Annonce
Horsens Posten

Forresten: Husk også lige de friske blomster på bordet og nye planter i krukkerne - i hvert fald, hvis du er til forår og sommer

Foto: Anne Myrup Pedersen/Scanpix

186.377. Det er antallet af boligskift i juli og august sidste år. Dermed var det netop de to måneder i løbet af 2021, hvor der blev registreret flest boligskift i Danmark.

Men hvordan kommer det billede mon til at se ud i år oven på corona og med den nuværende krig i Ukraine?

Antallet af sidste års boligflytninger er data hentet fra Danmarks Statistik. Ud fra data kan man konkludere, at mange af os foretrækker at flytte, når landet indhylles i lyse nætter og sommervarme.

Annonce

Spørgsmålet er som sagt, om flytte-frekvensen mon holder 2021-niveauet. Det må tiden vise.

Forleden faldt jeg over en række boligråd a la "Her har du 10 råd til et godt boligsalg". Nu havde jeg jo lige læst om antallet af flytninger og var på den måde mere opmærksom på bolig-tendenser. Derfor læste jeg videre, og jeg synes rent faktisk også, det er ret interessant; vi mennesker vandrer - nogle mere end andre - men hvad falder vi for og hvorfor.

Nå, men tilbage til "Her har du 10 råd til et godt boligsalg". I første omgang tænkte jeg "Godt så. Det behøver jeg ikke 10 råd til. For et godt boligsalg afhænger vel udelukkende af, om man får solgt sin bolig til den ønskede pris".

Men nu skal jeg også lade være. For jeg ved jo godt, hvad der er ment med sådan en sætning: Skal boligen sælges til den ønskede pris og måske tilmed i en fornuftig fart, er det godt, at den tager sig bedst muligt ud.

De 10 råd  var på mange måder fornøjelig læsning, og jeg får lyst til at dele dem med jer læsere.

Så hold fast, her kommer de: Istandsæt din hoveddør, slå græsset og klip hækken, ringeklokken skal virke. Og indenfor: Ryd op og luft ud. Løse dørhåndtag skal skiftes og mal værelserne i lyse farver og skift til lette gardiner. Og så er vi udenfor igen: Havens bede og buske skal fremstå pæne. 

Ja så, og pyha. Det er hårdt at være boligsælger. Det er vist.

Men hay. Det synes som om, jeg har hørt den type råd før. Faktisk mange gange.

De er ret eviggyldige, og de ligner det, vi så moderne kalder for nudging - altså at få folk til at handle på en bestemt måde uden at virke belærende. En duft af friskbagt brød får os i godt humør... og en-to-tre, summen af de mange positive indtryk kan lede til et boligkøb.

De kære boligråd er altså gammel vin på ny flaske. Men det kan vel være lige meget, for hvis det virker, er der ingen grund til at lave det om, vel? Rådene synes også at virke på en ganske almindelig "rugbrøds-hverdag" for de af os, der ikke er på boligjagt, men bare glædes, når tingene ikke er i stykker - men derimod rent faktisk virker...

Og forresten: Husk også lige de friske blomster på bordet og nye planter i krukkerne udenfor, nu vi er i gang med gode råd, hvis man er ved at sælge sin bolig - eller i det hele taget "bare" er til forår- og sommerfornemmelser. 

God lun uge til alle.

Rådene synes også at virke på en ganske almindelig "rugbrøds-hverdag" for de af os, der ikke er på boligjagt, men bare glædes, når tingene ikke er i stykker - men derimod rent faktisk virker.

Annonce
Horsens Posten

Bar røv i 60’erne og Giro 413: Kom med på en tidsrejse gennem tre årtier med musik, mennesker og mad

Annonce
Horsens Posten

Hvad laver de i City Horsens?

Annonce
Horsens Posten

Slip væk fra zombier på Fængslet: 'Løvens Hule'-deltagere spærrer dig inde bag lås og slå

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

Nyt initiativ i Bytorv Horsens: Lær Ann-Britt, Johan og alle de andre ansigter at kende

Horsens Posten

Sleepbag rykker ind i nye gamle lokaler: Vi udvikler os og kigger ud i Europa

Horsens Posten

Har du også prøvet det? At have en klassekammerat, som på trods af svære odds har klaret sig godt

Horsens Posten

Hvad har smykker i guld og sølv samt et lille italiensk hotel til fælles med Kirsten Lind - det ene er et faktum, som hun trives godt i - det andet er et pure tænkt eksempel

Horsens Posten

Evan Blender nyder at komme på byens beværtninger: Nu vil han og sønnen skrive en bog om de brune værtshuse i Horsens

Horsens Posten

Som barn flygtede Admir med sin familie fra krigens rædsler i Bosnien - nu er deres integrations-succes endt på museum

Horsens Posten

Vise mænd fejrede 100 år med en gave, der vokser: 100 børn og borgmesteren har givet nyt liv til byens gamle losseplads

Horsens Posten

Farvel og tak: Nedrivningen af Fakta er i gang, men byggetilladelsen til Coop365-discount er endnu ikke på plads

Annonce