Annonce
Horsens Posten

Fik stor donation, så nu kan varmestuen opgradere med egen sygeplejerske

Så snart der er ansat en ny medarbejder til varmestuen, kan sygeplejerske Dorthe Mine Sandholdt bruge al sin tid på at være sygeplejerske på Kirkens Korshærs varmestue i Borgergade. Arkivfoto: Marianne Husted
Kirkens Korshærs varmestue i Horsens har modtaget 802.273 kroner fra Trygfonden, som bruges til at opgradere varmestuen med egen sygeplejerske i to år.
Annonce

Horsens: Snart kan sygeplejerske Dorthe Mine Sandholdt koncentrere sig fuldtids om det, hun er allerbedst til, nemlig at hjælpe brugerne på Kirkens Korshærs varmestue til et bedre helbred.

Det sikrer en donation på 800.000 kroner fra Trygfonden.

Siden marts 2020 har sygeplejersken arbejdet i varmestuen som almindelig varmestuemedarbejder.

Hurtigt viste det sig, at hun kunne noget helt særligt, fortæller varmestuens leder Kirstine Madsen.

- Vores brugere hører typisk ikke til dem, der selv opsøger sundhedssystemet og lægen. Men da de lærte Dorthe at kende og blev tryg ved hende, kunne de godt spørge hende til råds, og Dorthe fik øje på nogle sundhedsfaglige opgaver, som vi andre ikke så, og hun kunne tage en snak med brugerne, fortæller Kirstine Madsen.

Og så er hun god til at bygge bro til sundhedsvæsenet. Tage med på sygehuset eller til lægen.

- Hun hjælper med alt det, der har med sundhedssystemet at gøre. Og vi har hørt fra både læger og brugere, at det fungerer godt. At det hele glider lettere, når hun er med, fortæller Kirstine Madsen.

Alt sammen til gavn for brugernes sundhed.


Jeg uddeler også rent værktøj til stofmisbrugere og har på den måde en tilgang, der reducerer skaderne, ligesom vi også uddanner folk til at behandle andre, hvis de har taget en overdosis.

Dorthe Mine Sandholdt


Annonce

Penge til to år

Det var baggrunden for, at varmestuen søgte Trygfonden om penge til en sygeplejerske på varmestuen.

Kort før jul fik Kirstine Madsen den gode nyhed om, at Trygfonden har afsat rundt regnet 800.000 kroner til den opgave. Derfor er varmestuen i gang med at søge en ny medarbejder, så Dorthe Sandholdt kan koncentrere sig om sygeplejefaglige opgaver. Donationen sikrer, at varmestuen i to år er opgraderet med egen sygeplejerske.

Og det giver for Dorthe Mine Sandholdt god mening.

- Borgerne i målgruppen lever 19 år kortere end gennemsnittet. De har en oversygelighed, og deres kontakt til sundhedsvæsenet bærer præg af akutte henvendelser, fordi de går meget længe med tingene og føler sig meget stigmatiseret, når de kommer og måske har et alkohol- eller stofproblem og måske er lidt psykisk syge, fortæller Dorthe Mine Sandholdt.

Annonce

Vigtigt med fagligheden

Som sygeplejerske ser hun noget andet og stiller andre spørgsmål. Spørger den benamputerede diabetiker, hvordan det går med behandlingen af sygdommen, og bliver den ikke behandlet, hjælper hun borgeren med at komme i gang igen.

Nogle opgaver kalder hun lavthængende frugter.

- Jeg uddeler også rent værktøj til stofmisbrugere og har på den måde en tilgang, der reducerer skaderne, ligesom vi også uddanner folk til at behandle andre, hvis de har taget en overdosis. I Horsens er der ikke et åbent miljø for stofmisbrugere. Får man en overdosis, sker det hjemme, derfor virker det at uddanne brugere til at hjælpe hinanden.

Hun har også fulgt en nyrepatient til behandling i Skejby, hvor hendes gode kontakt og observation til borgeren betyder, at de urealistisk mange kontrolbesøg i Skejby kunne droppes.

- Det er vigtigt at have sin faglighed med, men mange gange skal der ikke ret meget til for at gøre en kæmpe stor forskel. At have en sygeplejerske i varmesten er helt i tråd med anbefalingerne fra Rådet for Socialt udsatte om at lave en fremskudt sundhedsindsats for målgruppen. Et tilbud, hvor vi tilpasser tilbuddet til målgruppen i stedet for omvendt, siger Dorthe Mine Sandholdt, som glæder sig over donationen.

Trygfonden uddeler millioner i Midtjylland

TrygFondens regionale råd i Region Midtjylland har uddelt over 18,6 mio. kr. til projekter, der øger trygheden i regionen.

360.792 kr. til bedre sikkerhed via projekter, der forebygger ulykker tæt på danskernes hverdag. Fokus er på ulykker på, i og ved vand, i trafikken og i forhold til brand.

6.721.100 kr. er uddelt til at øge sundhed via projekter, der arbejder for, at flere skal leve et længere liv præget af så få fysiske og psykiske gener som muligt.

11.533.892 kr. skal styrke trivslen ved at hjælpe flere til at realisere deres potentialer og give alle en plads i et positivt fællesskab.

Næste frist for ansøgning om midler hos TrygFondens regionale råd i Region Midtjylland er den 1. marts 2021.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

Vaccinationscenter er i mål med ældregruppe, men i Horsens Kommune mangler der stadig nogle

Annonce