Annonce
Horsens Posten

Frisør fik stoppet dårlig tendens - usikkerhed om genåbning fik ivrige kunder til at sætte bookingsystem på prøve

Mens frisør Ea Gry Samsing venter på at kunne åbne sin salon på Sønderbrogade igen, har hun oplevet kunder, der dobbeltbooker tider for at være sikker på at kunne blive klippet, så snart nedlukningen ophæves. Men den tendens kan vælte hele bookingsystemet og indtjeningen, skønner hun, og derfor lavede hun forleden en opfordring til kunderne på salonens Facebook-profil. Arkivfoto: Morten Stricker
Frisør Ea Gry på Sønderbrogade har oplevet kunder, der bookede flere tider hos salonen for at være sikker på at få en tid, så snart nedlukningen ophører.
Annonce

Horsens: Hos frisør Ea Gry på Sønderbrogade 5 venter indehaver Ea Gry Samsing på igen at måtte åbne sin salon.

Det samme gør kunderne. Det fik også stykker til forleden at lave en helgardering ved at lave dobbeltbookinger.

Det skete med et par dages mellemrum, og det fik Ea Gry Samsing til at handle hurtigt. For hun frygtede, at tendensen kunne brede sig og få salonens bookingsystem til at se fyldt ud, selvom det ikke ville være tilfældet.

Derfor valgte hun at skrive følgende på Facebook:

Hej alle sammen.

Er I ved at være langhårede?

Det må I være, for jeg kan se, at nogen af jer tror, at vi ikke kan gøre jer færdige på én gang og derfor booker flere tider med få dages mellemrum.

Jeg kan godt forstå, hvorfor I gør det. Men der er rigtig mange kunder, der skal findes tider til i vores kalender, så jeg bliver nødt til at bede jer om kun at booke en tid, da det ellers bliver umuligt for os at ombooke de kunder, som allerede har en tid.

Jeg håber på jeres forståelse. Vi vil jo gerne tilgodese så mange som muligt, når vi endelig får lov til at åbne igen.

Pas på jer selv og hinanden.

Kærlig hilsen Ea

Opfordringen hjalp.

Ea Gry Samsing fortæller:

- De kunder, der havde booket flere tider, fjernede på venligste vis og med det samme deres dobbeltbookinger. Så det hjalp, siger Ea Gry Samsing, der samtidig er taknemmelig for, at kunderne har fokus på at få en tid hos hende. Det betyder nemlig, at hun kan se frem til at få noget at lave igen, så snart nedlukningen ophører.

Annonce

Mere roligt end første gang

Det er ikke kommet bag på Ea Gry Samsing, der har drevet frisørsalon de seneste syv år, at seneste nedlukning nu er blevet forlænget. Og, forklarer hun, kan hun også klare at holde lukket et stykke tid endnu.

- Jeg har sørget for at have lidt på bogen den her gang. Faktisk har jeg altid lidt stående til trange tider. Det giver en vis ro, siger hun.

Ved første nedlukning i foråret følte hun sig alligevel stresset, også langt mere end i forbindelse med den seneste samt nuværende forlængede nedlukning.

- Det går denne her gang meget bedre end ved første nedlukning. Dengang blev jeg godt nok stresset af at følge med i alle informationerne, som kom hele tiden. Nu har jeg som så mange andre mere overblik over, hvad der kommer af hjælpepakker, reglerne for det, og hvor hurtigt det kommer til at gå med hjælpen, fortæller hun.

Derfor prøver hun at nyde nedlukningen bedst muligt og at få ordnet nogle af de gøremål, hun har manglet tid til få lavet, som eksempel opdatering af salonens hjemmeside.

- Man kan sige, at jeg prøver at tage det her lidt som en ufrivillig ferie - men dog som en ferie, griner hun.

Til spørgsmålet, om hun er bekymret for at miste sine ellers faste kunder, er svaret nej.

- Men jeg kan ikke afslå, at nogle vil søge andre frisører, hvis jeg er optaget det første stykke tid. Dog har mine kunder faktisk været rigtig gode til at støtte mig, og de kom også tilbage efter første nedlukning. Det, håber jeg, også sker denne her gang, siger Ea Gry Samsing.

Enkeltmandsvirksomheden har normal to ansatte og en elev. Personalet har indvilliget i at gå ned i løn i perioden, og Ea Gry Samsing føler sig af den grund temmelig privilligeret, fortæller hun.

- De har så stor forståelse for situationen og ved, at jeg stadig selv skal betale feriepenge og for pension. Det er rart med den opbakning i en særlig og langt fra gunstig tid som denne, siger Ea Gry Samsing.


De kunder, der havde booket flere tider, fjernede på venligste vis og med det samme deres dobbeltbookinger. Så det hjalp.

Ea Gry Samsing
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

En dobbelt danmarksmester, to dygtige fodboldtrænere og enhver svigermors drøm: Unge horsensianere hyldet hver for sig

Horsens Posten

Butikker holder i, men der er dystre toner: Vores sunde forretning smuldrer. Denne nedlukning er hårdere. Det kan næsten ikke blive værre

Annonce