Premiere på fire film i Megascope: Ny dansk film, action og gys

Horsens Posten

Café på Rådhustorvet lukket: Solgt på grund af sygdom, står der på skilt

Horsens Posten

Hjælp - vi mangler ansatte! Spisesteder og hoteller kæmper med at finde folk til ledige job

Horsens Posten

Vand og voldsted - guidet tur fra Husodde til Brakør

Horsens Posten

Lars fik et kamera i konfirmationsgave - det satte gang i karrieren

Horsens Posten

Tidligere elitesportskvinde åbner skønhedsklinik i Horsens: Jeg siger ikke bare ja, når unge piger vil have store læber

Annonce