Annonce
Horsens Posten

Fonde bed ikke på - men ombygning af Kulturstationen er sikret

Det kommer til at koste omkring 10 millioner kroner at bygge Kulturstationen om. Et flertal bag Horsens Kommunes ny budgetforlig er klar til at betale, så projektet kan komme i gang. Dermed behøver fonde ikke bidrage. Det var ellers planen i sidste års budgetforlig. Arkivfoto: Lars Juul
Håbet var at finde millioner i fondes pengekasser. I stedet bliver det kommunens egen, der skal betale for den samlede ombygning i Skolegade.
Annonce

Horsens: Det bliver Horsens Kommune alene, der kommer til at betale for en omfattende ombygning af Kulturstationen i Skolegade.

Håbet var egentlig, at fonde ville betale omkring to millioner af de knap 10 millioner kroner, som re-designet af Kulturstationen, der både rummer musik- og balletskolen, Komediehuset og Billedskolen Horsens, kommer til at koste.

Der er imidlertid ingen, der har bidt på, og derfor har et flertal af byrådets medlemmer nu besluttet at klare sagen selv.


Vi er en kommune, der gerne vil profilere os på kultur, og jeg ser Kulturstationen som guldæg nummer et, når vi taler om ungdomskulturen i byen.

Jakob Bille


Vejen for en løsning blev banet med Horsens Kommunes nyligt indgåede budgetforlig mellem S, SF, EL og DF.

Annonce

I mål som planlagt

Her blev de manglende millioner fundet i kommunekassen, forklarer formanden for Horsens Kommunes kultur- og civilsamfundsudvalg, Jakob Bille (LA).

Ombygningen af Kulturstationen inkluderer blandt andet en ny indgang, bedre faglokaler, som også skal komme Horsens Byskole til gavn, samt fællesrum, som kan give endnu større samspil mellem husets beboere: Komediehuset, Billedskolen Horsens og musik- og balletskolen. Arkivillustration: Horsens Kommune

Han står uden for det samlede forlig, men bakker op om investeringen, der betyder, at den planlagte ansigtsløftning kan komme i mål som planlagt.

Det vil sige, at den ombyggede Kulturstationen med nye faglokaler og bedre fællesrum kan åbne til sommer.

Annonce

Guldæg nummer et

- Jeg synes, det er et utrolig vigtigt projekt. Vi er en kommune, der gerne vil profilere os på kultur, og jeg ser Kulturstationen som guldæg nummer et, når vi taler om ungdomskulturen i byen. Med de tre ben, stedet står på med musik- og balletskolen, billedskolen og Komediehuset, er det helt unikt. Det skal vi ikke sætte over styr, men derimod udvikle, siger Jakob Bille.

Han støtter den politiske beslutning at gribe dybere i kommunekassen, men havde helst set fonde spæde til.

Annonce

Sikrer at byggeriet ikke strander

- Det var forudsætningen i budgetforliget 2020, og man kan diskutere, om man som kommune så skal gå ind og finde pengene selv, når fondene ikke vil betale. Men jeg synes faktisk, det er i orden. Hele fondsansøgningsområdet har været svært at navigere i under covid-19, så jeg støtter, at vi som kommune går ind med flere penge og sikrer, at projektet ikke strander, forklarer han.

Det står der i budgetforliget

Her er et uddrag af den del af den nye budgetforlig, der handler om Kulturstationens ombygning.

Her peger politikerne på, at stedet også bliver vigtigt for udviklingen af Horsens Byskole. den del af opgaven er der også afsat penge til.

"Det er forligspartiernes ambition, at huset både skal løfte mulighederne for børn og unges kreative udvikling og samtidig være med til at give Horsens Byskole en stærk kulturprofil via nye rammer, der kan udfordre, udvikle og samtænke undervisningen i de kreative fag i folkeskolen. Forligspartierne afsætter 0,5 millioner kroner i 2021 og 1 millioner kroner årligt fra 2022 til at sikre et stærkt udbud af åbne aktiviteter i weekenderne for børn og børnefamilier."

"Den forventede fondsfinansiering til dele af anlægsprojektet har - bl.a. pga. covid-19 - vist sig vanskelig, og forligspartierne er derfor enige om, at restfinansieringen skal prioriteres inden for Kultur- og Civilsamfundsudvalgets anlægsramme."

Forventningen er, at ombygningen begynder i uge 39.

Derefter står arbejdet på frem til sommeren næste år, og den gentænkte Kulturstationen skal ifølge Bille være klar til byens danse-, spille- scene og tegneglade børn, når de vender tilbage fra sommerferie.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce