Annonce
Horsens Posten

Flere skoler får besøg af gæster udefra: Plant en drøm - så et frø

Projektkoordinator Annika Tornvig Linnet fra Jobtaskforcen, Horsens Kommune, hjælper med at arrangere besøg i 6. klasserne. Her hjælper hun elever med det gruppearbejde, som dagens gæst, Dorthe K. Rasmussen har sat dem til. Foto: Marianne Husted

Horsens: Vejen kan godt slå nogle sving, inden du lander i den uddannelse og det job, du trives i. Og det er helt okay.

Men du skal ikke lukke nogle døre bag dig, og du skal også vide, at du får brug for det, du har lært i skolen.

Sådan nogenlunde lyder budskabet til en række 6. klasser i Horsens Kommune, når de får besøg af for eksempel Dorthe K. Rasmussen fra arkitektfirmaet RUM. Også repræsentanter fra andre virksomheder vil i den kommende tid fortælle om deres arbejdsplads og deres vej dertil.

Annonce

Det er Jobtaskforcen, Horsens Alliancen, der tilbyder at arrangere besøg fra erhvervslivet på skolerne.

Tanken er at få de 12-13-årige til at opdage de mange muligheder for deres fremtidige liv og at diskutere dem med deres lærere og forældre.

Virksomhedsrepræsentanterne bliver bedt om at plante en drøm eller så et frø hos de unge, så de opdager, at der er mange interessante veje at gå, når de skal vælge uddannelse eller job.

De fortæller konkret om deres job og om deres vej dertil. De bliver også bedt om at stille eleverne en praktisk opgave. Er en tømrer på besøg, kunne det være at slå et søm i eller regne ud, hvor mange meter træ der skal bruges til en bestemt opgave. Det kan også være at stille et budget op.

6 A på Dagnæsskolen fik besøg af kontorassistent Dorthe K. Rasmussen den 25. maj. Der er i alt fem "pilot-besøg" planlagt. Ud over Dagnæsskolen får også 6. klasser på Nim og Østbirk skoler besøg, oplyser projektkoordinator Annika Tornvig Linnet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

Lærte at flette af købmanden på Endelave:  Nu har Lene demonstreret fletteteknik i mange lande

Annonce