Annonce
Horsens Posten

Fra modetøj til bedemand - Simon Stride har skiftet branche

Bedemand Simon Stride, Hornsleth's Eftf. Horsens.
Det var først, da Simon Stride havde udfyldt rekrutteringspapirerne, han lettere forbavset fandt ud af, at der var tale om et bedemandsjob med udsigt til at blive partner hos Hornsleth's Eftf. på Høegh Guldbergs Gade.

Horsens: Der stod ikke ligefrem bedemand på Simon Strides cv-ønsker, da han som ung blev uddannet maler.

Det var heller ikke just i hans tanker, da han læste journalistik, samfund og religion i Norge. Ej heller strejfede tanken ham som radio- og studievært på lokalradio i Randers. Og slet ikke som sælger i tøjbranchen, hvor han har befundet sig de seneste 28 år.

- Jeg har arbejdet i tøjfirmaet A. Loft Pedersen A/S, Loft Fashion med danske og udenlandske kunder, herunder haft end del kontakt til byens modebutikker. Jeg befandt mig godt i modebranchen. Men da jeg en dag så en stillingsannonce, hvor man blev spurgt til personlighed og karriereønsker uden at vide, hvilket job der var tale om.

- Meget af det beskrevne i annoncen, firmaets profil, kunne jeg nikke til - både menneskeligt og karrieremæssigt. Opslaget kom fra Mercuri Urval i Aarhus, fortæller Simon Stride.

Han blev mildest talt forbløffet, da han blev ringet op af det aarhusianske rekrutteringsfirma og fik at vide, at firmaet bag var opslag og spørgsmål fra en bedemandsforretning i Horsens.

- Det var interessant, og ikke mindst var det ganske uventet. Men mest af alt fik det mig til at indse, at jeg havde lyst til at træde ind i en branche. Så jeg valgte dem, og de valgte mig, fortæller Simon Stride.

Annonce

Spurgte netværk til råds

Han tiltrådte per 1. januar bedemandsfirmaet Hornsleth's Eftf. på Høegh Guldbergs Gade.

Inden Simon Stride søgte stillingen, spurgte han sit netværk til råds.

- De bakkede mig alle op i min beslutning. De sagde: "Det er lige dig og sådan, du er som menneske".

I dag tager den 54-årige herre bedemandsuddannelsen sideløbende med sit arbejde. Planen er også at tage den toårige diplomuddannelse efterfølgende. Alt sammen for at være bedst muligt klædt på til erhvervet.

- Meningen er, at jeg på sigt skal være partner i firmaet, fortæller han, der er trådt ind i et fire mand stort team.

Hvad får din nye arbejdsplads med dig som en del af teamet - og hvad får de ikke?

- De får Simon Stride som den person og det menneske, jeg er. Jeg ønsker at støtte med et menneskeligt fokus og hjælpe de pårørende, så de kan have tid til sorgen over at have mistet. De får ikke en udpræget forretningsmand, selvom jeg kommer fra en sælger-verden.

- Jeg har selv prøvet at miste. Både på den stille og afklarede måde, hvor jeg nåede at sige farvel. Men desværre også på en mere voldsom måde, hvor min nære pludselig faldt om i en ung alder. Jeg har lyst til at hjælpe de pårørende i sådanne situationer, og jeg tror stærkt på, jeg har det, der skal til, for at udfylde den rolle bedst muligt, siger han.

Simon Stride har boet i Horsens de seneste 18 år. Han bor i dag alene, har fire voksne børn og tre børnebørn, der alle er bosat i Norge.

Simon Stride overtager posten som bedemand efter Mogens Skafte, der er gået på pension.


Jeg har selv prøvet at miste. Både på den stille og afklarede måde, hvor jeg nåede at sige farvel. Men desværre også på en mere voldsom måde, hvor min nære pludselig faldt om.

Simon Stride
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

Patrick var tæt på førtidspension - nu har han fast arbejde hos Nordic Coating

Annonce