Annonce
Horsens Posten

Fra tirsdag kan børn helt ned til seks år blive kviktestet for corona

På Falcks testcentre, der udfører kviktest - som også kaldes hurtigtest eller antigengest - foregår podningen i næsen i to gange 15 sekunder. Børn helt ned til seks år blive kan hurtigtestet i Horsens-området. Arkivfoto: Morten Stricker
Testpersonale med erfaring i at arbejde med børn er med til at sikre en tryg oplevelse for børn ned til seks år, når de skal kviktestes for corona. Hidtil har grænsen været 12 år.

Horsens: Hidtil har grænsen været 12 år, men nu står Falck bag kviktest af børn helt ned til seks år.

Det oplyser Rasmus Ehlers, der er Falcks centerleder i Horsens-området, som også indbefatter en række teststationer i Hedensted Kommune og en i Hou.

- Det bliver folk med pædagogisk erfaring, der gør det - det giver en tryg atmosfære, siger Rasmus Ehlers.

Kviktesten, som man typisk får svar på i løbet af 30-40 minutter, foregår med en næsepind, der holdes i hvert næsebor i 15 sekunder.

I det permanente testcenter på Sandøvej er det muligt at køre spor udelukkende for børn. På de såkaldte pop-up-steder lader det sig også gøre at teste

Pop-up-stederne, som Rasmus Ehlers har styringen på, har hjemme i Sundparkhallen på Hybenvej, beboerhuset i Axelborg, Skolen i Midten i Hornsyld, Rask Mølle Hallerne, administrationshuset i Tørring, Hedensted Centret og Egmont Højskolen i Hou.


Det bliver folk med pædagogisk erfaring, der gør det - det giver en tryg atmosfære.

Rasmus Ehlers


Åbningstiderne de enkelte steder fremgår af Falcks hjemmeside.

- Et godt råd er at følge med der. Vi prøver at opdatere så hurtigt som muligt, også i forhold til ventetid, siger Falcks coronaleder.

Annonce

Fra 17 til 80 på en måned

I de sidste påskedage forventede Rasmus Ehlers at have op til 60 ansatte i sving ad gangen. Man startede med 17 mand for en måneds tiden siden, nu er der lidt flere end 80 ansatte, oplyser han.

Pcr-testen, som foregår på Langmarksvej i Horsens, i Tørring, Juelsminde, Hedensted og Odder, er en podning i enten hals eller næse. Her kan man som hidtil teste børn helt ned til to år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce