Annonce
Horsens

Frederik blev hyret efter skoleprojekt: 15-årig laver hjemmeside til stor indsamling

Frederik går i 9. klasse. Han har lavet den hjemmeside, som folkene bag indsamlingen til en ny hal i Gedved bruger. Foto: Søren E. Alwan
Arbejdet med at samle ekstra to mill. kr. til en ny hal i Gedved er i fuld gang. Folk i alle aldre er trukket i arbejdstøjet
Annonce

Gedved: Der er fuld gang i indsamlingen af penge til den kommende hal i Gedved.

Mange frivillige er trukket i arbejdstøjet for at give en hånd med, også hos den lidt yngre generation. Én af de frivillige er 15-årige Frederik Nakskov Due.

Han går i 9. klasse på Gedved skole, og det er ham, der står bag indsamlingsgruppens hjemmeside, www.nyhalgedved.dk.

Det var via et skoleprojekt, at han kom i kontakt med indsamlingsgruppen, fortæller han.

- Vi havde PBL - projektbaseret læring - på skolen, hvor vi arbejdede med den nye hal. Vi skulle komme med ideer til, hvordan vi kunne promovere den. Jeg havde lyst til at arbejde selv, og så var det, jeg kom frem til at lave denne hjemmeside. De syntes åbenbart, at det var en god hjemmeside. Jeg præsenterede den for Lars (Bohlbro, red.) fra halgruppen, og han sagde, at det var noget, de havde brug for. Der var nogle repræsentanter for hallen, der snakkede sammen, og så sagde de til mig, at det var da en meget god idé, fortæller 15-årige Frederik Nakskov Due.

De syntes åbenbart, at det var en god hjemmeside. Jeg præsenterede det for Lars fra halgruppen, og han sagde, at det var noget, de havde brug for.

Frederik Nakskov Due, 9. klasse

Annonce

Stor erfaring

Han viser på sin telefon, hvordan hjemmesiden ser ud, og hvordan hans egen personlige hjemmeside er opbygget, for Frederik Nakskov Due går meget op i arbejdet med hjemmesider og programmering.

- Jeg vil selv sige, at jeg har stor erfaring i at lave hjemmesider. Det er ikke første gang, jeg gør det - overhovedet ikke. Jeg begyndte at lave hjemmesider for lidt over fem år siden. Jeg laver app og programmer, og jeg har et job på skolen, hvor jeg fikser computerne, fortæller Frederik, der brænder for at programmere.

- De fleste, der skal lave en hjemmeside, vil nok gå ind på nettet og finde et eller andet program, der gør det meste for dem. Det gør jeg ikke. Jeg bruger programmeringssprog, så jeg skriver alt fra bunden, fortæller han.

På halindsamlingens hjemmeside kan man løbende følge med i i de forskellige initiativer og hvor mange penge der er indsamlet. Derfor er hjemmesiden indrettet, så den løbende kan opdateres, fortæller Frederik.

- Jeg udvikler stadig på siden, og jeg hjælper til, når de f.eks. skal opdatere, hvor mange penge der er blevet samlet ind. Når man selv laver hjemmesider, synes man, den er perfekt, når man er færdig med den. Så går der nogle uger, og så kan man godt se nogle små fejl. Og sådan har jeg det også med den her hjemmeside, men der er nok ikke andre end mig, der opdager fejlene, fortæller han.

Frederik Nakskov Due vil arbejde videre med programmering, når han er færdig med skolen.

- Jeg skal læse til datatekniker i Odense - derfra er det hele meget åbent, siger han.

Det bliver dog næppe Google eller Facebook, han skal arbejde for.

- Jeg bruger ikke Google som søgemaskine. Jeg er ikke på Facebook. Jeg har lavet et program, der skal fjerne så mange reklamer som overhovedet muligt. Jeg vil ikke have, at de holder øje med mig, fortæller han.

Ud over at hjælpe til med computerne på Gedved Skole, tjener han også lidt ved det arbejde, han laver online - han laver programmer, som han sælger videre. På den måde får han råd til nyt computerudstyr.

Af hjemmesiden www.nyhalgedved fremgår det, at der nu er indsamlet 10 procent af de to mill. kr. der er målet.

Hjemmesiden er konstrueret, så den løbende kan opdateres. Screenshot
Computere og programmering er Frederiks store interesse. Foto: Søren E. Alwan
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce