Annonce
Horsens Posten

Fra torsdag morgen i Horsens: Besøg på kommunens plejehjem skal foregå udendørs

Fra torsdag morgen er der indført besøgsrestriktioner på alle plejehjem i Horsens Kommune. Det skyldes et fortsat højt antal personer, der er smittede med covid-19. Arkivfoto: Morten Pape
Styrelsen for Patientsikkerhed gav onsdag aften kommunen påbud om at indføre besøgsrestriktioner på alle plejehjem. Det betyder, at besøg skal foregå udenfor. Byrådet mødes torsdag.

Horsens: Antallet af borgere i Horsens Kommune, der er testet positive med covid-19 stiger fortsat, og onsdag blev der konstateret 23 nye smittede.

Det får nu konsekvenser for kommunens ældste. Onsdag aften gav Styrelsen for Patientsikkerhed kommunen påbud om besøgsrestriktioner på alle kommunens plejehjem. Det betyder, at alle besøg gældende fra torsdag skal foregå udendørs, oplyser Horsens Kommune i en pressemeddelelse.

Smittetallet har gennem den seneste uge været stigende. 136 smittede inden for den seneste uge betyder, at kommunen har landets næsthøjeste smittetal målt på indbyggere.

Annonce

Smittede kan være pårørende til ældre

En analyse af de smittede - lavet af Styrelsen for Patientsikkerhed - peger på, at smitten hovedsagelig findes i den gruppe af borgere, som styrelsen anser for at kunne være pårørende til beboere på plejehjem.

Ifølge borgmester Peter Sørensen (S), er de fleste af de smittede mellem 25 og 60 år.

Derfor er kommunen blevet pålagt at indføre besøgsrestriktioner i foreløbig 14 dage.


Det er meget bekymrende, at smittetallet stiger så voldsomt i øjeblikket, og vi har også fra Styrelsen for Patientsikkerhed modtaget forskellige forslag til eventuelle andre lokale restriktioner for at undgå, at smitten stiger.

Peter Sørensen (S), borgmester


Restriktionerne omfatter indendørs fællesarealer og dermed også adgang for gæster til  træningsfaciliteter, cafeer og dagcentre, som ligger på plejehjemmene.

Besøg skal foregå på udendørs arealer, med mindre der er tale om en kritisk situation, eller den besøgende er nærmeste pårørende til beboeren.

Borgere, der er visiteret af kommunen til at komme i dagcenter/daghjem, er ikke omfattet af besøgsrestriktionerne, da de ikke betegnes som besøgende.

Annonce

Kritiske situationer undtages

- Det betyder, at der fra torsdag og 14 dage frem vil være restriktioner for besøg hos vores ældre på plejehjemmene, ligesom de tilknyttede aktivitetscentre og cafeer vil blive lukket for alle, der ikke er visiteret, siger borgmester Peter Sørensen (S) i pressemeddelelsen.

I kritiske situationer, f.eks. ved alvorlig sygdom eller i livets sidste fase, vil der være adgang for flere personer til en beboer. Fodterapeuter, frisører og lignende, som har deres faste gang på plejecentrene, er ikke omfattet af besøgsrestriktionerne, understreger borgmesteren.

Annonce

Byråd indkaldt

Han har indkaldt byrådet til et orienteringsmøde torsdag formiddag.

Her vil det også blive drøftet, om der skal sættes ind med yderligere tiltag for at undgå smittespredning.

- Det er meget bekymrende, at smittetallet stiger så voldsomt i øjeblikket, og vi har også fra Styrelsen for Patientsikkerhed modtaget forskellige forslag til eventuelle andre lokale restriktioner for at undgå, at smitten stiger, lyder det fra Peter Sørensen i pressemeddelelsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

Lærte at flette af købmanden på Endelave:  Nu har Lene demonstreret fletteteknik i mange lande

Horsens Posten

Kor synger i Tobaksgården

Horsens Posten

Borgmester bliver bademester for en dag: Peter Sørensen springer i bølgerne til officiel indvielse

Annonce