Annonce
Horsens Posten

Find din festival

Hvad gør en festival god? Jeg er altid på jagt efter en, hvor man kan smage på noget nyt. Hvor man får udvidet sin horisont. Det må gerne være nørdet. I efteråret er der meget at glæde sig til.
Annonce

Serridslev. Var du til GT-festival i weekenden da Fever-Tree inviterede indenfor i den smukke park ved Serridslevgård til to dage med sublim smag og fantastisk bitterhed på flaske? Jeg var af sted og var imponeret over både udvalget og setuppet. Hvilken perfekt ramme for en festival.

Når man satser på at afholde udendørs, er det unægteligt rart at have gode forbindelser til vejrguderne. Derudover skal der være god stemning. Den kommer, hvis man føler sig velkommen. Her er det for mig afgørende med kompetente fagfolk, der er parate til en nørdet snak. Det er selvfølgelig kun muligt, hvis der ikke er lange køer overalt, og her spiller det ind, hvor mange billetter man har solgt. Det er desværre oplevet at arrangementer er blevet oversolgt, og man derfor har fået en dårlig oplevelse, allerede før man er kommet ind.

Hvad med betaling? Skal der være en beskeden indgangspris og mulighed for at købe smagsprøver fx via et poletsystem, eller er det bedre, når man betaler et engangsbeløb og derefter har fri adgang til smagsprøver? Jeg er tilhænger af en festival, hvor man ikke skal fedte med mønter eller poletter.

Annonce

Beers Behind Bars, 5. oktober, Fængslet, Horsens

Glæd dig! Efteråret byder på mange spændende festivaler. En af disse faktisk i Horsens, da de lokale ølentusiasters ølmesse er blevet opgraderet og skal afvikles på Fængslet under navnet Beers Behind Bars. En af de festivaler, hvor man betaler en indgangspris og derefter kan købe poletter. Der er inviteret en stribe spændende bryggerier og lokalformand, Thor Bukhave Abildgaard, er både lykkelig og stolt over, hvor godt Horsens har taget imod, for allerede i mandags kunne der meldes om udsolgt, trods festivalen først er 5. oktober. Imponerende! For de langsomme bliver der solgt billetter i døren fra klokken 14. Her må man dog nok væbne sig med tålmodighed.

Annonce

Rowdy Hops, 1. november, Ridehuset, Aarhus

En anden festival jeg ser frem til er Rowdy Hops i Ridehuset i Aarhus. Den afvikles samme weekend som Winemarket Goes Italian første weekend i november. Øl om fredagen og vin om lørdagen. Her er ambitionsniveauet skyhøjt. Intet er overladt til tilfældighederne, og der er en granitfast intention om at give gæsterne en god oplevelse. Ingen lange køer her! En beskeden indgangspris og poletter der er skippet til fordel for direkte betaling ved de enkelte bryggerier. Jeg tror godt, vi kan glæde os, og jeg tror, man skal lade være med at vente for længe med at skaffe sig adgang, for listen af deltagende bryggerier er overvældende.

Annonce

Food Festival 2019, 6. - 8. september, Tangkrogen Aarhus

En af sværvægterne skydes i dag i gang på Tangkrogen i Aarhus. Food Festival vil over de næste tre dage hylde det nordiske køkken med en lang stribe workshops, foredrag og smagsoplevelser. De kalder det selv “en folkefest for madentusiaster”. Der vil blive præsenteret smage og fortalt historier fra hjertet af den aarhusianske gourmetscene, når fire anerkendte restauranter serverer “Den Ultimative Aarhusmiddag”, eller når kendiskokke i workshops afslører små hemmeligheder fra deres køkken. Pladsen er opdelt i 13 områder, der hver repræsenterer et hjørne af det danske madunivers. Her kan man efter betalt entre boltre sig i alt fra ost, is og chokolade til brød, pølser og lækre drikkevarer fra en sværm af dygtige producenter og passionerede avlere. Derudover kan man tilkøbe pladser ved en bred vifte af forskellige workshops og foredrag.

Direktør, Anna Lund, fortæller at hun er særligt stolt af at kunne præsentere Hotdog DM 2019. Den lille, traditionsrige snack der tilbyder så mange smagsoplevelser har inspireret kokke landet over til en gourmetficering. Søndag afholdes konkurrencen, der skal vise at højtragende kokkekunst sagtens kan appellere til den usnobbede forbruger. Køb en hotdog og støt samtidig velgørenhedsorganisationen Dyreværnet.

Billetter og adgang til aktiviteter kan med fordel købes online, men det er også muligt at være spontan, når man bevæger sig rundt på den 45000 kvadratmeter store plads. Her er både noget for ung og gammel, så tag hele familien med til en folkelig smagsoplevelse.

Skål!

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce