Annonce
Horsens Posten

Fredagens coronatal i Horsens: Flere smittede end torsdag - men det går stadig nedad

Smittetallene er på ugebasis stadig faldende i Horsens Kommune. Arkivfoto: Michael Svenningsen
Fredagens otte nye covid-19-tilfælde i Horsens Kommune er egentlig mere end det dobbelte af torsdag, men på den lange bane er smittetallene stadig faldende.
Annonce

Horsens: De tre konstaterede tilfælde af covid-19 i Horsens Kommune torsdag var usædvanlig lavt, og derfor kan det lyde voldsomt, når der i fredagens opdatering fra Statens Serum Institut er fundet otte nye smittede det seneste døgn - mere end en fordobling.

Men i forhold til for en måned siden er det væsentligt lavere, og i det samlede billede går det stadig nedad med smitten, viser flere af de tal, som Statens Serum Institut udsender på daglig basis.

Dagens smittetal i Horsens Kommune

Tal for Horsens Kommune fredag 22. januar:

  • Otte nye tilfælde af covid-19
  • Gennemsnittet de seneste 30 dage er 17,9 nye smittede om dagen
  • De otte smittede er fundet blandt 1409 analyserede prøver, hvilket giver en positivprocent på 0,57


Tal for de seneste syv dage:

  • 59 konstaterede tilfælde af covid-19
  • Incidenstal på 65,0 tilfælde per 100.000 indbyggere
  • 8452 testede i Horsens Kommune
  • Positivprocent på 0,70

OBS. Data er hentet hos Statens Serum Institut og er for det seneste døgn baseret på analysetidspunkt, mens tal for seneste syv dage er baseret på testtidspunkt. Her er indregnet to døgns forsinkelse.

Således fortsætter både incidenstal og positivprocent i nedadgående retning.

Begge udregner Statens Serum Institut på baggrund af en uges smittetal - eller helt præcist ni dages smittetal, da man medregner to dages forsinkelse, som der i gennemsnit er fra podning, til prøven er analyseret og medregnet i statistikkerne.

Annonce

Faldende på ugebasis

Incidenstallet, som angiver antallet af konstaterede smittede den seneste uge per 100.000 indbyggere, ligger i Horsens Kommune på 65. Torsdag var den 70,4 - for en uge siden var den 135,6.

Andelen af testede borgere, som afleverer en positiv prøve - den såkaldte positivprocent - ligger i Horsens på 0,7, hvilket kun er et lille fald fra torsdagens 0,72, men det er et markant fald siden sidste fredags 2,2.

Ligesom i Horsens fortsætter de fem nabokommuner også med faldende tal. Incidenstallet i Hedensted, Odder, Ikast-Brande og Silkeborg er under 50, mens Skanderborg Kommune er på 156,4. Sidstnævnte har et af Jyllands højeste smittetal, men det er stadig faldende.

Annonce

Flere bliver testet

Et tal, der er steget den sidste uge, er antallet af testede i Horsens Kommune. Det ser ud til, at horsensianerne har taget myndighedernes opfordring om at lade sig teste oftere til sig.

Før pressemødet i sidste uge, hvor opfordringen var med, lå antallet af testede over 1000 i hverdagene og under i weekenderne.

Siden har den i hverdagene været på omkring 1500, og både i lørdags og søndags var omkring 1200 forbi et testcenter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

En dobbelt danmarksmester, to dygtige fodboldtrænere og enhver svigermors drøm: Unge horsensianere hyldet hver for sig

Horsens Posten

Butikker holder i, men der er dystre toner: Vores sunde forretning smuldrer. Denne nedlukning er hårdere. Det kan næsten ikke blive værre

Annonce