Annonce
Horsens Posten

Folkekirkerne i Horsens Provsti åbner for "Himmelske Rytmer"

Anne Louise Krogh er projektleder for "Himmelske Rytmer". Hun er korleder for flere kor og har været sanglærer på musicalakademiet i Fredericia. Foto: Peter Hald
Et stort musikalsk projekt for børn kaldet "Himmelske Rytmer" bliver bredt ud til 30 sogne i Horsens Provsti.
Annonce

Brædstrup/Horsens: "Himmelske Rytmer" er navnet på et helt nyt folkekirkeligt musikprojekt for børn i alderen fra 10 til 13 år. Det bliver et meget omfattende projekt, da det dækker alle 30 sogne i det store Horsens Provsti.

Formålet med "Himmelske Rytmer" er at give børnene en ny og anderledes musikalsk oplevelse i kirkerne. Og som projektnavnet antyder, så bliver musikken af den rytmiske slags, selv om teksterne godt kan være hentet fra de gamle salmer.

Det handler om musik med mening, og der bliver tid til at tage fat på emner, der kommer børnene ved.

- Sammen med børnene vil vi behandle de temaer, som fylder i dem til daglig, men som kan være svære at snakke om. Her kan musikken åbne op ved, at børnene synger tekster, hvor temaet for eksempel er klimabekymringer eller det at miste. Det kan også være positive tanker om drømme og om fremtiden. I "Himmelske Rytmer" mærker børnene, at de ikke er alene med deres tanker og udfordringer, siger Anne Louise Krogh, der er projektleder af "Himmelske Rytmer".

Anne Louise Krogh er uddannet cand. mag. i musikvidenskab. Hun er tidligere højskolelærer og sanglærer på musicalakademiet i Fredericia og arbejder til daglig som korleder for i alt seks kor for både børn og voksne. Hun har de sidste ni år arbejdet med blandt andet rytmiske gudstjenester i kirker i Horsens- og Vejle-området.

Himmelske Rytmer

"Himmelske Rytmer" er et efter-skole-tilbud i Horsens Provsti til børn i alderen 10-13 år. De behøver ikke at kunne synge for at være med, og alle børn er velkomne. Det er gratis at deltage.

Projektleder er Anne Louise Krogh, der arbejder sammen med to professionelle musikere, Nikolai Pindstrup og Henriette Krogh. De vil i løbet af foråret 2020 finde formen på projektet i fire pilotarrangementer.

"Himmelske Rytmer" er finansieret af en pulje under Horsens Provsti og skal vare i foreløbig to år.

Der bliver holdt en inspirationsdag 19. februar for alle provstiets musikere - organister, kirkemusikere, kirke-kulturmedarbejdere og kirkesangere - som kunne være interesserede i projektmaterialet.

Er man interesseret i at høre mere, kan man kontakte Anne Louise Krogh på mail alk@km.dk eller telefon 51 21 06 91. Der er også oprettet en Facebook-side med titlen Himmelske Rytmer.

Annonce

Fire flagskibe

Projektet skal vare i godt to år og er endnu i startfasen, og Anne Louise Krogh skal nu i gang med et større benarbejde, hvor hun skal kontakte medarbejdere fra skoler, kirker, foreninger og andre mulige samarbejdspartnere i området. Foreløbig er der sat dato på fire pilotarrangementer i fire forskellige kirker i Horsens Provsti, hvor børn mødes og synger og spiller sammen med de musikere, der er tilknyttet projektet.

De fire arrangementer, også kaldet "flagskibe", finder sted den 24. februar i Østerhåb Kirke, den 27. februar i Sønderbro kirke, den 5. marts i Ørridslev Kirke og den 14. marts i Brædstrup Kirke.

Senere kommer der flere musikalske arrangementer. Hvor og hvor vil afhænge af, hvor mange kirker og sogne, der kommer med, og hvor mange lokale initiativer, der bliver sat gang i.

Tanken er nemlig, at det hen ad vejen er de enkelte sogne selv, der med støtte fra projektet skal arrangere deres egne udgaver af "Himmelske Rytmer".

Annonce

En ny bevægelse

Anne Louise Krogh er spændt på reaktionerne fra de enkelte sogne.

- Det er jo noget nyt, vi har gang i. Vi vil gerne starte en bevægelse. Man kan sige, at vi lukker samtidskulturen ind i kirkerne, og vi henvender os til den nye generation, der måske er uvant med sproget i kirken og salmerne. Musikken bliver det bærende med plads til bevægelse og fællesskab, men vi lægger også op til at tage fat på emner, der optager børn. Børn har jo også behov for åndelighed, siger Anne Louise Krogh.

- Vores budskab til børnene er, at her kan de være med i et fællesskab, som ikke er afhængig af, hvem man er, og hvad man kan. Vi skal mødes og være sammen om god musik. Og det skal være sjovt, understreger hun.

Stilmæssigt kan der blive tale om flere musikformer - blandt andet funk, jazz og pop.

Her er det faste band, der medvirker i "Himmelske Rytmer". Fra venstre Henriette Krogh, der spiller trommer, Anne Louise Krogh, der spiller klaver og synger, og bassisten Nikolai Pindstrup. Foto: Søren Laursen
"Himmelske Rytmer" benytter sig af dette livlige logo, som man sikkert kommer til at se i mange sogne. Det er tegnet af Carina Perez.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Elbobladet

Mini med maxi køreglæde

Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

Anne Dorte Michelsen - solo

Horsens Posten

Biblioteket: Vild med kaniner

Annonce