Annonce
Horsens Posten

Fire partier med i budgetforlig i Horsens: Skatten og velfærden stiger

Fire ud af syv partier i Horsens Byråd, S, DF, EL og SF, bakker op om det budgetforlig, der blev præsenteret på et pressemøde mandag eftermiddag. V, K og LA forlod forhandlingerne i weekenden. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Socialdemokratiet, SF, Enhedslisten og Dansk Folkeparti kunne mandag eftermiddag præsentere et budgetforlig, der ifølge partierne giver et markant velfærdsløft i Horsens Kommune, blandt andet takket være en skattestigning.
Annonce

Horsens: For et år siden leverede Horsens Byråd et budgetforlig, der dengang blev præsenteret som et "massivt løft" i velfærden, og omtrent de samme ord blev brugt, da fire partier på et pressemøde mandag eftermiddag præsenterede det budgetforlig for 2021-2024, de var blevet enige om kort forinden.

Med i forliget er Socialdemokratiet, SF, Enhedslisten og Dansk Folkeparti, et parti færre end i fjor. Partierne repræsenterer cirka 70 procent af byrådet.

Forligspartierne valgte på grund af udligningsreformen at hæve kommuneskatten - med 0,2 procentpoint fordelt over 2021 og 2022.

En skattestigning, der ifølge de fire partier er medvirkende til det velfærdsløft, der på pressemødet fik prædikater som "markant" og historisk".

Borgmester Peter Sørensen (S) pointerede på pressemødet, at serviceniveauet til næste år løftes med 1,4 procent, svarende til 53 millioner kroner.

- Løftet skal først og fremmest gå til flere medarbejdere i vores vuggestuer, børnehaver, i folkeskolen og til handicap- og ældreområdet. Det er de områder, en kommune først og fremmest er sat i verden for at varetage, og derfor er jeg stolt af det her budget, sagde han.


Løftet skal først og fremmest gå til flere medarbejdere i vores vuggestuer, børnehaver, i folkeskolen og til handicap- og ældreområdet.

Peter Sørensen (S), borgmester


Flertallet er enig om at oprette en såkaldt velfærdspulje på 15 millioner kroner i 2021, der stiger til 30 millioner i 2022, og i 2021 går størstedelen af pengene, 10 millioner kroner, til folkeskolen.

Annonce

Cykelstier og legepladser

Kommunen budgetterer i 2021 med et rekordhøjt anlægsniveau på 400 millioner kroner.

En del af pengene er på forhånd reserveret til købet af et nyt rådhus på Chr. M. Østergaards Vej, men der bliver også i 2021 investeret i blandt andet flere cykelstier, veje, nye legepladser og udvidede fysiske rammer til de mange nye borgere, der flytter til kommunen i disse år.

Mandag kl. 17 var hele byrådet samlet til førstebehandling af budgettet. En række byrådsmedlemmer havde ikke haft mulighed for at sætte sig ind i detaljerne i det netop indgåede budgetforlig. Mødet tog derfor kun fire minutter. Der er andenbehandling af budgettet 5. oktober.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

Kulturdage i Gedved er tilbage

Horsens Posten

Aftensang i Vor Frelsers Kirke

Horsens Posten

Ole vil give udsatte børn en uforglemmelig juleaften: I år kan coronavirus gøre det svært - men ikke umuligt

Annonce